Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 22

• 43 772
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Здравейте всички.
Четох, четох, загубих се, пак четох и сега имам въпроси. Ще бъда благодарна, ако се отзовете.
Като начало ще кажа ,че съм с 14 годишно Деу за 10кг пране и 7 сушене. Работи безотказно, но започвам да чувам тракане и предпочитам смяна преди да ме е оставила.
Притесненията ми за два уреда идват от факта ,че ако пусна пералнята не мога да изляза и да си върша работата, а трябва да чакам и да ги преместя в сушилнята. От друга страна пък ,ако съм вкъщи и трябва да пусна поредни перални печеля време. Съвет по този въпрос, ако може да ми дадете. Другите притеснения са ми колко намачкано ще излиза и веднага ли трябва да го извадя от сушилнята.
Нямам бюджет, защото винаги предпочитам да изчакам, ако сумата ми е проблем, но да взема най-доброто.
И последно, за да не досаждам и в темата за перални и за тях имам въпрос. Спряла съм се на Миле или АЕГ. Изобщо не знам коя е по-добра. Та въпросите са ми-имат ли кратка програма тези марки/например едночасова/ и трябва ли двата уреда да са от една и съща марка. С една дума ако финансите не са проблем какво бихте взели? Благодаря предварително. 

# 376
  • до най-прекрасния мъж
Ако перете повече от 1 поредни перални, двата уреда спестяват време. Докато пералнята пере второ зареждане, сушилнята вече суши първото.  Случвало се е да пера по 5-6 поредни през уикенда и се справям перфектно за ден. Да, искат си дрехите прехвърляне, но за мен и се изпират по-добре, и се сушат по-добре в отделните уреди.
Сушилнята ми е АЕГ, пералнята е Електролукс, но е много стар модел, така че за това не мога да съм в помощ. Не съм избрала сушилнята специално да е АЕГ, тя ми хвана окото и ме спечели с програмата за сушене на вълна.

# 377
На едната ти дилема - аз имам комби (АЕГ 9-а серия) и съм супер доволна, но изобщо не препоръчвам да пуснеш без прекъсване пране и после сушене. Освен за хавлии може би, или малко количество дрехи.  Като цяло вадя, оправям завързани ръкави, посукани дрехи и прочее неща, слагам обратно и пускам сушилнята. Сушилните си имат една опция да връткат прането по малко и след като свършат, така не се мачка особено. Но заблуда е, че сушилнята отменя ютията. Повечето ми дрехи нямат нужда от гладене, но които имат заради материята,  никаква сушилня не е вълшебна пръчка да ги изкарва гладени.

И последно - ако искаш комби, там Миле няма какво да предложи и изборът е АЕГ. Ако искаш отделни вече не знам. Много хвалят Миле, но и от АЕГ нямам оплаквания. Май цената и гаранцията решават.

# 378
Та въпросите са ми-имат ли кратка програма тези марки/например едночасова/

Някои марки имат програми за време, други - не. Предната ми СМ (Горенье) имаше, но никога не съм ги ползвала. Сегашната (Миле) няма, не ми и липсва.

и трябва ли двата уреда да са от една и съща марка.

Не.

С една дума ако финансите не са проблем какво бихте взели? Благодаря предварително.  

Миле, Миле.

# 379
  • при него
Аз съм с пералня и сушилня АЕГ 9 серия и съм изключително доволна. Пералнята има кратка програма 20 минути -3 килограма. Мисля и в 8 серия я има същата програма, но за другите серии не съм сигурна. Последно като разглеждах, програмите или техните имена имаха някои вариации. Моите са една върху друга, с оригинален свързващ кит на марката. Не знам дали ако са от различни марки, поставянето една върху друга, винаги е лесно и безопасно. Аз не пускам пералня (втори тур пране), докато сушилнята суши. Не знам, може би за всеки случай, просто не го правя. Ако имате потребителски въпроси за АЕГ,  ще помагам Simple Smile

# 380
  • Пловдив
Благодаря Ви момичета. Много сте бързи. Ютията у нас се ползва на макс, даже и за дрехи, които не са намачкани. Въпросът е да се гладят лесно.
Насочих се към два уреда, точно заради по-доброто сушене.
Остава да разгледам програмите на двете марки и да се ориентирам.

