Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 22

• 43 149
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря ви много за съветите и мненията! Simple Smile

Поръчах Sharp, която препоръча petiaivanov. Дано е на късмет.

В някакъв момент, напред във времето ще купя нова и по-хубава.

Благодаря ви отново!

# 676
А вариант да се вземе на изплащане не става ли? Понякога оскъпяването спрямо периода е символично, спрямо възможността да се вземе малко по-скъп уред.

Миналата година като купувахме, мъжът ми уж чете и избира, щяхме да вземаме Електролукс, в крайна сметка пералня и сушилня на Индезит, а гледам, че не ги препоръчвате хич, защо? Дано ни изкарат поне 3-5 години, пък после вече мога да мисля за висок клас уреди.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 19:48 от Melusine

# 677
Аз съм доволна от шарпа като марка,апартамента ни под наем е с цялата им гама,трета година вече се ползват,колко интензивно не мога да кажа,но не са се оплаквали наемателите че имат нужда от ремонт.До колкото са ми казвали в зората,това е тяхна марка,турска,висок клас и нямат много рекламации.
Аз също не робувам на марки,всеки си има бюджет,дори и на изплащане не всеки може да си позволи 1000+ за един уред.

# 678
  • София
А вие какво предлагате, да остане без сушилня, защото има по- малко пари? Само petiavanov предлага вариант.
А за сравнението, и на мен преди 12 години ми казваха, не купувай Беко. А тя и пералнята ми е отдавна. Сравних ги само заради фактът, че искате да я откажете да си купи сега уред, не за друго. Нека си купи, идва зима, инфлация има.

Написала съм какво предлагам, подкрепям и предложеното от Петя, така че вече има цели три варианта, освен вашия, от които Lie To Me може да избира. Никой никого не принуждава - поискаха се мнения, дадохме ги. Репликата ми към вас целеше само да уточни, че изборът на сушилня е по-особен от избора на други уреди, поради което аналогията с миялната не е релевантна.

Ако няма възможност, има и други варианти. Може да се вземе на изплащане например. Има и пазар на уреди втора употреба - там може да се намери добра сушилня Миле, Бош, Сименс или АЕГ за 600-700 лв. Такъв уред е по-надежден от ново Беко или Индезит.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 23:50 от Vilemina

# 679
Решила съм да поръчам тази, по-горе помолих за съвет/мнение🙂 ама покрай дискусията не ме огря. Четох, четох... Надявам се да помогнете с някоя препоръка

# 680
  • София
Всички мнения за уреди на повече от 5 години изобщо не са полезни да се сравнява с уреди, произведени през последните 5 години. Напротив-вредни и силно подвеждащи са! През последните 15-20 години толкова марки се погълнаха от други и бяха съсипани, че няма накъде повече.
Радвайте се, че навремето е имало здрави уреди и вие все още сте им собственици.

В такъв случай добър вариант ли е уред втора употреба на повече от 5 години? Имам предвид предимно уреди, произведени в Германия. Аз продължавам да се придържам към АЕГ, Мийле, Бош не толкова. И може ли да препоръчате модел, имайки предвид коментара по-горе за един модел на АЕГ. В Пловдив гледам голям избор от тези марки, но не знам какво точно да гледам при избора. Има модели от по 500-600 лв., има и от по 800-900 лв. Благодаря!

5-те години се отнасят за марките, които са били обект на корпоративни поглъщания, смяна на собственост и т.н. При АЕГ, Мийле и Бош (с останалите му марки) нищо такова не се е случило, така че може и по-нови уреди да се вземат.

Относно какво точно да гледате, мисля че 3 неща са най-важни:

1. Сушилнята да е с термопомпа - това е съвременният вид сушилни, всички други видове (като споменатото АЕГ от Технохит) са отживелица и не си заслужава да се купуват.

2. Търговецът да вдъхва доверие и да дава гаранция.

3. Уредът да е колкото е възможно по-нов. И при трите производителя сегашните поколения са поне на 5 години, така че гледайте дизайнът на уреда да е като на тези в магазините. Но ако уредът е прекалено нов, примерно на 1-2 години, също не е добре, защото може да се окаже, че е продаден поради повреда, която българският търговец е отстранил.

