Родени през март - тема 2

• 22 293
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Деси, аз на Кари след ваксина слагах кул пач и само сменях на 3-4ч не е вдигала Т,  ама разделих ваксините, преди 2 седмици беше 6 валентната с рота вирусната,  а вчера другата. Много плака и двата пъти, като вчера беше повече,  ама я успкойхме с една играчка със сестрата, ама преди това се захласна от болка Sad много беше мъчна. После поспа след като я нахраних и сложих кул пач. Имам и панадол за всеки случай още не съм давала. Радвам се че ги разделих, така следя за реакция (все пак ако недай Боже стане нещо да знам от какво) не претоварвам организма и също така.

Благодаря за отговора Милена, понеже ние сме в чужбина и тук нама как да разделяме ваксините знам че утре и престоят три, две в крачетата и една в устата. Имам и аз панадол за всеки случей, ще взема и аз кул патч да съм подготвена.
Но е много добро решение от твоя страна да ги разделиш, за да знаеш както ти казваш.
Аз тук като ги попитах ми казаха, че такава им е практиката и всички на веднъж се слагали, и понеже не мога да направя нищо си мълча и се съгласих.

# 151
Bubbles, най-естествено е да не знаем всичко на този свят и да питаме, постоянно има какво да се учи човек. Аз съм с второ дете и пак елементарни неща не знам. В следродилнато имах терзания, че съм дала престояло АМ, не знаех, че се дава до час след приготвянето и се филмирах, че съм навредила на бебето.
Този поглед е един от ранните признаци, че на бебетата им се спи. Като спре да гледа теб или някоя играчка, извърне поглед настрани и сякаш гледа в една точка, твърде вероятно е да му се спи. Също и търкането на очи/уши.
На Стоил му отложиха ваксините, заради боледуването в началото на април. Педиатърката обичайно слага и трите ваксини наведнъж, но ще питам да ги разделим.

# 152
И аз съм в чужбина, тук също се слагат наведнъж. Беше ад нощта след ваксините. Нямаше темп, но плака постоянно и не спа изобщо. На другия ден беше все едно нищо е нямало.

Аз да ви питам как ги приспивате вашите? София е голяма мъка докато я приспим през деня или вечерта. Особено вечер я приспивам от 20 до 23:30 някъде. Спи й се, две не вижда, но не заспива. Не зная дали някъде ние бъркаме, но е много изтощаващо така. Ще се радвам някой да ми даде съвет. Замислям се за консултант по сън.

# 153
На 3.05 ги сложиха трите ваксини. Там плака много в кабинета, но докато излезем и спря.В колата заспа и общо взето през деня и нощта си беше всичко нормално.Лепенки носих в мен и после сменях още 2 пъти през 4ч.Къпах я ,защото не направим ли баня и става оле мале...Но с подложката върху коритото и успях да не мокря крачетата,където бяха лепенките.

На другия ден вечерта взе да нервничи при кърмене,да се дърпа,плаче,да се свива...помислих че е кърмаческа стачка.На следващия ден много пръцкаше и пукаха черницата.Видимо беше нервна и неспокойна (а проблем с колики нямахме до преди това) Така продължи 3-4 дни. Във фейсбук обаче коментираха мамите и това било странична  реакция от ротавирусната ваксина и много бебенца са били в същото положение.

Мира,моята свикна да си заспива в кошарата като лееееко я клатушкам или мърдам (с колелца е ,малка кошарка ) Обачееее с баткото какви ядове брах, той беше невъзможен за преспиване. До дете си е според мен,сега за Вики не съм аз я научавала да заспива сама...

# 154
Благодаря ти, cloudoflove!
Аз имам навика да се притеснявам за  дребни неща.. 😒 Днес спи повече - защо спи толкова много? Когато не иска да заспи - защо не иска... И т.н.

Мишо нямаше реакция от ротавирусната. В петък ще ходим за другите, не знам 1 или 2.
Ако не го мъчи корема, заспива много бързо понякога сам (ако е бил повече време буден), но по често с бибка и галене по главата и нослето. Като галя нослето си затваря очите и така лека-полека се унася.

# 155
Ох аз съм същата, като спи защо спи? Като не спи, защо не спи? Просто на моменти усещам, че твърде много се притеснявам но няма как.

Аз също знам, че когато бебчето е болно не се бие ваксината, обаче Кари има малко сополки в смисъл такъв виждам сутрин по едно засъхнала сополче нищо повече и от време на време прокашля, на само след хранене и мисля че е е от това че на моменти се дави от млякото. Утре ще питам тук джи Пи то, но тук малък шанс да ги отложат тъй като не са много стриктни.
Какво мислите дали е проблем?

