Родени през март - тема 2

• 22 355
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Аз давам био гая от самото начало и не го запича.
И моят от шише не иска да пие. Той о биберон рядко иска. Мръщи се и дори понякога все едно ще повърне, толкова му е неприятно.
Аз пък да се оплача, от новороден си правеше 6-часова пауза през нощта, но от наколко дни се буди на всеки 3 часа. Незнам на какво се дължи, дали кърмата не го засища, дали е скок в растежа.

Същия казус имах и аз с Кари, неспокойна, плаче, иска по често ядене, през нощта айде не на 3 ама на 4ч... и като заспи е неспокойна, ама при нея растат и зъби, може и регресия в съня или скок в растежа.  Е тази нощ пак спа 7.5ч . Вчера ме наплаши свеки как не била достатъчно едра... а оня ден каза, че си изглежда тамън ... и да съм дохранвала, защото можела за това да нереничи, а тя не иска АМ и го плюе и се мръщи, дави се все едно ще повръща, освен че и шише не желае, та накрая е и разревана жестоко.
А аз рева и съм притеснена та сигурно и кърмата ми намалява.

# 301
Аз давам био гая от самото начало и не го запича.
И моят от шише не иска да пие. Той о биберон рядко иска. Мръщи се и дори понякога все едно ще повърне, толкова му е неприятно.
Аз пък да се оплача, от новороден си правеше 6-часова пауза през нощта, но от наколко дни се буди на всеки 3 часа. Незнам на какво се дължи, дали кърмата не го засища, дали е скок в растежа.

Същия казус имах и аз с Кари, неспокойна, плаче, иска по често ядене, през нощта айде не на 3 ама на 4ч... и като заспи е неспокойна, ама при нея растат и зъби, може и регресия в съня или скок в растежа.  Е тази нощ пак спа 7.5ч . Вчера ме наплаши свеки как не била достатъчно едра... а оня ден каза, че си изглежда тамън ... и да съм дохранвала, защото можела за това да нереничи, а тя не иска АМ и го плюе и се мръщи, дави се все едно ще повръща, освен че и шише не желае, та накрая е и разревана жестоко.
А аз рева и съм притеснена та сигурно и кърмата ми намалява.
Май е време да си починеш от свекървата, аз не мога да си обясня как все така става, че точно родилките, които трябва да супер обгрижвани и успокоявани за да са спокойни да си кърмят и да се радват на бебчетата, как така се оказват най претоварени и най напрягани от изказвания... Дали от мъжа, дали от свекъри... Бебчето ще бъде добре, не вярвам да има нужда от дохранване 💕

# 302
И според мен просто трябва да си ходите оттам и нещата ще си влязат в нормалната рутина.

# 303
Моето бебче от 5ти ден е на кърма от шише. Въпреки това преди всяко хранене прави физиономии все едно отрова й вадам. После лапа, плюе няколко пъти и след 3,4 мин й идва кефа и запопва да се храни.
Тъй като не събирах повече от 20,30 мл вече при цедене пих хапчета за спиране на кърмата (достинекс 2 табл.). Мина вече цяла седмица, а кърмата не е спряла. Прави ми петна (мокри) ми дрехите. Дали мога да изпия още 2 хаппета? Някоя от Вас имала ли е подобен казус? За протокола вече не се цедя. Съвсем леко изцеждам само няколко капки, за да спре да ми мокри и то само 2 пъти на ден.

# 304
Открих защо е била кисела, претопляне, защото всеки казва да не му е студено на детето, а тук е 26градуса в стаята и 30 на вън, а аз да съм я завивала и облякла повече ... и се появиха колики мислих че на 3м няма как да се появат след като не е имала до сега, ама уви Sad .Сега спи в/у мен вече близо 1ч Simple Smile . И аз искам да се приберем, ама трябва да издържа до 3 юни ... 

Мету недей да цедиш според мен изобщо, слагай протектор.  Знам че са силни хормони и без лекарска преценка не се пие повече. Изчакай още и недей да цедиш, мисля така пише и на хапчетата.
За пиенето ами тя и 1 глътка не желае,  сигурно знае че ще получи цица, опитвам да я уча все пак на шише, за да мога да я оставям поне за малко на баща и или майка ми. Ам е никакъв шанс кърма съм успявала да я излъжа за 30мл докато е сънена.

# 305
То не е много цеденето. Ама аз до като си пипна зърното и то пръска. Хваща ме страх да не стане някои мастит. Ако до другата седмица не се нормализират нешата сигурно ще ходя на лекар.

# 306
Достинекса понижава много рязко пролактина. Можеш да си дакараш беля. Седи мирна и цеди по мъничко 1...2 пъти на ден. Ама по много мъничко, колкото да отприщиш напрежението.

