Тестът положителен е вече, с трепет чакам малкото човече ! ~бебеправене 405~

• 34 857
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Аз това открих :
Изследването на Антимюлеровия хормон представлява кръвен тест, който може да се направи по всяко време на менструалния цикъл.

# 136
За АМХ знам, че може по всяко време, но понеже се тълкува заедно с Инхибин Б, който се пуска на 3 ден, е услеснение да се пуснат заедно.

# 137
Аз, до колкото знам, АМХ не се влияе от деня на цикъла. Така ми бяха казали и от Турция, като трябваше да пускам изследвания.

Между другото, така и не разбрах идеята на Inhibin B и защо се тълкуват заедно. В края на миналата година си бях самоназначила всички хормони и като отидох на ендокринолог, специализиран в репродуктивните проблеми, възкликна: "Боже Господи, кой изследва Inhibin B на жени". Ама тогава бях толкова ошашкана, че не се светнах да го питам защо.
В последствие абсолютно никой не ми то е изисквал като изследване.

# 138
За АМХ знам, че може по всяко време, но понеже се тълкува заедно с Инхибин Б, който се пуска на 3 ден, е услеснение да се пуснат заедно.

А, може. Аз съм с поликистоза и при мен всичко е в небето Simple Smile сигурно затова и този инхибин не сме го изследвали, просто АМХ е нужен за фонда.

# 139
Благодаря ви много, момичета! Аз искам да си го пусна преди да отида на преглед и затова няма как да питам лекаря. Ще ги пусна в понеделник на 4ти ден, така реших, пък каквото стане. Проверих, че тогава ще работи лабораторията, която искам, в неделя нищо няма да работи.

# 140
На мен също би ми било интересно да разбера защо и как се разчитат в комбинация. Ще се радвам, ако някой сподели. Защото намирам това:

"докато инхибин В се произвежда предимно от малките развиващи се фоликули."
и от друга страна

"АМХ се синтезира от гранулозните клетки на преантралните и малките антрални фоликули в яйчника (до 4 мм в диаметър)"

Тоест и в двата случая "информацията" идва от едно място - не от доминантния фоликул, а от "дремещите" Rolling Eyes

# 141
  • Ст Загора
Явно ще се запиша пак...
За Селена, М. Матев щяхме да ходим преди при него още преди Ковид, ами беше зима и се отказах... Свеки имала познат негов роднина, та настояваше...
Гледам часовете за запазване при него са през 15м толкова ли е прегледа? А за агндролога от Селена мнение? Др М. Даскалова?

# 142
Nasito,
Била съм при д-р Матев на първоначален преглед. Беше 10-15 минути, заедно с разговора. Самият преглед - не повече от 5 минути. Предполагам, когато станеш регулярен пациент и има повече история, нещата са по-различни. Смятам, че е добър специалист, нищо, че не се оказа моят лекар. Неприятното беше, че около 10 дами бяхме записани с един и същ част, не малко от тях бременни. Това за мен е проблем на клиниката, а не на доктора конкретно. С всички е така.

За мен д-р Даскалова е добър специалист и много човечна. Внимателна е, отзивчива, изслушва, отговаря детайлно на въпросите. И никак не е крайна откъм заключения. Дава много насоки за допълнителни изследвания. Никога не се осланя просто на една СГ.
Това, което тя ни каза за ММ, в последствие потвърдиха и в Турция. Малко почакахме за терапия, но е нормално, доста е натоварена.

Избягвам много да коментирам Селена, защото не желая да обременявам с мнението си и личния си опит, но този път така се завъртя темата и реших да се включа. Последващият ми опит с тях е друга история.

# 143
  • Ст Загора
Благодаря! Ами ние сме от Стара Загора, но както казах за др Матев може да идем... Аз съм ходила тук, но нищо имам няколко аборта... За Даскалова, ако успеем да идем на двата прегледа. Мм пусна СГ тук в инвитро клиника лоша излезе. Но искал да пусне 2,че да иде на док... Дали да пусне втора тук или да идем в Пловдив?
Аз щях да пускам фертилити тест в Геника той пък бил без антибиограма.

# 144
Обикновено д-р Даскалова препоръчва две СГ, в различни клиники, с минимум 30 дни отстояние една от друга, задължително и двете в лицензирани заведения за извършване на анализа.

# 145
  • Ст Загора
Благодаря ти! А като цена колко струват прегледите при Матев и при Даскалова? Така горе долу...

# 146
При Матев беше 80лв., миналата година, юли месец. При д-р Даскалова мисля, че беше 60лв. консултацията на СГ и респективно всички допълнителни насоки, които ни даде и последващи изследвания, а самата СГ - 108лв. Пак уточнявам, всичко това е миналата година. Възможно е да има промени, но от декември не съм посещавала и не съм пациент на клиниката.

# 147
Февруари СГ излезе 115 лв на ММ.

# 148
  • Ст Загора
Благодаря, момичета! Ами записахме час за Матев, ама ще видим дали ще ходим.  Исках да мине и през Андролог Мм, ама той мн не искал сега мислех уж да минем на 1 ден. Ама той иска да пусне втора СГ тук. Май може би ще пуснем СГ и фертилити . Аз май имам болки от О. Ще пиша ако има развитие нашият казус 🙂

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 00:16 от nasito8988

# 149
Здравейте момичета .
Влизам да ви се оплача малко .
Миналата седмица ви споделих ,че ме болят краката без причина , отидох на лекар и ми казаха ,че е от неизлекувана настинка да редувам парацетамол и панадол за болката .
Краката ми се пооправиха, и хоп изненада гърлото ме заболя . Тичам аз до аптеката за тантум верде и за ковид тест и за щастие теста е отрицателен ,но вдигам температура 38.5 . На другия ден отивам при личната , силно възпалено гърло и разбира се се налага да пия антибиотик ,взех си и пробиотик без да са ми го изписвали . До тук добре , само че започва адска болка в лявата ръка , и газ към ортопеда , от там ме насочват към невролог , а той ми изписва невробекс и прахчета кетонал за болката. Овладях горе долу положението , докато не се събудих със сърбеж и подуване там долу. Днес няма кой да ми обърне внимание и за да овладея положението си взех глобули клотримазол и същата марка крем (това ми препоръчаха в аптеката) .
Та се е видяло ,че и този цикъл ще пропуснем инвитрото .
Направо ми се плаче ...

Общи условия

Активация на акаунт