Родени през март - тема 2

• 22 308
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Europa, вчера и ние заведохме детето за две ваксини и също много дълго спа, не се е будила и за храна. От 21:00 се събуди в 7:00.
Педиатъра също ни каза да дадем Панадол до 30 минути след ваксината. Освен ваксината и Панадола може да предизвика сънливост. Аз и сложих и Coolpatch на всеки крак, но все пак следих за температура.
Днес сутринта забелязах, че там където са бити ваксините ú беше червено като от коприва, но отминава вече.

# 166
Europa, не се притеснявай, нека спи, колкото иска. Само периодично го пипвай да не вдигне температура. При нас баткото също проспиваше по-голямата част от деня след ваксина и нямаше температура. Честно казано предпочитам така, сега бебка много плака цял ден, ама много. Давах й само да суче, че по никакъв друг начин не се успокояваше. Добре пак, че нямаше температура, дано и при следващите ваксини да няма, а пък рева ще мине.

# 167
И моят спа след ваксините доста. Направихме ротавирусната и шествалентната, другата я оставихме за другия месец. След тях намали яденето и пропуска яденето на обяд редовно. А тъкмо увеличаваше количеството и изведнъж храненето стана мъка, едва го карам да изпие 90-100мл., а редовно не успявам и едва изпива 60-80мл. Иначе е жизнен, будува и спи нормално, много гука и се смее, нищо му няма, само това хранене ми бърка в здравето и се надявам скоро да се оправи.

# 168
Същата работа, както ядеше по 120-130, изведъж едва изяжда 100. Но...имаме проблем, яде си по 8 хранения и това си ти е. Педиатърката каза ,че щом яде си има нужда. Да ама другите деца спят , а ние в 22, 1, 4,7,10,13,16,19.  Е 8 са си....какво да правя? Вдигнах лъжичките на АМ, с цел да е по-гъсто и калорично.... не....яде му се и се буди с рев! На 17.05 прави 2 месеца. Баткото 2012г. От първия месец махна това в 4ч. То тогава беше на 3,6,9,12,3 ..  няма значение, на нямаше нощтно...а този глад майкааааа.....

# 169
Той си махна нощното хранене отдавна, а сега и обедното пропуска и така като яде по малко не ми харесва. До втория месец нямаше проблем и качваше по 1кг. на месец, но после започна да връща много и последно преди ваксините беше качил само 300гр. за 2 седмици. Връщането е от бързо ядене, сега не се случва, защото едва яде.  Сутринта нещо пак си изяде бързо млякото и върна, но от тогава е мъка и пак едва се храни с много спирания и бутане на шишето.

# 170
Четейки за притесненията ви относно количеството изядено мляко и съответно наддаването на бебенцата се замислих до кога е препоръчително да качват по около килограм за месец?!🤔
Моята е изцяло на кърма,нямам си на идея колко хапва.През деня не прави по-големи паузи от 2:30-3ч,единствено вечер от 20:30-21 до ей това време около 3ч. Първите 2 м качи 980гр и 990гр. Честно казано почти всичко съм забравила как беше с баткото, само основни неща помня.А не съм и от тези майки ,които си водят записки или дневничета и за това добре, че ви има и че сме си редовни,отзивчиви,мили и си движим темичката ❤

# 171
И моята Кари днес след ваксина мнага плака и поспа. За съжаление има и температура и направо е трагично положението, наплаши се ох бацкането и сега не дава да я пипна, памперса сменям със зор защото се плаши, дава да я гушкам пак със зор…. А колко си опитах да я успокоя в кабинета явно не е подействало…. Имам чувството че дори и като ме види се плаши милата… дано утре ( вече днес понеже е 3ч. Вечерта) поотмине вече температурата. При вас колко време държаха страничните ефекти ?

# 172
Almond, получи ли превод ? Аз получих тази сутрин - заявлението подадох онлайн на 04.04

# 173
Не, нищо още, но моето е и подадено към края на април, та явно е рано още, знам ли.

# 174
Ние току що сложихме едната ваксина. В петък другата. Не плака много, само като го гушнах и спря. Сега спинка в количката и сигурно ще пропусне храненето си.... Надявам се да не вдига температура. Днес и без това е много горещо тук (Варна).
Някои въпроси от страна на ЛЛ ме притесниха.. Пита ме дали си оглежда ръцете и дали проявява интерес да хваща. Той не го прави. Аз си мислех че е рано. После като я попитах какво трябва да може да прави. Каза само да проследява с очи и да реагира на звук, което го прави. Thinking

# 175
Bubbless, няма нищо притеснително, те по различно време се развиват. Най-важното е да не сравняваш с други деца, макар че лесно на думи, трудно на практика. И аз все си виках да не се сравнявам с другите деца, обаче баткото започна да се обръща от гръб по корем на 7 м, нямаше други деца около мен толкова късно и аз бях изперкала от притеснение, що неща изчетох, що клипчета изхледах, че и си поревах, ми не е здравословно това, ама на Grinning Отделно сега като гледам бебка прави някои неща много по-рано от брат си, така че явно и при момченцата просто по-бавно се развиват нещата.

# 176
Да, така е. Аз се старая да не сравнявам. Но въпросите й малко ме притесниха. Все едно е задължително да може да ги прави тези неща.
А между другото племенника ми изобщо не се обръщаше до последно 🤷‍♀️ Вече е на 4 години и е перфектен.

# 177
И аз вчере бях писала за същото Simple Smile Почти на 2 месеца и половина сме, но не хваща играчки, но винаги дърпа пелени, одеала, коса, дрехите ми Grinning Показвам ми на активната как да удря играчките, но самостоятелно по-скоро инцидентно го прави. Усещам и аз как се притеснявам твърде много за глупости, но като прочета нещо и почвам да го премислям само и да се чудя защо не го прави..

# 178
  • Варна
Almond, аз получих следобед превода, пуснах документите на 21.04 (онлайн).

# 179
  • Враца
Моето момче заглежда изграчки вече, върти си главата, но не може да хваща с ръчичка.
Заспиването е по много различни начини, в количката, на ръце, понякога успява и сам, макар да е рядко. Но вечер ми прави впечатление, че не може да заспи дълбоко, ако не е бил на гърда. Иска ми се да не му остава такава асоциация, защото с кака му беше много тегаво, само така заспиваше и беше по цели нощи на гърда до година и половина. На мен не ми беше приятно и бях кълбо от нерви, сега, ако тръгнат натам нещата, ще се свържа и с консултант по съня.
Нашия лекар каза, че нямало ротавирусната ваксина никъде, а пък аз чета, че масово си ги слагате. За пишлето е на мнение да не се забелва и каза да не пипам.

Общи условия

Активация на акаунт