Решила съм да поръчам тази, по-горе помолих за съвет/мнение🙂 ама покрай дискусията не ме огря. Четох, четох... Надявам се да помогнете с някоя препоръка
Скрит текст:

Щом сте си я харесали, ние какво да кажем - взимайте я. Хубава е машината, няма да съжалявате.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 20:33 от Vilemina

# 681
  • София
Здравейте, след 2’дни ходене по магазини за сушилня,  си избрах Бош като си харесах двата модела, които единствено видях да имат сушене на пухени дрехи. Някой от вас има ли такава и има
Ли
Наистина такава
Програма, защото в описанието пише, че има такава, а на дисплея на самата машина- не. И кой е номерът на модела Simple Smile

Благодаря

# 682
Кейт хоуп, ползвам Бош сушилня без програма за пухени. Всички зимни якета са ми пух и пера. И без тази програма си ги суша в сушилнята. Не само за Бош. Всяка качествена сушилня ще ти ги изсуши. Не се вглеждай толкова в програмите. Според мен.

# 683
  • София
Ох, то и аз така правя, но взеха да стават на едни едни топки вътре. Благодаря ти, но то пък как да не се вглеждаш в програмите като има какво ли не… една риза, 5 ризи, кърпи… 🙈🤣

# 684
Извинявайте, но не съм видяла. тези дни са много активни темите за техника.
Цялата 7 серия на АЕГ- и перални, и сушилни, като цяло, са са стабилни и добри машини. НЯмам представа за сумата, за която ще я купите дали не би се намерило и нещо още по-добро.

# 685
Извинявайте, но не съм видяла. тези дни са много активни темите за техника.
Цялата 7 серия на АЕГ- и перални, и сушилни, като цяло, са са стабилни и добри машини. НЯмам представа за сумата, за която ще я купите дали не би се намерило и нещо още по-добро.
Няма нужда от извинения, по - скоро работата е за благодарности, че помагате с насоки. Тази е 1100,според мен е  добра цената не е някакво огромно намаление (200лв)но на мен сушилнята си ми трябва а и сегашната ми е такава марка но доста старичка вече. И като такава е доста не икономична (4.5kwh)на цикъл по документ.

# 686
Здравейте!

Бихте ли ми казали, който е наясно, какви са съществените разлики между тези 2 модела на миле, освен килограмите? Simple Smile

https://shop.miele.bg/sushilni-mashini/12146270.html
https://shop.miele.bg/sushilni-mashini/11819460.html

# 687
  • София
Здравейте!

Бихте ли ми казали, който е наясно, какви са съществените разлики между тези 2 модела на миле, освен килограмите? Simple Smile

https://shop.miele.bg/sushilni-mashini/12146270.html
https://shop.miele.bg/sushilni-mashini/11819460.html

По-скъпата има DryCare 40, EcoSpeed и WiFi+комуникация с пералнята, ако и тя има същата екстра. Тя е с по-мощен термопомпен агрегат, който ѝ позволява да суши на по-ниска температура (DryCare 40) и същевременно ѝ осигурява по-висок енергиен клас.

Килограмите не са от голямо значение, защото барабанът е еднакъв, а останалото е работа на сензорите и електрониката. Т.е. по-евтината ще успее да изсуши същите количества като по-скъпата, най-много да удължи малко времето за сушене.

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 02:13 от Vilemina

# 688
Здравейте, имам един странен въпрос, ако можете да дадете мнение. Имам пералня Бош, която не искам все още да сменяме. Харесали сме сушилня Miele и умуваме как да я монтиране в малкото ни мокро помещение. Заради тръби не може да са един до друг уредите, затова май ще е най-удачно да са един върху друг.

До колкото разбрах трябва да вземем свързващ кит, но този на Миеле изисква да се дупчи пералнята. Ако пералнята е била Миеле можело, но за други не давали гаранция, че е възможно. Някой може ли да препоръча свързващ кит, който да не е нужно да се дупчи пералнята?

# 689
Здравейте, имам един странен въпрос, ако можете да дадете мнение. Имам пералня Бош, която не искам все още да сменяме. Харесали сме сушилня Miele и умуваме как да я монтиране в малкото ни мокро помещение. Заради тръби не може да са един до друг уредите, затова май ще е най-удачно да са един върху друг.

До колкото разбрах трябва да вземем свързващ кит, но този на Миеле изисква да се дупчи пералнята. Ако пералнята е била Миеле можело, но за други не давали гаранция, че е възможно. Някой може ли да препоръча свързващ кит, който да не е нужно да се дупчи пералнята?

Отивате в най-близкия Техномаркет и взимате универсален кит. Към 20 лв са. Не е гаранция, че ще стане, но ако уредите да горе долу еднакви по размер няма да имате проблем.

Общи условия

Активация на акаунт