Родени през март - тема 2

• 22 369
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Според моята педи нощното хранене го премахват едва като станат 5/6 кг. Така че имам да почакам. София яде 6/7 пъти. Заспива с триста зора към 21:30/22. Събужда се в 00:30/1, яде, заспива, после пак в 4:30, после пак в 6:30/7. Всяка нощ е така. Дано скоро поне намали на едно хранене и да се наспим като хората. Вашите дълбоко ли спят? Моята след второто нощно хранене заспива, но мрънка, мести се много и не е дълбоко заспала. Галя я, взимам и ръката и така спим, ако си махна ръката писка Simple Smile опасна е.
Моя е сходен като часове, яде към 21 , после към 12,4 и 6 , спи си дълбоко през нощта, но сутрин се буди понякога даже преди 6 и това е. Ставаме, въпреки че с мъжа ми бихме си поспали и до 8.

# 391
При нас къпя към 9 за да може докато се оправим след банята са го накърмя и да си легне да спи- буди се към 5 сутринта,което е супер за мен,защото поспивам.
За храненето понякога се нерви и от двете гърди,а понякога нямаме проблеми щ. Не знам на какво се дължи освен на количество 🤷🏻♀. Като го слагам да спи в леглото му започва едно ръмжене и мятане с ръце от което се събужда сам. Спасението ми е антистрес пелена,но все пак не разбирам защо го прави..при вас случва ли се?
В това топло време не искам да го увивам.
Вие как спите нощем в тези жеги?

# 392
Да, при нас често се случва да се ядосва по време на кърмене... Причините са много..
Силна струя, а той например иска само да посуче за успокоение преди храненето и го дразни притока на мляко, в тези случаи давам биберон посуква малко и тогава вече гърда за да се храни спокойно.
Слаба струя, в тези случаи просто трябва да е търпелив до следващата порция кърма, която слиза докато суче.
Въздух, тогава го вдигам да се оригне дори няколко пъти, дори по продължително го държа прав.
Когато не е толкова гладен... Просто не го насилвам...и много други причини има.. Скок в разтежа, желание за бодърстване вместо хранене...
Микаел за месец и половина е качил 2 кг, което е много, но реално не повръща, което значи, че не е прехранен. Не меря нищо, не ме вълнува и по колко яде. Щом видимо е спокоен. Спи по цяла нощ. Колики слабо...още няма 3 месеца. Храни се на режим, на около  3 часа

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 11:11 от Eli Zdravkova 615285

# 393
  • Варна
И ние я къпем към 21ч. , яде към 21:30-22:00 и се буди към 6. Нямам кантар и не я меря. Понякога е борба яденето, но започнахме да се нагаждаме. Връщането на храна (в малки количества,  основно при оригване) само остана да оправим. От днес давам прахчета против повръщане (предписани от гастрото), но тя,  милата, още след раждането имаше проблеми. Вчера стана на 2 месеца, та скоро започваме и ваксините.

# 394
Вики на 3.06 стана на 3м,а предния ден бяхме на консултация и сложиха ваксина + втора доза ротарикс.Качила е 800гр за месеца (вече е 6кг) Според док. се движи повече от идеално с наддаването.Първите 2м беше +980,+990
Все още не може да направи повече от 5ч пауза през нощта, но аз и на това съм много доволна (баткото беше чудо) Хапва 21 и после 1:30-2,после към 5-6,към 7 ставаме цялото семейство вкл. и тя се събужда,но най-късно 8:30 пак яде и заспива до към 11.Общо взето тя си е поспалива, през деня повече от час,час и половина да е будна не издържа.Малко време се събира бодърстване.Следобяд ако успея и аз лягам с нея за 2ч.-3ч Не обича да стои в количката и разходки почти нямаме,ама ще наваксаме като порасне още ☺️ Важното е,че ми е кротичка и спокойна и лесно се гледа Пу-пу

Как стои въпроса с биричката ,пиете ли кърмещите 🙄🤔 Втора вечер си позволявам малка бутилчица 330мл след последното ядене,много ми е кеф ама дали е вредно?

# 395
    И ние я къпем към 21ч. , яде към 21:30-22:00 и се буди към 6. Нямам кантар и не я меря. Понякога е борба яденето, но започнахме да се нагаждаме. Връщането на храна (в малки количества,  основно при оригване) само остана да оправим. От днес давам прахчета против повръщане (предписани от гастрото), но тя,  милата, още след раждането имаше проблеми. Вчера стана на 2 месеца, та скоро започваме и ваксините.

