Родени през март - тема 2

• 22 280
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Моя син, когато не го мъчи корема е мега спокоен, чак се плаша.
Аз да попитам как обличате вашите деца в това време? Съответно с какво ги завивате докато спят (или какъв тог чувалче)?

# 136
Моята бебка също е много ревлива, когато е будна. Все мрънка за нещо, тези дни много пръцка и го отдавам на това, затова от утре ще й давам по-често еспумизан и ще видя как е положението. Но аз я свикнах с биберон и ако не й дам биберон не спира да плаче, дори при всякакви опити за гушкане, люшкане, пеене и д-р.
Днес ходих при ортопеда, прегледа беше макс 5 минути, прегледа й краченцата с ехографа. Каза, че всичко е наред и отново да отидем след 3 месеца. Не съм питала допълнително въпроси.
Но друго има при нас, от 2 седмици поне й излязоха първо пъпчици, ситни и червени, които сега преминаха направо на лишеи и Екземи. Много са зачервени, стои грапаво и като я намажа с крем я боли. В четвъртък съм при педиатъра и ще обсъдим какво трябва да предприема. На мен ми изглежда като дерматит. Доста ми е гадно, защото се мъчи милата, а и кожичката и е груба за бебенце. Ние от болницата излязохме супер чистички, без грам нищо по кожичката, а сега ..

# 137
Споделям и аз за прегледа при ортопеда днес. Беше за около 15 минути всичко. Започна с ходилата и каза да изпъваме малкото пръстче, защото в мен е било тясно и се е завило надолу и малко под безименния стои, а аз изобщо не бях забелязала. Прегледа с ехографа бедрените кости и ябълката и обясни кое какво е, всичко беше ок, няма данни за луксация. После телцето и главичката опипа за рахит. Показа 2-3 упражнения - вече да го слагаме по коремче да се пробва да пълзи, друго упражнение да се учи да се обръща едното краче се слага върху другото и още едно упражнение за след 3,5-4мес. Отговори на въпросите ни за бебеносене и как да държим бебето.
Bubbless за килограмите не се впечатли, не ми обърна особено внимание на притеснението и каза че няма проблем.
Като цяло беше като на конвейр прегледа, всичко караше май по някакъв протокол, няма лошо. Платихме 50лв ехограф и 50лв преглед, защото не работи по ЗК.

# 138
Europa, благодаря че сподели! Радвам се че не е проблем. Аз ще питам и ЛЛ в петък за всеки случай.
Малкото пръстче на моя господин също е така, подвито. Като ходихме ние (беше на 1м), каза че е козметично само и не пречи на походката (на ММ също е така). Посъветва да го изпъваме при смяна на памперса, но забравям и рядко го правя. 🤦‍♀️

# 139
При нас ортопедът забеляза, че си обръща главата все на една посока като лежи. Аз се опитвах и преди да я завъртам на другата, но не ми се получава като тя постоянно си мести главата и шава, а и нощем и двете спим, така че как да тръгна да я намествам. Показа ни какво да правим, но аз не съм сигурна как да упорствам като нищо не се получава. Някой с подобен проблем? И как напреднахте?

# 140
Успях да запазя час за ортопед при Атанасов, аз там исках де... Но няма да ползваме направлението то изтича след 3 4 дни, така или иначе нямаше много шанс да успеем да запазим някъде.
Това бебе ще ме докара или до лудост или до болест 🤣🤣🤣
Сутрин в 4 5 става яде за 10 минути и бодърства час или два...
Слагам го да спи и се започва хъркане, пърдене, кашляне, кихане... Напъни.... Ставаме официално с мъжа ми и той се успокоява и заспива....
Имам чуството, че е сух въздуха в стаята... Трябва да купя нещо да го меря... Иначе съм сложила овлажнител с дифузер.
Но от както беше болен до сега не диша чисто с нослето, все му хърка. Вие овлажнявате ли стаите, мерите ли влага?

# 141
При нас ортопедът забеляза, че си обръща главата все на една посока като лежи. Аз се опитвах и преди да я завъртам на другата, но не ми се получава като тя постоянно си мести главата и шава, а и нощем и двете спим, така че как да тръгна да я намествам. Показа ни какво да правим, но аз не съм сигурна как да упорствам като нищо не се получава. Някой с подобен проблем? И как напреднахте?
И моят си обръща главата надясно. Аз го слагам на другата страна, но той постоянно си я завърта. Не мога да се преборя.

# 142
Моят стои само на дясно и главата му малко се е сплескала там. Обърнах го да спи, така че аз да съм му от ляво, защото съм му най-интересна, всички играчки също му слагам от тази страна. Спи на възглявница с дупка, вече навсякъде е с такава, даже в количката. Онзи ден видях, че не постигаме особен успех и продължава да се сплесква и от тогава правя упражнения 2-3 пъти на ден и по-често стои по корем. Вчера педиатърката каза да го държа повече на ръце изправен като е буден и от днес това ще правим също. Фурлакис каза, че не са му развити добре мускулите на врата от едната страна и трябва да се тренират, за да започне повече да си обръща главата, това е станало, защото в корема му е било тясно и не си е въртял главата, така се раждали повече от половината бебетата. А и при носене с раницата да му обръщам главата, което на него никак не му харесва и както само спеше при носене, сега никак не му харесва и се гневи доста, ако го оставя да си обърне главата, както му харесва, тогава се успокоява, но той ми каза винаги да го нося с главата на другата страна.
Стаята я овлажнявам като простирам дрехите му вътре, защото на терасата ми е прекалено мръсно за тях, на натоварено кръстовище живеем и постоянно е прашно вкъщи, а на терасата е още по-зле, даже вътре като ги простирам дрехите и преди да ги прибера в гардероба ги тупам и пак излиза много прах от тях. Мебелите също за няколко часа са в прах и ги бършем редовно. За сега няма проблем с носа, влажността е около 60%.

