АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 10)☀

• 46 586
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Мислих някакъв пробиотик да взимам, но щом казвате за Гинексид, ще взема нея.Аз се мия и къпя със сапун, Сейфгард основно.Душ геловете са ми лигави, не ми е приятно 🤢
Спя си иначе, зора ми е това постоянно обръщане.Лягам и веднага заспивам.Котката идва към 5:30 да ме предупреди, че имам още 40-50 минути и трябва да ставам.Следващото й идване е на пожар, мяука непрекъснато докато не ме види, че ставам.Само мен буди, ММ не го пипа 🙄 Много ми липсва спането по корем 🥺 Утре вечерта съм се разбрала с лекарката, която мисля да избирам за раждането, да ида на ехограф и ем да я разпитам как стоят нещата.Дали като съм инвитро ще се хване за това и ще съм секцио или ще чакаме бебето "да каже".Не искам да избирам дати, искам сам да си дойде когато реши.
Гледам колички и не мога да избера нищо конкретно.Дано има някакви по-сностни намаления на първи юни 😅 Не изключвам варианта да вземем втора ръка за новородено и след това някаква хубава и нова лятна.

# 601
  • София
Гинексид е супер, харесва ми, че е и доста икономична. Преди ползвах Лактацид, също съм доволна. Покрай Великден бяхме на вилата и не си бях взела пяната, измих се първата вечер с някакъв антибактериален сапун на Чисто и веднага ми се появи зачервяване. Явно ми е доста чувствителна кожата сега.
А обезкосмяването вече е тема табу, предполагам и при вас. Карам на спомени, а към края става още по-зле. Помня, че преди да вляза в родилното, доста се бях порязала на едно място 🤣.

# 602
Конкретно кандида, не може. За бактерии съм съгласна, но кандида не може да навлезе към плода. Точно затова не може и да причини ТВБ, както и да е, със сигурност не трябва да я има, но не застрашава плода.

# 603
Аз количка харесах евтина-полска марка.Лично както съм казвала държа да дам повечко пари за столче за колата. Все пак всеки си знае бюджета. Още нищо не съм купила и аз чакам юни и ще направя покупките наведнъж🤣🤣 Надявам се да има намаления юни месец. Качвам снимка да количката която харесахме,видях я в Айко! Не е кой знае какво,но на нас с ММ мн ни хареса

# 604
Тъкмо преди малко отбязах, че бръсненето е станало доста... интересно занимание. Чудя се дали е безопасен фотоепилатора, макар да се въздържах, откакто съм бременна. Мисля, че импулсът не навлиза толкова, че да навреди на бебето, но все пак имам известни колебания.

Със съня нямам проблем, напротив.

Косата ми започна да пада много обаче, дали е от смяната на сезоните.

Какво сте набелязали да вземете от намаленията на 01.06?

# 605
  • Пловдив
Милото, аз също съм се насочила към полска.Но тези, които гледам са по 1000-1250 🙄 Твоята я мернах в сайта на Айко, но не съм разбрала, че е полска 😅 Казаха ми да гледам да е с големи предни гуми, да не се помпат и аз основно това гледам.Не ми се иска чисто черна също.
Saudade, аз лично количката ще гледам да намалят, тя е най-големия разход.Ще сме със сгъваема кошарка, скрин си имаме, корито, пелени и т.н - те са по-лесни за купуване 😄

# 606
Милото, аз също съм се насочила към полска.Но тези, които гледам са по 1000-1250 🙄 Твоята я мернах в сайта на Айко, но не съм разбрала, че е полска 😅 Казаха ми да гледам да е с големи предни гуми, да не се помпат и аз основно това гледам.Не ми се иска чисто черна също.
Saudade, аз лично количката ще гледам да намалят, тя е най-големия разход.Ще сме със сгъваема кошарка, скрин си имаме, корито, пелени и т.н - те са по-лесни за купуване 😄
Моя мъж много я хареса! Беше намалена на 700 лв. Не е с помпащи гуми доколкото гледах описнаието. Аз все изчаквам и той се вбесява. Исками се след като мина 30!седм да почна с покупките.Въпрос на вътрешно усещане е.Иначе си права,че доста от полските колички са над 1000 лв🤷♀

