АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 10)☀

• 46 596
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Малееее като ви чета чак започвам да се замислям - май този път доста лежерно го раздавам. Направо чак се чудя на себе си - имаме тук една кошарка, която трябва да се сглоби и освежи( боя) и да се поръча матрак.
Иначе това с възглавници и такива други екстри ама изобщо не съм го мислила. Ще подпирам с каквото имам под ръка, помня, че малката я завъртах тоест сменях посоките и мисля и сега така да процедирам.
Не знам защо така някак си не се чувствам, че ето бебе ще имаме пак, едно такова ама никакво ми е. Някак си странно....може би понеже имам толкова много неща от дъщерята, че сега няма какво толкова да купувам.
Королева, добре че не е станало нещо сериозно. Мамчета, пазете се!

# 556
Saudade, Всъщност има 2 школи, 1та проповядва да се спи на гръб, аз лично така и не намерих плюсове в нея. 2та проповядва да спят на страна, като се редуват страните, за да се оформи правилно черепа или да се мачка равномерно и ако повръща да изтича веднага от устата. Реално риска да се задави на страна е по-малък от този на по гръб. Аз каката съм я слагала да спи на страна, като ползвах възглавница против въртене. Тя и сега спи основно на страните си. Възглавница под главата слагах чак след 1г и то защото тя си я търсеше.

# 557
Всъщност е обратното, безопасно за бебето е да спи по гръб, дори при задавяне и повръщане.

https://safetosleep.nichd.nih.gov/safesleepbasics/faq

Тук има отговори на доста от въпросите и много хубави обяснения.

# 558
Благодаря момичета, ще я пропусна значи аз тази възглавница и гнездо ако мога да го нарека така, че знам че гнездата са друго нещо май.
Прочетох, че те са за превантивна мярка срещу синдрома на плагиоцефалия (плоска глава)
Следващ въпрос имам (колко не разбирам)... Колко протектора за матрак се купуват? Те за еднократна употреба ли са, или мога да имам 2-3 ( незнам колко) и да ги сменям.

# 559
Има и многократни, можеш да си вземеш два и да си ги редуваш.

# 560
Аз поръчах от Амазон, две чаршафчета.
Ще дойдат с протектор, но незнам какъв е и ще преценя като го видя. Но да съм подготвена.

А и още две от Ebay, че само с две не мисля, че ще се получи Blush

Мъжа ми отхвърли идеята за гардеробчетата, които ви бях показала, на кубчета с картинки. Били стряскащи за него, пък за дете съвсем. И сега сме в начална позиция относно гардероба. Много се ядосах, гардеробите са много скъпи тук, и на всичкото отгоре грозни, тежки, не искам цялата да съм оградена от гардероби в спалнята, нашия е голяям и още един, въздух няма да остане в тая стая ... Някаква идея имате ли друга, за съхраняване на дрешките?

# 561
Моето малкото е на 2 и все още успявам да събера абсолютно всичко в скрин Malm, но не се затрупвам с дрехи.

# 562
Дрехите на малката се събират в скрина на кошарата, който е от 3 чекмеджета и едно чекмедже от нашия скрин на 2г и половина е.
Имам два протектора за кошарата и са ми напълно достатъчни, но мойте не са повръщали. Слагала съм пелена под главата ако повърне да не се налага всеки път да сменям чаршафите. Баткото имаше една много ниска възглавница, а малката изобщо не е ползвала, едва скоро започна да търси нейната е много ниска.
Мойте деца съм ги слагала да спят настрани. Сега и това ще го слагам така. В родилното и акушерките и докторите с първото ми обясняваха, че се слага настрани и се върти.

# 563
  • София
И аз съм слагала настрани, затова и препоръчах възглавницата против обръщане. В крайна сметка всеки си преценява, има достатъчно информация навсякъде в пространството.
С бебето ще ползвам скрина от баткото, съвсем обикновен е.

# 564
Намерих не стряскащи, кубчета. Ние имаме два такива шкафа даже три, и в фейса има много, но не искам такъв. Исках стаята да си направим за детенцето, брат му на мъжа ми се настани там и сега ние трима в една стая, която не е много голяма.
На това се спрях, мерак ми е да е нещо свежо и бебешко Grinning
Утре започва големия ремонт и боядисване, всичко ще е мазало. Но като свършим ще ви покажа какво съм сътворила с команди само  Grinning

# 565
Magic, ние и преди и сега за бебето също такова "гардеробче" сме поръчали тоест като тези, които мъжът ти смята за "стряскащи". Много практично ни беше, първият път го използвахме две години. После се наложи да се местим и го оставихме на новите наематели пък и каката вече си имаше нужда от истински гардероб ( щото е голяма вече).