# 381
Благодаря Ви момичета. Много сте бързи. Ютията у нас се ползва на макс, даже и за дрехи, които не са намачкани. Въпросът е да се гладят лесно.
Насочих се към два уреда, точно заради по-доброто сушене.
Остава да разгледам програмите на двете марки и да се ориентирам.

За добро сушене и комбито няма проблеми - с термопомпа е и има доста опции. Лесното гладене е първо въпрос на материя, а след това на степен на изсушаване, която се регулира. Важно е да не смесваш материи обаче, ако се целиш да са леко влажни. Ама има пара.

# 382
# 383
  • Пловдив
И аз гледам някой от тях. Дано са добри,макар че Миле едва ли има нещо лошо.

# 384
С дребни изключения, които не са в линковете, пералните и сушилните им са на високо ниво. В някои други типове yреди не са толкова добри.

# 385
  • Велики Преслав
С дребни изключения, които не са в линковете, пералните и сушилните им са на високо ниво. В някои други типове yреди не са толкова добри.

Малко извън темата, каландрите и миялните също са хубави. Но каландъра е професионален уред, така че го сравнявам отделно

# 386
  • ...на безопасно
Дойде и моята Милкана. Въртях даже два пъти. 560 е модела с плътната врата от горните линкове. От 1690лв в техномикс вече е 1999. Следпразнично...
В официалния сайт още е на разпродажба.
Искам да попитам нещо. Не мога да активирам менюто за промяна на настройките. Да сменя езика и да намаля звуците. Така както е описано в упътването, чрез бутоните за нагоре и надолу, ми променя времето, а не влизам в промяна на настройки.
И програма импрегниране за какво е?

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 07:56 от а Kеа?

# 387
Дойде и моята Милкана. Въртях даже два пъти. 560 е модела с плътната врата от горните линкове. От 1690лв в техномикс вече е 1999. Следпразнично...
В официалния сайт още е на разпродажба.
Искам да попитам нещо. Не мога да активирам менюто за промяна на настройките. Да сменя езика и да намаля звуците. Така както е описано в упътването, чрез бутоните за нагоре и надолу, ми променя времето, а не влизам в промяна на настройки.
И програма импрегниране за какво е?
Честито и със здраве!
Настройките са малко тегави за мен и съм ги делегирала на ММ. Ако моделът ти има настройки за това в каква вода са прани дрехите (твърда, мека), направи ги, защото оказва влияние върху крайния резултат при сушенето. Ако не си ги настроила, дрехите ще излизат по-намачкани. Добави настройка и за щадящо сушене, освен, че аз винаги добавям и Шонен (малко удължава времето, но не ми пречи) към всяка програма, за която е активно.
Импрегнирането е за екипировка от специална материя - водонепропусклива, гортекс. Например, ски екипите. Има специални препарати за импрегниране, продават се в магазините за екипировка (SLS, Декатлон, …). Препаратите се добавят при прането обаче.

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 08:42 от Djordja

# 388
  • Sredets/Burgas
Здравейте! Гледам, че обсъждате Miele последните страници...
И аз ще купувам почти спешно сушилня...
Спряла съм се на ето тази:

https://shop.miele.bg/sushilni-mashini/11819460.html

Добър избор ли е, да пускам поръчката? Simple Smile

# 389
Здравейте! Гледам, че обсъждате Miele последните страници...
И аз ще купувам почти спешно сушилня...
Спряла съм се на ето тази:

https://shop.miele.bg/sushilni-mashini/11819460.html

Добър избор ли е, да пускам поръчката? Simple Smile
Чудесен избор. СМ е от GreenPerformance.
https://m.miele.de/haushalt/neue-waschmaschinen-und-trockner-gre … 426.htm#referrer=

Общи условия

Активация на акаунт