# 607
Тъкмо преди малко отбязах, че бръсненето е станало доста... интересно занимание. Чудя се дали е безопасен фотоепилатора, макар да се въздържах, откакто съм бременна. Мисля, че импулсът не навлиза толкова, че да навреди на бебето, но все пак имам известни колебания.

Със съня нямам проблем, напротив.

Косата ми започна да пада много обаче, дали е от смяната на сезоните.

Какво сте набелязали да вземете от намаленията на 01.06?

Аз се епилирах с фотоепилатора, бях направила няколко процедури и имаше супер ефект. Обаче навсякъде пише, че по време на бременност не било проучено, не е препоръчително и т.н. По тази причина спрях. До колкото можех да изтърпя..ползвах епилатор, ама вече минах на стандартна схема..с бръснене. На този етап..се справям някак си..но скоро надали.
Още от сега съм казала на моя мъж…че преди да ходим в родилното  ще е негова задача  да я свърши тази работа. Малко ми е филм..ама част от нещата. И клизми били правели някъде…прекрасно е да си раждаща жена. 🤓

# 608
  • София
Аз не препоръчвам s max nio от Слънчице, да си кажа като бъдеща свекърва.

Фотоепилацията мисля, че не е разрешена по време на бременност.

За намаленията - имам в кошницата в Хиполенд основни неща - две шишета, Залъгалки, Подложка за къпане, Възглавница против обръщане. Ако успеем да стигнем до консенсус с ММ за количката, ще поръчам и нея тогава. Дават ни една ползвана, но аз не съм съгласна, главно заради човека, които ни я дава, ММ пък не се дърпа. Абе ще надвия 🤣.

# 609
  • Пловдив
А за обезкосмяването 🤔 Аз си ходя на кОла, както и преди.Отдавна се ориентирам с напипване 😅 и си знам, дошъл ли е нов месец - трябва да пиша на козметичката за час.А ръцете и краката с добрия стар епилатор.Ма имам и на корема.. махам и тях.. и ме е страх ако ще съм секцио да не станат някакви гадни дълги докато зарастне раната 🥴 Не са ми от бременността, отпреди това си ги имам 😖

# 610
Относно фотоепилацията, дори и да е разрешена, не съм сигурна дали ще има ефект, заради хормоните. Преди бременността имах няколко процедури. Определено се виждаше разликата. Забременях и все едно никога не съм правила. Иначе, предполагам е индивидуално.

# 611
  • София
Аз съм набелязала:
Стерилизатор
Активна гимнастика
Ваничка със стойка
Бейбифон
Столче за кола
Шишета
Биберони

Всичко друго си имам от каката и столчета имам ама тя си ги ползва 🙄 може би ще купя някакво за нея ще видим. Активната гимнастика може би ще я оставя като подарък за погачата от някой.

# 612
NI_CI, аз раждах в държавна болница и правиха на всички клизми, секцио и нормално. Откровено казано, не е нещо гадно. Акушерката като ми я направи и ви каза " колкото по-дълго стискаш, толкова по-бързо ще родиш" , нямам идея има ли връзка, но каза опитай максимално дълго 😁😁😁

# 613
Фотоепилацията и лазерната епилация не са забранени, но не се знае как би реагирала кожата, точно заради хормоните. Има вероятност да се получат петна и др. за това не се препоръчва. Иначе не може да навреди на плода.

# 614
  • София
И аз мисля, че навсякъде правят клизма, поне когато е възможно и има време. Не е нищо страшно, аз също бях много притеснена. По-гадни са контракциите докато действа клизмата 🤣

Общи условия

Активация на акаунт