АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 10)☀

• 46 494
  • 746
  •   2
Отговори
# 615
  • Пловдив
Я обяснете повече за клизмата 😄 Какво ти правят, ти какво правиш, как стоиш, гледат ли те през това време 😆 Ако идеш до тоалетна преди да идеш в болницата брои ли се?По групите често ги чета, че като наближало времето ги хващало рядкото и това било един от симптомите на наближаващото раждане.. 🧐

# 616
  • Пловдив
И аз ще чета с интерес за клизмата.. не че горя от желание, но е нещо може би неизбежно. Отделно, че откакто прочетох как проверяват разкритие с пръсти, ми стана още по-хубаво.
То е ясно, че на една бременна й “падат задръжките” и сума ти хора те гледат отдолу и после в родилното почти гола сигурно.. ама това, че ще ме пипат отдолу с пръсти, още го изживявам психически. Няма ли по-специална апаратура, знам ли.. може би звуча като голяма глезла, но освен ММ, ничии други пръсти не искам да усещам долу.. 😕

# 617
В Англия не правят клизма Blush
И след секциото на втория ден вкъщи, ако всичко е нормално и няма нужда да се стои. Днес като казах на докторката, че съм стояла 10дена след операцията в болницата не можа да повярва, пита ме защо, какво е станало Grinning...

# 618
На мен не са ми правили клизма. С второто секцио ми бяха казали да си взема свещички, забравих как се казват, но тук бяха обсъждани вече. Като питах вече в болницата акушерката каза ами те не са задължителни, едната вечерта, другата сутринта ако решиш, но ако си ходила до тоалетна няма нужда. И аз не съм ги слагала.

# 619
На мен ми е първа бременност и нямам идея какво ми предстои. Аз държа много на личното си пространство и съм суетна. Затова и предпочитам да не мисля за тези срамни процедури, които предстоят. В отрицание съм. Тоест знам, че ще се случи, но гледам да не го мисля.

Обезкосмяването все още не ми е проблем. Коремът ми явно не е толкова голям. Да, по-трудно е, но все още е възможно. Чорапи и маратонки ми обува моят мъж. Там е сложно.

Аз още от началото купих много неща, но като намерих един списък, се оказа, че има много дребни неща, които също трябват. Иначе количка, мебели, столче (големите неща) са поръчани. Предполагам, че ще дойдат до месец максимум. Тъкмо ще имам време за козметичен ремонт и след това да си подготвя/наредя нещата. Дрехи също вече имам достатъчно. Към краят на бременността мисля да пазарувам нещата за мен - нощници за болницата, принадлежности за престой и за след раждане и т.н.

Първоначалният комплект мебели, който исках не получих. Имаше някакъв проблем с търговеца. В крайна сметка ще е това:

От Амазон.

# 620
И аз ще чета с интерес за клизмата.. не че горя от желание, но е нещо може би неизбежно. Отделно, че откакто прочетох как проверяват разкритие с пръсти, ми стана още по-хубаво.
То е ясно, че на една бременна й “падат задръжките” и сума ти хора те гледат отдолу и после в родилното почти гола сигурно.. ама това, че ще ме пипат отдолу с пръсти, още го изживявам психически. Няма ли по-специална апаратура, знам ли.. може би звуча като голяма глезла, но освен ММ, ничии други пръсти не искам да усещам долу.. 😕

Какво за разкритието? 🤣
Какви ти пръсти..то цялото раждане сигурно е ръце пръсти, длани.  🤣 Ама сигурно контракциите притъпяват някои чувства, свян и притеснения.

Королева, много хубави мебели! Принадлежностите за мен не съм ги купила и аз.

# 621
Королева, супер са мебелите! И аз много харесвам изчистени неща.
Никаква апаратура няма за проверка на разкритието, но при нормално раждане това е сигурно само 1/100 от интеракцията между чужди ръце и интимни части.

