АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 10)☀

• 46 397
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
  • София

Започнах по малко да пазарувам Grinning

# 211
M_lady, успех и от мен! Мисли позитивно и че това е най- доброто решение в момента за вас. Flowers Hibiscus

# 212
  • София
Лейди, стиснати палци и от мен. Къде ще ти правят серклажа?

Аз предния път не съм купувала сутиени за кърмене, но тогава давах кърма от шише. Вкъщи си бях с обикновени спортни бюстиета, а за навън имах нормални сутиени. Много искам този път да ми се получат нещата с кърменето от гърда, ще изкупя всичките сутиени, ако трябва. Много ми е мъчно, че баткото не успя да засуче, въпреки че половин година беше на кърма. Чувствам се провалена майка в това отношение с него и макар да знам, че храненето по този начин не трябва да е фикс идея, пак само за това мисля напоследък.

# 213
До 24гс седмица може да се направи серклаж, след това се прави пекар, който е просто един пръстен, не се шие. Аз съм 24+5. В Надежда ще ми го правят, д-р Данаил Илиев, който ми следи ЖК. Имах едно-две втвърдявания на корема преди седмица и ми изписаха Биолектра 2х1. И от както го бия нямам никакви оплаквания. По принцип гледам повече да си лежа. Е, за Великден ходихме на вилата, но то просто беше един обяд. Нищо конкретно не съм усетила. Странно ми е, как за 2 седмици се е скъсала от 35 на 18мм.

# 214
Аз бях с контракции около 10 дни и терапия от инжекции Но шпа и много магнезий вкъщи, защото каката беше много болна и се разминахме на косъм с влизането в болница с нея. Просто много се притиснявах за състоянието на детето, разбира се голямо безсъние. Предполагам заради тези контракции ми се скъси или заради това Но шпа, знам ли...

# 215
Лейди, стискам палци!

Аз отивам на обременяване.... Как го мразя, не е истина.

# 216
Ехааа, моята шийка беше около 30 мм посления път. Уж било добре зс вече раждала, ама с първата бременност си беше все над 40 мм и ми беше по-спокойно. Сега съм на тръни, а в същото време не правя нищо, нито се пазя кой знае колко, нито взимам магнезий... Много безотговорно от моя страна Unamused Да взема да запиша някъде час само да ми измерят шийката Rolling Eyes

# 217
Ехааа, моята шийка беше около 30 мм посления път. Уж било добре зс вече раждала, ама с първата бременност си беше все над 40 мм и ми беше по-спокойно. Сега съм на тръни, а в същото време не правя нищо, нито се пазя кой знае колко, нито взимам магнезий... Много безотговорно от моя страна Unamused Да взема да запиша някъде час само да ми измерят шийката Rolling Eyes

Хубаво е да се мери от един доктор на един и същи апарат. Пример на 19.04 ФМ в Надежда шийка 2.6, на 20.04 при моето АГ, което мери както той каза по учебник, защото ме знае че съм филм - 2.8.
В началото на трети месец като ходих за серклаж, моето АГ мереше 3, а в София при друг доктор 3.3.. Много относително.
На вагинално измерване с размер 3.2, през корема ми излезе 2.7, което знам, че е ориентир единствено..

# 218
Момичета, като ви чета и как се притеснявам. Аз когато попитах за шийката ми казаха, че тук в Англия това не го правят.... Confused
Но на 9ти май ще попитам пак...

# 219
Недейте да се шашкате от моя опит. Аз все пак имам правена конизация (скъсена ми е шийката оперативно) и съм с две бебета, който тежат повече. Та по-скоро съм изключение. Повечето нормални бременности нямат проблем до края.

# 220
Единият я мери вагинално винаги... Даже ми е досадно това събличане, но добре, че го прави все пак. И при него ходя през месец. При другия пак през месец, но не е споменавал шийката... На ФМ на 08.04 пише само \"маточна шийка - със запазена дължина\"

Меджик, и на частно ли не може да измерят шийката, ако е по твое желание?

С тези форуми и интернет много се филмираме. Аз така с първата бременност, след една супер ранна загуба, в 4-5 г.с., което е доста често срещано (даже, ако не правехме опити и не си бях направила тест толкова рано, нямаше да разбера, че съм била бременна), от много четене, ходих да си пускам пакет за тромбофилия. После пак на своя глава си изследвах редовно куп други неща, без да ми ги е назначил лекар. Малко нож с две остриета е цялата информация. Тревожните хора, като мен, ставаме още по-тревожни... Хубаво е човек да е информиран, но май е по-хубаво да не си Grin Сестра ми не четеше нищо, а аз се притеснявах и за нея, че не взима прогестерон, че не си пуска кръвни всеки месец, че не си е пускала пакет за тромбофилия, че не е на аспирин... Rolling Eyes

# 221
Барбалена Там не съм си правила труда да питам , нищо почти. Защото те даже не ги водят генеколози ами сонографи. Само гледат видеозона, и това е. По зле са от другите, но са 5мин успокоение. И ако има нещо ще кажат, но решенията и леченията всичко останало е от NHS. Моите колежки даже вече не ходят на частно. Както ви казах ние сме доста. След 20сед, спряха да ходят, ама всеки си решава.

# 222
Барбалена, права си. Аз съм също като теб. Какво ли не съм изчела, абсолютно тревожността се засилва.
Моят АГ ми каза: през бременността са забранени 2 неща - четене на форуми и цигари. 😂

# 223
  • София
На мен ми я мериха миналия месец в Гърция, казаха че всичко е наред. Пожелавам ти успех, сигурна съм че всичко ще бъде окей.

# 224
Много ти благодаря! До колкото виждам работи в болница Вита, ще я проверя непременно.
Като че ли за момента съм се насочила да проуча МБАЛ Св София, т.к. ми е близо. Някой  има ли отзиви от д-р Кобаков?

Здравей DVS28. И аз наскоро се записах при Аг по ЗК, защото частният не ми дава болнични без престои в болницата. Препоръчвам д-р Мадлен Китанова. Моя приятелка роди при нея, много е симпатична, спокойна и отзивчива. Във форума ѝ има контактите. Ако не ги намериш, ми пиши на лично, ще ти ги пратя.

Момичета, можете ли да ми препоръчате добър АГ за проследяване по НЗОК в София? Досега се следя на частно, но вчера ЛЛ ми даде направление и не пречи да се запиша успоредно и по НЗОК, най-малкото за второ мнение.

Общи условия

Активация на акаунт