# 143
SimD,  то точно това е проблема и при нас, дори да я нося, тя се ядосва, ако й обръщам главата на другата страна, започва да реве и да ме удря, та дали е легнала или изправена, просто не виждам изход от тази ситуация, само се моля да няма по-трайни последици. Иначе продължавам да упорствам де, но не се получава и това е...

За влажността, ние я мерим, през зимата имаме проблем с влажността и съответно имаме обезвлажнител, отварям често да се проветрява, не простираме дрехи вкъщи, забърсвам влагата от прозорците и банята.

Првз пролетта по това време горе-долу имаме обратния проблем, няма конденз заради температурните разлики и се случва и цяла седмица да е сух въздуха. И овлажнител купихме за този сезон...Единствено лятото е нормална влажността в нашия апартамент, без да използваме някакви уреди, но то тогава в повечето дни е отворено навсякъде, а в най-горещите е пуснат климатика, който и да има повечко влага, изсушава въздуха. Така че лятото ни е най-оптимално и уви най-късо като сезон за съжаление.

# 144
Какви съвети ви дадоха за главичката?Моя господин упорства да я държи наляво..
За измерване на влагата и температурата като цяло мога да препоръчам
https://www.citytel.bg/xiaomi-hidromer-za-humidor-za-puri
Имаме във всяка стая и може да се свърже с телефона ти и да проверяваш температурата отдалечено

# 145
Моя син също си държи главата повече на ляво.. Ортопеда също каза да я обръщам. Но не е толкова лесно, както и вие сте забелязали. Гледам през деня да заставам от дясната му страна и да му привличам вниманието с играчки. Като го нося на рамо не се съобразявам, той се оглежда на всякъде.
Забелязах нещо друго иначе... Едното краче го държи обърнато навън и го мърда по-малко. Честно казано не помня така ли беше преди ортопеда. И ще натискам ЛЛ за направление този път.
Господинчоти също хърка, само че при него е от рефлукса, въпреки че постоянно промивам нослето и дърпам с аспираторче. И баща му хърка и ми е "забавно" вечер. 😅 Иначе в стаята е доста влажно около 70% е редовно и постоянно отварям. Но то тук винаги си е влажно от морето.
Моя опит с деца и най-вече бебета клони към нула и искам да ви попитам нещо тъпо. Имат ли вашите бебета моменти, в които просто си блуждаят някъде? Често се случва да гледа нанякъде без да шава. Много ми е плашещо.

# 146
Да, Bubbles.
Понякога просто си зяпа нанякъде и след това си заспива така.
Смятам, че няма "тъпи въпроси". Ти като майка имаш инстинкт и му се доверявай. Ако има нещо, което те притеснява - провери. Естествено, да не се бърка и с някаква лична тревожност, защото има хора, които се втелясват без причина. Така само си усложняваш живота. 🙃
Иначе ето тема, която е отворена със същия въпрос:https://bg-mam.ma/t/145486.

Аз използвам уред, който измерва влажността и температурата в стаята. Около 60% влажност е ОК, доколкото аз съм чела.
Може да се увеличи влажността, ако оставите съд със вода в стаята.

# 147
Много благодаря, Benedetta! ❤️

Аз ползвам същия хидромер като на Обичах, но или няма блутут или аз нещо не правя като хората и не мога да го свържа. (баща ми ми го даде и не знам характеристиките му). Има малка разлика в температурата от обикновен термометър, но е нещо от порядъка на половин градус.

# 148
Здравейте мамчета, аз искам да попитам мамите минали през ваксините вече, как се отразиха на вашите бобчовци? Утре ни предстоят трите ваксини и не знам как ще реагира, ще се подготвя с тампони с мед ( от позната знам че помагало пък да видим), но все пак всеки съвет и мнение ще ми е от полза. Също бих се радвала ако някой ми каже плачеха ли бебчетата, температура и пр.
Благодаря

# 149
Деси, аз на Кари след ваксина слагах кул пач и само сменях на 3-4ч не е вдигала Т,  ама разделих ваксините, преди 2 седмици беше 6 валентната с рота вирусната,  а вчера другата. Много плака и двата пъти, като вчера беше повече,  ама я успкойхме с една играчка със сестрата, ама преди това се захласна от болка Sad много беше мъчна. После поспа след като я нахраних и сложих кул пач. Имам и панадол за всеки случай още не съм давала. Радвам се че ги разделих, така следя за реакция (все пак ако недай Боже стане нещо да знам от какво) не претоварвам организма и също така.

Общи условия

Активация на акаунт