# 622
  • София
За клизмата, опитвам се да сложа в скрит текст, който иска, да не чете:
Скрит текст:
Специално в Шейново правят. Самата клизма мисля, че е топла вода. Качват те на магаре, мушкат едно тънко маркуче и пълнят 🤣 Не знам как да не съм по-груба, но и същевременно детайлна, за тези, които искат да са подготвени. След като е готово, ти казват да стискаш колкото можеш и после отиваш в банята. След това към родилна зала вече.

Прегледите за разкритие също са неизбежни. Според мен зависи и кой доктор ги прави, има и такива с ''леки'' 🤣 пръсти. Имала съм болезнени, имала съм и такива, които едва ги усещам. В крайна сметка всеки има и различен праг на болка. Ако раждате нормално, тези прегледи са поне няколко, така че се свиква.
Аз също много се срамувах, бях на 22г като родих. Изроди ме и мъж, беше ми много неудобно, но накрая ми беше все тая. Това е естествен процес.

# 623
Относно пръстите. Преди да ми потвърдят серклажа в Надежда, прегледът освен с ехограф беше и с пръсти (метод да се види дали пропуска шийката).
Относно клизмата, не е нищо неприятно.
Иначе аз като раждах, накрая пред мен имаше поне 7-8 човека, засякох смяна на персонала. Една приятелка ражда по време на  студетски практики и е била много обгрижвана. Пак доста публика, но в такъв момент не мислиш за това.

# 624
  • София
Една банка, такава дето има по филмите закачена с някаква течност се пълни с вода, топличка, качват те на стола и цялата банка трябва да изтече в дупето 😬 тоалетната е близо, аз виках, че това докато изтече ще направя белята сто пъти ама изчаках някак си, слизаш от стола и отиваш в тоалетната казват ти като си готов да излезеш и така, висиш си там докато свърши всичко 🥴🤣
Също така ако не си обезкосмен окей те я  вършат тази работа, аз от това бях по-притеснена, яко се опитвах да видя да не съм изтървала някъде 🤣
После разкритието на ръка се проверява, да. Не е кой знае какво, особено като имаш контракции и те боли ти е все тая 🙄

# 625
  • Пловдив
Бошкеее 😂 ще гледам да си свърша работата сама 🤦‍♀️😂 Дано ми се получи.
Факт, че всеки разказва за проверяването на разкритие като едно от най-гадните неща.Никой не споменава клизмата.Живот и здраве ще стискаме очи и зъби и да минава леко! 🍀😇
Аз като ходих в болницата за първия болничен и докторката, която съм си избрала за раждането ми взе секрет и то доста грубичко или аз съм била притеснена нещо ... викам еВа си мамата 😅 тя на секрета гледай кво прави.. та после не знам. ..🙄🤪 Ще мине и ще замине 🙃

# 626
  • София
Значи при мен беше забавното, че бяхме много жени в патологията, а тоалетните 2 или 3 на етажа, забравила съм. Едното момиче даже се къпеше. Сигурно щях да разбия вратите докато някоя излезе 🤣 Така че накрая винаги излиза по някоя смешна история или нещо, за което да се посмеем.

Аз имах публика после в стаята - бяхме три жени, влязоха сутринта на визитация, но със студенти. Препипаха ни всичките за кърма и дали гърдите не са напрегнати, но само аз имах, беше супер смешно как главната им (акушерка, АГ, не знам) извика, елате да видите какво е коластра и 15 глави над моите цици 🤣

# 627
С първата бременност като лежах по болници заради проблеми,.беше в учебно време. Имах 2 момичета "назначени" към стаята, бяха първи курс. Много мили и притеснителни. Аз им казах, че нямам против да се учат върху мен, нали трябва да тръгнат и те от някъде.  То системи, взимане на кръв, провеждане на визитации, но като ги предразположих и не им подлагах на съмнение уменията, се отпуснаха.
Една позната изкара последния месец в болница, там направо са я питали има ли нещо против да им е направо модел за практика 😁😁