Какви прахчета са ви изписали и къде бяхте на гастро? И моето човече много малко връща ( 1-2 пъти на ден, все малки количества и то главно при оригване, нощем никога не е връщал) но го чувам, че си има рефлукс и може би това малко го мъчи

# 396
    Мира, моят син като заспи за нощния сън, спи много дълбоко първите няколко часа. После и аз заспивам 😅 и не знам, но сутрин като се събуди винаги е застанал напречно. 🙈
    Обичах, аз завивам с тънко одеалце и на затворено. Страх ме е да отварям прозореца. Другата седмица се прибираме във Варна и ще видим там как ще сме...
    Арати, моят син също беше на прахчета (мотилиум) месец и нещо, но той е със силно изразен рефлукс. Смея да твърдя, че има подобрение след лечението. Но все още чувам как му се връща и много му хърка носа. Самите прахчета се правят в аптека само и единствено по рецепта. Поне тук е така. Нашия гастроентеролог е Костадинов, Варна.

# 397
    Ред,  аз 2 пъти след последното хранене пия по чаша бяло вино. Много добре ми се отразява на нервите .
    Ние вече сме си в къщи и Кари пак започна да яде 6-7 пъти... нищо общо с това последните 3 седмици... явно си е искала в къщи Simple Smile
    Тя спи само по боди и с чаршаф на краката, ама го рита и се отвива, вече спим на отворен прозорец, ама тук е 32градуса

# 398
    Спи по къс гащеризон, с тънка пелена и на отворено. В стаята ни е 26 градуса....още малко ще изтрая и до няколко седмици почваме на климатик, зящото ще става още по-горещо.

# 399
    Дани спи с боди с дълги ръкавчета и ританки без крачета долу...голички крачета, завит с чаршафче, на климатик на 26 градуса и в стаята е 26 Wink

# 400
    В нашата стая е 26, може и до 27 градуса да стане. Бебчо спи с ромпър и боди с къс ръкав отдолу, не го завивам, зщаото заради коликите много се напъва и мести. Дали са му много дрехите? И чувалче имам, но не смея, отново заради дриженията и ротането с крака.

# 401
    В нашата стая е 26, може и до 27 градуса да стане. Бебчо спи с ромпър и боди с къс ръкав отдолу, не го завивам, зщаото заради коликите много се напъва и мести. Дали са му много дрехите? И чувалче имам, но не смея, отново заради дриженията и ротането с крака.

Според мен е доста облечен. Ама си е до дете, ако е спокоен, няма обриви по тялото значи му е добре, аз гледам по мен ако мен ме облекат с дълги панталони и ръкави отдолу боди ще пукна от жега еле с този памперс дето какъвто и да е спарва. Като цяло се препоръчва спане на по хладно. Чувалче мисля да взема лятно 0.5тог, за всеки случай, за по студени вечери.

# 402
    Тези схеми са ми много странни на мен. На 27 градуса да спи по памперс, предполагам поне завито? 🤔
    Днес бях заспала отвита през деня в следобедните часове, когато стаята се напича и става 26+ градуса и се събудих скована.
    Вкъщи имам 2 летни чувалчета на angel baby и мисля да пробвам как е с тях. Но са 6-18 м и не знам дали няма да са му огромни. Това което е 0-6м му е малко. Така си му и омаля, без да спи в него.....

# 403
    И аз го приемам поне с чаршаф, аз слагам .. ама той не остават дълго в/у нея Joy
    Ако е 0.5 чувала пробвай, аз не купих по рано, защото нали не се върти и си я завивах, ама вече си трябва.

# 404
    И за мен е много дълъг ромпър с боди къс ръкав, така е облечена зимата на 22-23 у нас. Сега е само по ромпър с къс ръкав и къс крачол и една тънка лятна пелена, която изритва по някое време, но аз няма как да разбера кога и затова съм й сложила чорапки на краката, за да не е съвсем гола, ако се отвие. Де факто и да се отвие обаче в стаята си е твърдо 26 и през нощта и не помръдва въздуха, та не виждам как може да изстине. Чувал не мога да й сложа и тънък, защото той я обгръща цялата и ще е мокра. Аз спя по тениска и чаршаф и съм вир вода. Но вие най-добре си усещате как се чувствате вие и бебчетата.

Общи условия

Активация на акаунт