Нашите цветя - обща тема 15

• 34 418
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
О,natt ...прекрасен цвят !! Кученцата на стават ли много високи ?
Стават, стават Simple Smile за сравнение с креновете…

# 601
Менделеевка, най много до 20 тина см стават при мен, издържат на голяма жега и зимата на студ, много непретенциозни са Simple Smile!

# 602
Кристал,
Тези мушката има ли от къде да се отцеждат в този найлон? Може да са се понаквасили?
Като ги предадеш може би е добре ден-два да са на малко по-сенчесто място, да се осеферят?

Днес ги наторих и се изтече вода, явно има дупки в найлона.

# 603
Здравей те момичета идвам с въпрос. Как се отглежда Венерина мухоловка? По спомен някои в темата гледаше, но не се сещам кой. Детето си хареса една , но си взе и саксия нова за нея, която е от тези на които чинийката се щраква от долу, та се чудя дали е подходяща или да си я държа сега в транспортната и в една по дълбока чинийка в която да има постоянно вода? Приемам всякакви съвети.

# 604
да си я държа сега в транспортната и в една по дълбока чинийка в която да има постоянно вода

Така е правилно. Докато е топло, трябва да е заблатена. Изберете друго цвете за новата саксия Grinning

# 605
  • Бургас
Нати,разкошни кученца!
Имам от обикновения сингониум,който расте само нагоре. Ще иска да го начупя и да ,,залеся,, саксията.
Това крен, не е ли ,,крем,,? Пред блока имаме лилав,жълт и вишнево-жълт,горе-долу,така ще го опиша.
Много ги харесвам!

# 606
  • Стара Загора
Менделеевка, най много до 20 тина см стават при мен, издържат на голяма жега и зимата на студ, много непретенциозни са Simple Smile!
Много ги харесвам още от детството си,но винаги съм ги виждала във вида показан от Marieta,затова не съм посегнала към тях. Но може пък да се замисля. Ама къде да ги слагам 🤪
Допълвам се с любимото си каланхое във върховата си фаза 😍

# 607
Ехааа, каланхоето е страхотно.
Папагалчета обаче не са цвъкали извън клетката. Ще трябва да ползвам купешките торове явно. Но ще опитам със суха мая.

# 608
  • Стара Загора
Благодаря, Магни 😊
Аз не съм почитател на торовете в магазина и редовно си храня цветенцата с разни неща от кухнята ,колкото и да е необичайно.

# 609
Аз вече полях всичко с мая. Днес сложих и коприва

# 610
Не можем да осигурим всичко необходимо на цветята в саксии. Не става без да се добавят допълнителни елементи. Ако искаме здрави дългогодишни растения трябва да се знае кое точно какво му е нужно. За едни фосфор, за други азот. Още ми е голяма каша в главата, но чета защото не искам растенията ми да страдат. Нещата от кухнята със сигурност са полезни ако човек знае как да ги ползва.

# 611
Всички са много красиви, обаче един лилаво-бял ирис имаше на предната страница, уау. "Крен/крем" не е ли нещо лилиевидно? Колко дълго ви цъфтят ирисите? Гледах едно градинарско предаване и имаше невероятни разцветки ириси, но впечатлението ми е че цъфтят съвсем за кратко и се колебая има ли смисъл да им отделям място.

Ето това визирам под жълти точки
Скрит текст:
Това не е ли всъщност драцена? Те са малко по-особени, но пак нещата се свеждат до това да е полято когато трябва и да не задържа вода на дъното на саксията.

# 612
Това по драцената е от неправилно поливане. От слънце стават друг вид петна по тях.

# 613
  • Стара Загора
Момичета,глоксинията ми съвсем "преля" от саксията. Трябва ли да я разделям или не? Моля някой да сподели опит.

От долу няма показали се корени 🤔

# 614
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
менделеевка, глоксинията е грудкова няма как да я разделиш.
можеш да се опиташ да вкорениш листо (като стайните теменужки), но е пипкава работа.
остави я да си прецъфти, изчакай я да заспи и извади грудката. ако имаш късмет около нея ще има по-малки. ако ли не, прецени колко е голяма и дали може да се раздели. но първо търси клипчета как става, защото е по-вероятно да я убиеш, отколкото да я размножиш.

Общи условия

Активация на акаунт