Нашите цветя - обща тема 15

• 34 499
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,имма индрише което върви много хилаво.Мога ли да го отчупя и направо да го бодна в саксията или трябва да го оставя да пусне корени?
Да, отчупете няколко стръка и ги боднете направо.

# 346
Днес ходих до Бузема ( разсадника в Овча купел). Вдигнали са доста цените...и си и излязох.

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 16:13 от Titina

# 347
В началото на сезона цените на цветята сякаш бяха по-ниски, защото си говорихме със сестра ми, че нейните всички ги загуби тази зима, че не са скочили и тя си купи тогава, сега ги гледах ами едно 50% отгоре ми се струват за същия размер саксии.

# 348
На мен ми се видяха много скъпи цветята във Варна и много рехав асортимент.

# 349
здравейте, имам нужда от помощ. Това цвете беше добре то нещо почнаха са му изсъхват клонките и се чупят все още има и живи клонки. Не виждам гадинки. Полива се редовно, какво може да му е ?

# 350
На мен ми прилича на иглолистно. Май не издържат много в саксия. Иначе моята новогодишна елхичка е още жива. Пръскам, поливам, държи се.
И да ви покажа днешната ми красотичка. Някой отглежда ли алстромерия в саксия? Намерих ѝ място да я пече само сутрин.

# 351
Дама Трефа може ли тънкости при отглеждането на Цикас...
Много му се точа,  вчера точно си мислех за него  днес го видях в един двор, сега влизам в бг.мама и ти пишеш за него 😜😁
Та май ще му излезе късмета, да му се пробвам в отглеждането.

# 352
Есента си купих много луковици минзухар имах и шафранов.Той изобщо не цъфна, нито в саксията, нито този в земята.Махнах луковиците от саксията, за да я ползвам за друго, но какво да ги правя тези луковици.

# 353
Морковелка,шафрановият цъфти чак наесен,засаждай някъде и чакай
Аз имам само пролетен

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 17:02 от Krotinia

# 354
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Плумериите започнаха да цъфтят. Сакъзи, мушкати, газании...

И тези красавици

# 355
Някой отглежда ли алстромерия в саксия? Намерих ѝ място да я пече само сутрин.

Имам от миналата година, презимува на 10°С и сега пак е напъпила. Като започна да пуска листа само я пресадих в по-голяма саксия, много расте И на ширина. Внимавай с охлювите ако имаш, много я обичат.

# 356
Плумериите започнаха да цъфтят
Много ме дразниш Imp Дай поне на снимка да им се радвам. Моите може би август ще цъфнат. Ако цъфнат. Confused
Флокс, охлюви нямам. Кажи за поливането, на какво място е и в каква саксия. Моята и се виждат корените през дупките, но ми казаха поне месец да седи в същата. Да я опазя лятото, после ще мисля за другото.

# 357
А в Плевен подменят цветята на центъра - вече втори ден като мина от там, виждам групи жени да си взимат луковици (от лалета - бяха разни интересни). На мен ми е неудобно да правя така, особено в зона с много камери.

# 358
Това с кражбата на луковици за мен е отвратително. Как да има красиви градинки, като не се пази, озеленителите всяка сутрин ли да засаждат нови.... В нашата градинка в София почти всяка година садят млади дървета, и все някой ги чупи. Не искам да се изказвам що за хора са това, че ще получа бан...

Магни, аз също не бих пресаждала алстромерията докато цъфти, освен ако не е в супер мъничка саксийка. Ако видимо и е тясно и страда от това, може да я преместиш много внимателно, без да разбутваш корените. Цъфти много дълго, до студ.
Поливам я старателно. Миналата година беше целодневно на шарена сянка под храсти, много и хареса там, но я нападат охлюви от градината. Сега е на по-слънчево, след обяд напича яко, ще я наблюдавам дали и харесва.
Есента надземната част залиня и я преместих на хладно, не трябва да замръзва.
Тя си беше в голяма саксия, може би 20см, и доста дълбока. Преместих я напролет в по-голяма и вече ширината е запълнена. Съжалявам, че не взех още по-широка.
Четох, че може да се разделя коренището, но не посмях да го разбутвам, само допълних отстрани с пръст в новата саксия.

В един двор съм виждала миналата година, засадена в земята. Около метър висока и широка беше, отрупана с цвят. Явно расте, колкото място и дадеш Grinning

# 359
Ох, много се смях на себе си за калибрахоето. И през ум не ми е минавало, че може да се отглежда повече от един сезон Blush
Добрииии, очите ми остават в твоите снимки. То пък бива красота, бива, ама това на нищо не прилича Imp
И като видях лилиумите се сетих. От Лидл си купих лилиуми.Сега не знам в колко голяма саксия да ги сложа. В нета пише да е по-големичка, а една позната, която е гледала лилиуми в сакси ми каза да не е много голяма. Транспортната е 12 см, 3 стръка са по около педя в момента. Дайте съвет, моля ви.

Общи условия

Активация на акаунт