# 628
Аз съм на мнение, че това колко е страшна клизмата и колко е страшен този преглед за разкритие са абсолютни лигавщини. Прегледа за разкритие не е бъркане, ровичкане и всякакви такива определения каквито съм чувала и продължавам да чувам от раждали жени. Това си е начина за най-правилно и най-малко болезнено установяване състоянието на мекия родилен път, само си представете ако това нещо се прави с метален инструмент, с който не може да се контролира сила, допир и т.н. За клизмата..хайде стига, хората са професионалисти независимо в частна или държавна болница, на ден са по не знам колко раждания и си е стандартна практика, олеснява се преминаването на бебето и си е много важна част от нормалното раждане независимо дали сте ходили до тоалетна преди това или не. За секцио също е хубаво да са изпразнени червата, обясняват ги тези неща АГ-та по онлайн лекциите за раждане. Всичко е измислено за наше улеснение и безпроблемно раждане, не за да ни е гадно.
За обезкосмяването… ъъъ трудничко ми е вече, но не е станало невъзможно все още, не ми е голям корема и успявам да го преодолея 😂😂 Мъчат ме повече подутите пръсти през деня, докато вървя и ръцете ми са надолу направо туптят 🤷♀Махнах си пръстена с триста зора, който не бях сваляла от 9г., мисля че ако бях закъсняла с 1-2 седмици и щеше да трябва да го режем😂
Със спинкането нямам никакви проблеми, спя си по минимум 9-10 часа на нощ и ставам максимум 3 пъти до тоалетна и това е супер супер рядко, най-често ставам по веднъж. Обаче май започнах да имам проблем с изхождането и мисля, че е заради магнезия, който започнах да пия от четвъртък - не съм имала никакъв проблем до сега и това е единствената промяна. Възможно ли е при мен да е страничен ефект запек вместо диария, както пише в листовката..?

# 629
Ох не мога да ви изчета.

Аз от моята активна бременност се докарах до преумора в петък. Просто след нормална за мен разходка 2-3 часа ме болеше всичко, таз, кръст мускули. Корема и бебето бяха ок, което ме караше да се чувствам спокойно. У нас има лекарства да излекувам половин Шотландия от стари и нови болести, но естествено  нямаше нито едно хапче парацетамол, единственото което мога да пия. Едвам изчаках ММ да се събуди и го пратих да купува. Явно ми е паднал имунитета и съм настинала след това, защото ме гепи хрема и кашлица. Пълна радост. Лежа и спя няколко дни.

Аз от как съм забременяла какво ли не се случи. Покрай началото на войната имах период само плачех и буквално ме болеше сърцето. След няколко загуби и седмици без връзка с близки хора, разбрах че нещата за които често се терзая в ежедневието са пълна глупост. Помогна ми само психолог, йога, плуване, разходки на чист въздух и детоксикация от новини. За другите кахъри се старая да съм перде. Порастна ми черупка на броненосец. Може да е и главата в пясъка, но избирам себе си и бебето.

За обезкосмяването - аз съм с лазерни епилации от години, които правя вече веднъж годишно и после само се минавам с бръсначката веднъж на 2/3 месеца. Но от както съм бременна стана необходимо веднъж на 1-2 седмици. Благодарна съм на треньорите по акробатика и бойни изкуства за  страхотната разтяжка и мога да си кача краката където реша (все още), та успявам да се мина навсякъде. Иначе с Ванесса се виждаме само пред огледалото 😄

Не ме е страх и срам от клизми, пипане, гледане. Страх ме е какво ще правя като се роди бебето, защото още чат пат сънувам че си въобразявам че съм бременна 😂😂😂 Изобщо не съм готова още за дете 😵💫
Естествено не съм купила нищо ново и си спя като пън.

Общи условия

Активация на акаунт