# 156
При нас имаше драма с 3-те ваксини. сложихме ги преди обяд, малко ревна в кабинета, после си заспа. следобед към 4-5 се събуди с рев и температура и нямаше укротяване. слагахме кул пачове. След като мина 38 градуса дадох панадол, слагахме студени компреси и пачове. Общо взето беше нощ без сън, ходене до Токуда заради 39 темп (което беше безполезно), и много рев и мрънкане. Добре че таткото беше отпуск и се сменяхме през нощта кой да стои на пост до леглото. Температурата свалихме чак на следващия ден на обяд след разходка, хомеопатични свещички и панадол. Пожелавам на всички да минат по-леко! Другия път и ние ще разделим ваксините.

При нас също присшпиването е трудно и през нощта се почва игра. Последните вечери оставям бебето и се отдалечавам, така че да не ме вижда, и се успокоява по-бързо. Иначе и аз приспивам с галене и шъткане.

# 157
Засега при нас приспиването се случва много лесно, дано да продължи така. Някъде между 22 и 23 часа я приспивам, преди това правим баня. Правя млякото и когато вече й го давам, угасям лампата и цъкам нощната лампа, за да разбере, че е нощ. После слагам в кошарата, пъхам бибата и след 5 Мин е изплюла бибата и заспала. Вече винаги се буди към 3 Или 4 през нощта,.но я изчаквам да стане поне 5 часа, за да й дам мляко.
Утре и ние сме на ваксини, нз колко ще слага доктора. На място ще се изясним.

# 158
Момичета, тези от вас, които подадоха документи за еднократната помощ при раждане, кога получихте превод? Аз подадох онлайн, на 26-ти април имам получена заповедта, че е одобрена помощта. И оттогава нищо. Кога би следвало да ги преведат, ако са одобрени в април или нещо съм пропуснала да направя?

За приспиването, да чукна на дърво, засега сама се приспива, не съм свикнала така, понеже с баткото и до ден днешен имаме проблеми със заспиването понякога. Бебка има нещо като арка на кошарата, на която има закачени играчки. Не са музикални, по-скоро като арка от активната гимнастика е, но на кошарата. Ако не й се спи вечер смъквам арката по-надолу, за да може да си играе с играчките и да ги удря. Аз се махам и не й се показвам, не й говоря и често направо си лягам, а се случва и да заспя преди нея. Тя си играе известно време и след това заспива. В стаята е тъмно, но на нощна лампа, за да може да ги вижда все пак.

# 159
Almond, от Социалните ми бяха казали, че ~15то число от месеца, следващ този в който е подадено заявление. Аз бях пуснала през средата на Март и получих на 14ти Април.
Щом си одобрена, смятам че всичко е подадено коректно. 😊

# 160
И при мен имаше забавяне около месец сигурно, въпреки одобрението.

Вашите мъници хващат ли играчки? Ние сме много активни с краката и нон стоп рита, като е буден, но с ръчичките не е. Нито на активната гимнастика, нито арката на шезлонга пипа. Само с краката рита играчки на активната.

Този месец забелязах, че и не качва много.. след тежките дни около ваксината и темепратурата, имаше няколко дни и с много повръщане и според кантара вкъщи(бебешки си) е качил около 100 гр за 10 дни, което ме притеснява.

# 161
Almond ,превеждат заедно  в дните,  когато превеждат и детските надбавки. Това в последните няколко месеца е все на 14та дата,но зависи.Случвало се и на 20ти да е.Аз например документите ги попълних на 17.03,а на 14.04 получих парите.
Тези дни и ти ще имаш превод.

Моник,моята също не ги хваща ,а ги бута играчките на активната гимнастика и те дрънкат.Ръчичките в повечето време са на юмрюче .

# 162
Правете им повече масажи и ще отпуснат ръцете. Моят вече от месец си хваща играчките и си ги заглежда и им говори, абе баш си играе с тях. С някои от мамите тук сме се виждали и са го виждали как се заиграва с една дрънчаща топка в количката. Още на прегледа на 1 месец педиатърката ми каза да го масажирам редовно, за да отпусне ръцете да не са на юмруци и крачетата да не са свити и го масажирам по поне 2 пъти на ден, гимнастика сега гледам и по-често да правя заради врата му. На 2 месеца и половина е.

# 163
Благодаря, явно скоро ще има превод Simple Smile

# 164
Almond мъжът ми подаде документите за еднократна помощ от мое име през март и превода от 250лв получих през април.
Аз пък не знаех че има и някакви детски добавки и сега ще ходя да подам документи за тях, дано не е изтекъл ако има срок за подаването.
Днес сложихме ваксините и откакто се прибрахме следобяд до сега бебо само спи, вече 6 часа, само веднъж яде. 😥 Не знам добре ли е, зле ли е. Само панадол дадох като се прибрахме по препоръка на док.

Общи условия

Активация на акаунт