# 307
Да ви разкажа за кръщенето, момичета. Отидохме с ММ, но като наближи часа за хранене и започна да ми се свива стомаха на топка. Бях изцедила кърма в шише, но тя разбира се не беше пожелала да го изпие, беше поплакала малко и заспала. Като ми каза майка ми веднага си тръгнах, прибрах се, накърмих я и се върнах. Е, пропуснах част от веселбата разбира се, но каквото такова.
Понеже казвате, че децата трябва да свикват с живота на родителите си - това не е обичайното ни ежедневие, за да свиква с него още от сега. Каката също навсякъде сме я водили с нас и продължаваме да я водим, но като беше вече на 6-7 месеца започнахме.

Сега и друго, бебка вече е на 2 месеца и половина и ме притеснява, че все още не иска да си вдига главичката като е по корем. Казах на педиатърката, но тя я взе на ръце и каза, че си я вдига чудесно, да не се притеснявам. Да обаче си ми е притеснено, има ли и други бебчета така? Освен това предпочита да спи на една страна и главичката ѝ се е изкривила, забелязвам и като я взема да я държи по на тази страна. Много ми е притеснено. Споделете опит, ако имате. И каката беше така едно време, но вече не помня подробности.

# 308
И моят до скоро като беше по корем и си държеше главата по 5 секунди, в четвъртък ще прави 3 месеца и от около седмица си я държи чудесно много дълго време. Също му беше сплескана, защото спи само на едната страна. Спи на възглавница с дупка, даже и в количката, правим упражнения на врата, държа го повече по корем, правим повече масажи и гимнастика, провокирам го да се обръща на страната, на която му е трудно и не искаше да стои преди и вече се обръща, а главата е доста по-добре, може би съвсем малко още си личи, но почти се е оправила.

# 309
Симче би ли споделила упражненията, които правите?

# 310
И на моят син му се е сплескала малко главичката. Вратлето го задържа, като го изправя на ръце. По корем не седи най-най, много пъшка и ми става жал.

# 311
Ние сме със същия проблем. Слагам й играчките на активната гимнастика на страната, на която трябва да се обърне, првмвстила съм нощната лампа също от тази страна и играчките на кошарата. Като правим масажи и гимнастика, правя да кажем масаж на едната ръчичка и й обръщам главата надясно и задържам, после правя масаж на другата ръчичка, пак й обръщам главата надясно, пак задържам и т.н. По коремче като я слагам пак й задържам главата в желаната посока. Като я оригвам пак натам я обръщам. Като заспи в кошарата и количката, изчаквам да заспи дълбоко и й завъртам главата, в повечето случаи, ако е дълбоко заспала не реагира или само примърква и се поразмърдва малко, но се отпуска веднага. В началото не даваха кой знае какъв ефект тези неща, понеже се дърпаше, но с упорство и постоянство сега почти не мрънка и вече ми прави впечатление, че и сама си завърта главата да спи и в двете посоки, докато преди сама си избираше само едната страна, т.е. имаме напредък.

# 312
Здравейте момичета, имам нужда от съвет. Синът ми скоро  ще направи три месеца. През деня яде на по 3, 5ч. и през деня прави дремки по 40- 60 мин. В късния следобед вече не иска да спи и много се изнервя. Това го изтощава и заспива рано, към 8, като не може да дочака следващото хранене. Голямата му пауза е от 8 - 8:30 до около 2. След това се буди през 3 часа да яде( мисля, че не е гладен, а по- скоро се буди защото е свикнал) И понеже ляга рано, става в 5 пълен с енергия.
Как мога да изместя лягането вечер и да махна евентуално едно хранене през нощта?

# 313
Кога е последната му дневна дрямка? Кога излизате или го къпете? Ако спи, когато е навън на разходка, можеш да нагласиш нещата, така че разходката ви е да е в късния следобяд щом казваш, че тогава не спи. Банята успива някои деца, а други ги активизира, ако случайно него го активизира може да я преместиш по-друго време на деня.

А в така зададените часове, това, което аз бих направила е да го събудя към 23:00 преди да си легна да го нахраня, но има ли как да го приспиш после, в смисъл смяташ ли, че ще заспи? След като яде в 23 е вероятно да остане само едно нощно хранене или да се събуфи на сутринта. Моята бебка е на поискване и се буди сама към 22-23 и като яде после се събижда чак на сутринта, но заспива още докато я кърмя и така я слагам да си продължи.

# 314
При нас Кари заспива към 9:30 и се буди към 3 за хранене и после чак в 7 сутринта. Нещото което мен ме притеснява е че още яде по 100мл
на 2,5 часа и ме притеснява дали не е малко. Някоя мама с подобен случей, иначе у на почти 3 месеца и наддава нормално.

Общи условия

Активация на акаунт