Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се справя с крустите по главата на бебето?
Как да се грижа за дупето на бебето?
Как да обличам бебето за излизане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се справя с крустите по главата на бебето?
За крусти по главата на бебето можете да използвате специални кремове като тези на Bioderma, които съдържат високо съдържание на ланолин и помагат за почистване на кожата. Препоръчително е да го прилагате преди къпане и да го оставяте за 30 минути, след което внимателно да го изплакнете с вода. Не използвайте масла за крусти, тъй като те могат да запушат порите и да не бъдат ефективни.
-
Как да се грижа за дупето на бебето?
За грижа за дупето на бебето е препоръчително да използвате кремове за смяна на пелени с високо съдържание на ланолин, които създават бариера между урина/ако и кожата. Можете да използвате кремове като Линолафет, които не съдържат цинк и не изсушават кожата. Важно е да мажете дупето на всяка смяна, дори и ако не е зачервено, за да предпазите кожата от влага и раздразнения.
-
Как да обличам бебето за излизане?
Когато обличате бебето за излизане, вземете предвид температурата. Облечете го според сезона, като добавите жилетка или одеяло според градусите навън. Уверете се, че е леко облечено, за да избегнете прегряване и да предотвратите появата на пъпки по кожата. Наблюдавайте реакциите на бебето и коригирайте облеклото му според нуждите.
-
Защо бебето ми спи толкова много един ден и почти не спи на следващия?
-
Мога ли да пия прополис, докато кърмя?
много беше мъчна. После поспа след като я нахраних и сложих кул пач. Имам и панадол за всеки случай още не съм давала. Радвам се че ги разделих, така следя за реакция (все пак ако недай Боже стане нещо да знам от какво) не претоварвам организма и също така.