Родени през март - тема 2

• 22 325
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
И Миро качи 800 грама за трети месец изцяло на кърма. Миналата седмица го измериха 7.500 кг, но той нададе бая първите два месеца.

И аз цикъл още нямам, въпреки че имах зацапване през няколко дни в продължителност на 2 седмици, но спря. Направих консултация с АГ и каза че може би другия месец ще ми дойде на датата, на която е започнало зацапването. Мен ме съмнява, защото още го кърмя вечер 3 пъти, а през деня на 2-3 часа, но да видим.

# 496
По наблюдения от моя опит и познати - дали кърмиш (често или рядко), кое по ред ти е детето и т. Н. Не е задължително правили да нямаш цикъл. Или както казват старите хора "кърмата не те пази от цикъл". При всеки е строго индивидуално.
Лично на мен и при дведе деца след 40то дни ми дойде. Въпреки, че кърмех през 2,3 часа. Това е като ръска ролетка Stuck Out Tongue Winking Eye Или ще ти дойде или не.

# 497
Съгласна съм с Мету, или идва или не Simple Smile. На мен още не ми е ... да видим до кога, честно вече искам да дойде, колкото и да е неприятно тези хормони ще ме побъркат, все ми е горещо, сменям настроения за здрасти, по - зле от бременна съм, а за косопада няма да споменавам... плешива ще остана Мм чак се притесни.

за Еконт и багажа е идея, мама като ходи на санаториум по НОИ и са 4 човека в колата половината куфари така пращат.

Моята за 3ти месец беше качила 500гр, след което за 2 седмици качи още 500, сега яде на периоди... но определено е по - малко.
Количката и аз се чудя за морето, защото се чудем за море в Турция края на септември, но тогава тя ще е на 7м та може по - лека и малка лятна да взема за там.
Да питам по опитните мами, при никненето на зъбки вашите бебчета запушвали ли са им се нослетата? Няма температура, само като хрема на носа, сополките се прозрачни и леко бели както преди (през ден и вадех по 1 голям бял от ноздра), а от секрета кашля... бузите и се зачервиха и избиха леки обривчета. Как да и оимогна да го отпуша? Ще я заведа и при док на обяд.

# 498
Големия ми син беше винаги с хрема преди да поникне зъбче. Също и лека температура. Нищо друго. Ми...смучеш  с гумения накрайник.

# 499
Моята бебка и тя е цялата е в сополи и лиги. Чудя се дали се разболя от батко си или е зъбче. Цяла нощ натиска венците и увива, иначе няма температура жизнена е хили се. Аз дърпам сополите с аспиратор и пръскам сутрин и вечер Инфлуназал.

# 500
Моят много се лигави и ръцете са му постоянно в устата. Давам дентокинд.

За цикъла, да, преди да ми дойде, ммого се потях, сега вече не. Косата започна много да ми пада, но е нормално.

Вашите бебчета как заспиват. Матей започна винаги да нервниччи като го слагам да спи. Видимо му се спи, но започва да мрънка, рита, и все едно не иска да заспи. Вечер също, ужас. Започнах да го слагсм до мен на леглото и  на гърда заспива. Ако съм седнала пак не става, дърпа се и недоволства.

# 501
В повечето случаи заспива на гърда на последното хранене. Ако по някаква случайност не е успяла да заспи не я връщам на гърда, слагам я в кошарата, почвам да я полюшвам и й пея Мила моя мамо Joy, но се иска търпение, в повечето случаи до 20 мин.е готова като през това време отваря, затваря очи. Ако се събуди нощем, но е спокойна и не плаче я оставям да си разглежда кошарата и играчките и по някое време пак се успива. Не искам да я слагам на гърда, ако е спокойна, за да не си прави само такава асоциация за съня. Лошото е, че като се събуди вечер и почне да гука, да си дращи по кошарата или да си мляска ръцете естествено и аз будувам. Тази вечер беше будна от 3:30 до 5:30, махнах й сополите, но не й се спеше. Накрая в 5:30 пак с люшкане и песничка супер много време ми отне обаче и на мен вече много ми се спеше и направо се подпирах на кошарата. Хубавото е, че са по-скоро изключения такива нощни събуждания, в повечето случаи си спи цяла нощ.