# 566
Хей хей аз ви пиша понеже от 1 ме събуди моето куче,имаме немска овчарка на двора и не спря да лае пред прозореца ми и аз сега кукуряк,ние почнахме голямото боядисване из вкъщи,като дойде юни ще оправя и прането и ще съм спокойна😊😊😊😋👌🌸❤️

# 567
Имаме гости и успявам само да хвърля едно око в темата, с писането ми е по-трудно. А сега будувам, защото май преядох и имах киселини Head Band Много ме боли всичко като лежа, едвам се завъртам...

Кучо е голям бонбон Heart Eyes Чак ми се прииска и на мен, а съм фен на котките по-скоро Joy

И ние все още сме с икейски скрин за дрехите на малката. По-скоро два скрина. Две чекмеджета за текущите дрехи, едно за следващия размер, едно за памперси (от няколко месеца слагам само като спи и се надявам скоро да го махнем съвсем), едно за дреболии като фиби, кремове и т.н и последното е за памучните пелени и кърпи. Ще трябва реорганизация в един момент, но не знам как ще е. Ох, и като са разнополови... Още ми е трудно да свикна с мисълта за момче...

Анчо, и аз не съм купувала почти нищо още. Много лежерно го раздавам и аз... Все си мисля, че само памперси и малко дрешки ще са достатъчни в началото Joy количка, столче за кола и корито, които са must have, си ги имаме вече. Оттам нататък май нищо друго не му трябва на едно бебе Rolling Eyes Joy Но може да се окаже, че бъркам и ще изскочат още неща, ако разгледам някой друг списък, но мисля, че бързо и лесно могат да се набавят на момента. Некст-ту-ми-то ни е бежаво с тъмно розово, но ще избута така господинът няколко месеца Joy

А пък аз избутах до понеделник... Дано сте прави, че са нормални тези отклонения, успокоих се за кратко, но все пак си мисля, че има нещо нередно...

И последно, ще спре ли да расте този корем с тези темпове? Огромен ми се вижда, най-вече като хапна. И имам чувствтото, че ще се пръсне Scream

# 568
Аз също не съм спала тази вечер- поради определени обстоятелства и хора съм подложена на много силен стрес в момента. Толкова много, че съм плакала цяла вечер и започвам вече наистина да се притеснявам как се отразява това на бебето. Опитвам да се успокоя насила да не стане някоя беля, да взема да родя знам ли...едвам дишам от стреса. Не знам защо позволих странични хора да ме докарат до такова състояние.
Някоя от вас минала ли е през нещо подобно?
Дори ще накарам мъжът ми да заведе малката на училище, очите ми са страшно подути. А и вчера след един телефонен разговор бях толкова зачервена чак мъжът ми се притесни. Кръвно вдигнах ама яко.Половин час като домат лицето ми беше. Не знам защо си го причинявам...

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 07:47 от ancho_82

# 569
Аз също не съм спала тази вечер- поради определени обстоятелства и хора съм подложена на много силен стрес в момента. Толкова много, че съм плакала цяла вечер и започвам вече наистина да се притеснявам как се отразява това на бебето. Опитвам да се успокоя насила да не стане някоя беля, да взема да родя знам ли...едвам дишам от стреса. Не знам защо позволих странични хора да ме докарат до такова състояние.
Някоя от вас минала ли е през нещо подобно?
Дори ще накарам мъжът ми да заведе малката на училище, очите ми са страшно подути. А и вчера след един телефонен разговор бях толкова зачервена чак мъжът ми се притесни. Кръвно вдигнах ама яко.Половин час като домат лицето ми беше. Не знам защо си го причинявам...
Била съм подложена на стрес, но не толкова или по-скоро на по-различен. Тъй като ми се обадиха, че баба ми е починала точно преди да вляза на преглед, на самия преглед бях с много високо кръвно. Докторката ми изписа Допегит и каза, че мога да го пия при такива ситуации по 1 хапче. Също така за стреса, покрай погребението ми каза да си взема Ресио капките на д-р Бах (тези, който са за стрес и безпокойство) и да слагам по 5к под езика на 15 Мин докато се успокоя. Взех си ги, но не съм ги ползвала. Тези капки ми трябваха повече като баща ми получи инфаркт, но тогава не знаех за тях, а и бях в много начални седмици за да посмея да пия нещо, в интерес на истината пийнах малко коняк, но прецених, че е по добре да се успокоя малко да било и с цената на 3 глътки алкохол.

Общи условия

Активация на акаунт