Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 22

• 43 143
  • 750
  •   2
Отговори
# 690
Това че са различни марки, не означава, че кит е нужен. Първо се пробва без кит .
Има и П-образни стойки:
https://cheaper.factoryonline2022.ru/content?c=%D0%BF%D0%BE%D1%8 … D0%BD%D0%B0&id=14

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 23:13 от petiaivanov

# 691
Аз се опасявах, че няма да е добра идея без кит и да не падне сушилнята. Но явно бъркам. Благодаря Ви.

# 692
Здравейте, каква е разликата между Bosch WTR87TW0BY и WTW85461BY, като изключим енергийната ефективност (А+++ срещу А++)? Забелязвам, че първата се препоръчва в темата на няколко пъти, а за втората не открих информация.

# 693
  • София
Аз се опасявах, че няма да е добра идея без кит и да не падне сушилнята. Но явно бъркам. Благодаря Ви.

Няма да падне. Сушилнята тежи около 60 кг, а оборотите ѝ са толкова ниски, че центробежни сили почти няма. Просто няма какво да я помръдне от мястото ѝ. У нас сушилнята няколко месеца работи така без никакъв проблем.

# 694
  • София
Здравейте, някой, който е малко по-информиран от мен, може ли малко помощ, моля Blush Искам да си вземем сушилня, но проблемът е, че сме на квартира и нямаме възможност да я свържем към ВиК. Имам познати, които твърдят, че са си взели сушилни с резервоар, който просто се изпразва след употреба. Как да разбера кои модели имат този резервоар и кои не? Гледам всякакви модели Miele, Bosch, AEG, пише, че са с термопомпи, но това означава ли, че имат резервоар? Или са комбинирани - може да се свържат, а може и само с резервоар да се празни водата. Чувствам се като пълен индианец 🤔😫

# 695
Всички сушилни са с резервоар, а почти всички, да не кажа всички, съвременни сушилни имат опция и за свързване към ВиК. Което ще рече, че начинът за изхвърляне на водата от сушилнята е ваш избор според възможностите на помещението, с което разполагате.

# 696
Това че са различни марки, не означава, че кит е нужен. Първо се пробва без кит .
Има и П-образни стойки:
https://cheaper.factoryonline2022.ru/content?c=%D0%BF%D0%BE%D1%8 … D0%BD%D0%B0&id=14
Здравейте, от къде другаде може да се вземе такава стойка?
Имаме същия проблем в момента. Сушилнята е с 20 см. по-дълбока от пералнята и няма да стане с кит и сега се чудим за друг вариант.
От магазина ни предложиха антивибрационна подложка, но не ми се струва много сигурно само с такава подложка.
Редактирам се, с 20 см по-дълбока.
Намерих шкаф за свободностояща пералня. Предполагам това ще върши работа. Отгоре върху плота на шкафа ще е сушилнята.

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 12:44 от Blagi2020

# 697
  • София
...Намерих шкаф за свободностояща пералня. Предполагам това ще върши работа. Отгоре върху плота на шкафа ще е сушилнята.

Бихте ли дали линк към този шкаф?

# 698
  • София
Моята е върху пералнята (твърд под, добре нивелирана) и ги разделя просто парче дървен плот - миналата зима изкараха така, без никакъв проблем. Тази зима пак няма да простирам навън и пак нямам никакви притеснения. На размер уредите нямат разлики - стандартни са и двата. Единствено, за да не се случи все пак някак си да се хлъзне сушиллнята, ММ изразя с фрезата вдлъбнатини за крачетата й  в плота.

# 699
Тонииии, …. И май го беше хванал към стената, а!? 🤪😂😃

# 700
  • София
Не, не е хванат, Пете. Щеше, ама се отказа ММ - то няма смисъл, сушилнята съвсем леко вибрира при центрофуга и това е. Нито подскача, нито се клати, нито вибрира силно. И ние се чудехме дали направеното е достатъчно, ама ето втори сезон ще си карат така, защото просто не изглежда да има нужда от нещо допълнително.
Даже така и не обкантихме плота и още си е леко грозен...

# 701
Майстор! Значи хубаво е нивелирал пералнята.

# 702
  • София
Е, то не беше много сложно... Но при нас къщата е новопостроена и подът не беше крив - според мен там в ключът.

# 703
  • Deutschland/HE
За слагането на сушилня върху пералня: в Българи са ни така, различни малки, не си пасваха изобщо. Купихме от Икеа плот и крака, отдолу е пералнята (много хубаво нивелирана) и върху плота е сушилнята.
Не намирам същите в Икеа (нашето е купувано преди 14години), но е подобно на това:само долната част, без шкафа, а в съседното са два дълбоки коша сложени.

# 704
Най-евтино е да се купи един плот от Практикер, Бриколаж и т. н.  и пак от там или от магазините за мебелен обков 4 крака  и готово.

Общи условия

Активация на акаунт