# 502
Да, ако е спокоен и аз пошюшвам. Но напоследък не е спокоен, само мрънка, плаче и се принуждавам да слагам на гърда. Ако е като баткото, който трудно заспиваше и отказа много рано обедния сън, ще се гръмна 😁

# 503
И на моя син ръцете му са постоянно в устата. Давах му гризалки, но няма голям интерес. Не разбира какво да прави с тях. 😂 Лиги не съм забелязала.
Приспивам го по следния начин - слагам го на спалнята или в леглото му (next to me), давам залъгалка, лягам до него и го галя по главата и нослето така че да си затваря очите. Напоследък много мята с ръчички и ги държа, защото ги тегли към устата и понякога се удря и съвсем заминава съня... Последните дни пък поне 1-2 приспивания са на ръце, защото мрънка. Мисля че е заради колики, които се появяват вече само от време на време. Не знам дали помните, но при него бяха денонощни и това да са веднъж на ден е празник у дома.
На последната консултация доктора каза че тепърва ще започва да става нервен и да мрънка, защото се осъзнава вече и разбира че с мрънкане се получават нещата. 🤷‍♀️
А и за да ми е по-лесно приспиването, гледам да следя интервалите на будуване за възрастта. На 1.40-2ч го приспивам и го оставям да спи колкото пожелае. Обикновено е по 30-40 мин.,като едната дрямка за деня е час и половина-два.

# 504
Да, ако е спокоен и аз пошюшвам. Но напоследък не е спокоен, само мрънка, плаче и се принуждавам да слагам на гърда. Ако е като баткото, който трудно заспиваше и отказа много рано обедния сън, ще се гръмна 😁

Да, ако е неспокоен, най-ефективно е на гърда, то си е хем успокоение, хем приспиване. Баткото в един момент го бяхме научили на ръце и беше голям проблем в един момент. Сега правя всичко възможно, за да не стане пак така, че парен каша духа. За сега удържам. Като цяло с баткото беше много зле съня, подобри се с времето, но и до днес на 4 г. продължаваме да имаме проблеми да не иска да си спи в леглото, на светнато, да е неспокоен, не знам кога ще се нормализират нещата, вече ми е все тая...

# 505
Ръцете и лигите все още не са задължителен предшественик на зъбите. За ръцете - сега ги откриват, играят си с тях. Лапането е част от опознаването. За лигите бях публикувала една статия, в която се каза, че сега започват повече да слюноотделят, обаче още не са се научили да преглъщат и за това се плюнчат. Това било подготовка за захранването.
За съня нешата и методите се променят с месеците.
А за каката не ми се говори. Тя има вечерни пристъпи: изведнъж запопва да пищи, реве, да буйства. Някъде четох, пе се казвало нощен терор. Дано бебка да не получи същото след време, че напълно ще лудна. На никого не го пожелавам

# 506
Нощен терор се казва и вярно си е терор...И този период минахме около 2-3 г и беше пълен кошмар. Сега е по-добре, но пак не иска да ляга, пък уговорки, пък не знам какво. Оставила съм баща му да се оправя с него, той естествено не си дава много зор...Та така, затова също не могат да са в една стая с бебето Joy

# 507
Нощен терор се казва и вярно си е терор...И този период минахме около 2-3 г и беше пълен кошмар. Сега е по-добре, но пак не иска да ляга, пък уговорки, пък не знам какво. Оставила съм баща му да се оправя с него, той естествено не си дава много зор...Та така, затова също не могат да са в една стая с бебето Joy
Вдъхваш ми леко надежда, че отминава. За съжаление ние нямаме избор и всички спим в една стая. А и не мига да си предтсавя как ще се разпокъсам вечер между две стаи, защото каката се успокоява само с мен, а мъжат ми гледам да не го будя за бежка, пе все пак ходи на работа. Но тези писаци изведнъж до като спиш могат и инфаркт да ти докарат. Дано скоро отмине. На всичкото отгоре вече проявява ревност. Ако се занимавам с бебето каката всячески се опитва да ми привлече вниманието. Иска биберон като бебето и като иска нещо не говори, а запопва да реве. Даже започна и да се изоуска в гащите. Мрън - оплаках се.

# 508
В кръга на шегата и у нас има нощен терор,ама не е от децата  (таткото много хърка 🙉 )

А така като ви чета и мисля как много хора все намекват как хич не било хубаво децата да са с толкова голяма разлика (10г) Да ама как се гледат с малката разлика,не знам.Възхищавам ви се, честно!Вие имате супер сили!

Нашия батко завърши начален етап на образование. Имаше много емоции миналата седмица и трогателна раздяла с госпожата им.Леле,кога порасна това дете!?Много бързо препуска това време...ей ги и нашите сладури скоро ще са на 4м.

# 509
Зяспиването е кошмар при нас от няколко дни. Преди се получаваше с люшкане в леглото, а сега само на гърда и понякога отнема 2 часа. Снощи например от 22 до 00 плака, мрънка. Спеше й се, но не спа, само на гърдата висеше. Изчаквам я да заспи хубаво, но сложа ли я в леглото се почва едно пищене. И това е през деня и през нощта, а аз вече съм парцал, изтощена съм.

Общи условия

Активация на акаунт