Тестът положителен е вече, с трепет чакам малкото човече ! ~бебеправене 405~

• 33 990
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
Аз още в деня на първия тест започнах да приемам дуфастон 2х1 но явно не е било достатъчно. А как мога да разбера дали затова се случва, кога трябва да изследвам прогестврона и евентуално след всяка овулация ще трябва да го приемам, така ли. Съжалявам, но с първото дете не съм имала такъв проблем.

# 736
  • София
Аз още в деня на първия тест започнах да приемам дуфастон 2х1 но явно не е било достатъчно. А как мога да разбера дали затова се случва, кога трябва да изследвам прогестврона и евентуално след всяка овулация ще трябва да го приемам, така ли. Съжалявам, но с първото дете не съм имала такъв проблем.

Мен след О ми беше изписан дуфастон 2*1, т.е от 21ви ден. С БХ ми беше много нисък прогестерона

# 737

Участвам много рядко в темата, но я следя и ми се иска да коментирам защото съм била в сходна ситуация.
Не може да се твърди с категоричност дали биохимичната бременност е в следствие на нисък прогестерон, или прогестеронът е нисък защото бременността не е жизнеспособна. Попринцип hcg стимулира синтеза на прогестерон, не обратното.
Имала съм две биохимични с много ниски стойности на hcg и съответно нисък и падащ прогестерон. Лекарите, с които съм се консултирала са искали да видят поне нормално нарастващо hcg за да предпишат прогестеронов препарат. При до момента успешната ми бременност/в момента съм 22ра седмица/ без прием на медикаменти във втората половина на цикъла, прогестеронът беше много по - висок от предишните пъти. По вероятно е според мен прогестеронът да е нисък защото самата бременност не е жизнеспособна.
Казвам това за да не се обвинявате че не сте направили/ изследвали нещо навреме.

# 738
Момичета излезе резултата.

# 739
Редактирам се : звъннах на д-р Топалова,каза,че АМХ  е добре.
Само остава да оправим ТСХ.

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 15:33 от малката лисичка

# 740
Много ви благодаря момичета! Да, от вчера го започнах, то не бих казала дори , че имам зацапване, по-скоро около датата на М се появи за 2-3 дни много много бледо розово почти прозрачно зацапване. От вчера на обяд не е имало повече. Започнах утрогестан 2х1 ,защото имам две опаковки и половина от България и съм си сметнала, че горе долу ще ми стигнат за около 5.5 седмици. Аз сега съм почти в 5та г.с. Тъкмо горе долу до 10та ще си имам. Ще кажа и на док в сряда да видим какво ще ми каже.
От вълнение изобщо не съм мигнала и съм спала има няма 2-3ч , а съм свежарка.

# 741
Момичета гледам, че всички правите някакви изследвания, които хичне са ми ясни,припървата ми бременност нищо не съм приемала,сега от 2 месеца преди да започнем опитите пия фолиева киселина,нищо друго ,има ли нужда от нещо друго(на 32 г.съм)

# 742
Тестовете обикновено се започват след 1 година опити (рядко се изтрайва толкова, повечето още на 5-6 месец сме пуснали щитовидни и женски хормони, минимум). Иии съответно ако имаш някакви здравословни проблеми. Излезе ли нещо от изследванията си го следиш периодично след това.

# 743
Аз бих отишла на гинеколог и ендокринолог и да бих му казала за плановете ни. И че искам да видя дали в изходно положение има нещо, което би попречило. Аз така и направих, де.

Моят преглед мина. Супер е положението, вече няма и следа от тежката пункция, яйчниците са супер. Засега няма да пия нищо, по-нататък ще ми включи някакви препарати. Живея си нормално и щастливо до следващия преглед Simple Smile

# 744
stonefaced, така ме зарадва! Добра новина, а кога е следващият ти преглед? Подреждат се вече нещата.

Момичета, мина ми пункцията днес, докторът извади 9 яйцеклетки. Много се радвам,защото под въпрос бяха последните. Утре ще чакам обаждане от ембриолога. Заради лошия материал на ММ ще е ИКСИ оплождането. Планира се да пробваме със свеж трансфер в петък. Стискайте палци да се оплодят добре яйцеклетките, моля ви.

# 745
Браво на всички, които са видяли вече две чертички или са с една стъпка по-близо!

Аз се отбелязвам с по-нисък пролактин от последния път ( сега е 570), но ми е много трудно да хвана О. Ще изчакам до следващия месец, понеже в момента съм на прием на дуфастон и изобщо не знам дали ще имам Ц както обикновенно на 35+ ден или този път ще дойде на 28-29, съответно и не знам от кога да започна тестове. Много е възможно и да съм пропуснала вече. Утре съм на преглед да отчета резултата.

# 746
Да ви разсмея малко и да дам ъпдейт Simple Smile Станулов е голяма душа, имам чувството, че спи в медицинския център, обаче понякога е голяма шматка Grinning То нормално с толкова кокошки на главата, де, но днес направо ме разби Grinning
Скрит текст:
Часа ми беше 9 сутринта. На Станулов очевидно му се спи още... ММ чака отвън, предупреден е, че докато ме гледат с вагинален най-вероятно няма да го пуснат и той е ок, няма драма, идва да чака с мен, когато може. Влизам, Станулов пита кой ден от МЦ ми е. Тръгвам аз да смятам...
- Кога ти беше датата на последния цикъл?
- 10.04
- ...а, ама ти си бременна!
- Дааа...
- А, добре, това променя плана, който имах.
- Ъм, какъв беше плана? 😁
- Да забременееш!
- Това го направихте вече, сега е по-лесната част 😁
Миличкия явно не беше успял да погледне коя съм и за какво съм преди прегледа Simple Smile Като му казах, че ще търсим сърце днес излезе да привика ММ Simple Smile Горкото се препоти няколко пъти, но беше много развълнуван Simple Smile Имаме си 1см точка, видяхме сърчице, соу фар соу гуд Simple Smile
Мацките в процедури - стискам палци! Мацките не в процедури - стискам палци! Успех на всички Flowers Four Leaf CloverFlowers StrawberryShaved Ice

# 747
Инферия, честито малко сладко Heart

# 748
Инферия,честито сърчице! И историята ти истински ме развесели. Grinning

# 749
Елиза, честито! Бях сигурна, че тестът ще е положителен! ❤️❤️❤️ Лека и спокойна бременност!
Инферия, честито сърчице! ❤️
Хайде всички, които сме в процедури, да напълним следващите темички с тлъсти ЧХГ!!! Стискам палци! 🍀❤️💗

Общи условия

Активация на акаунт