Родени през март - тема 2

• 22 277
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Ние накрая... ще  ни изтече направлението за ортопед. Лекарите при които искахме се оказаха заети за по месец напред.. Сега изобщо не знам къде да отидем. Накрая ще е без направлението, поне има свободни часове при някои от лекарите, но не работят със здравна каса

# 121
Момичета, забелязахте ли влошаване на съня след ваксините? Последния месец винаги имахме 2 нощтни хранения и будуване след тях понякога до час, сега запична да се буди и да откарва по 2+ часа дори след кърмене..Така добре бяхме влезли в ритъм, но всичко се влоши след ваксините и пътуване за 2 нощувки уикенда.

# 122
Ели нз при кого искаш да отидете,  аз се разочаровах от ортопед по ЗК, пак си плащаш ехографа 30-40лв демек спестява прегледа, който в нашия случай беше 30сек . И за това отидохме на частно при Фурлакис, там ако е за бебче може да му пишеш по мейла и да го вмъкне, иначе аз издебнах освободен час. Сега имам час за 3то мнение при д-р Кацаров в Ортомедика, на 14.05  ама той взима още повече 100лв, ако имаш направление е 50лв,за преглед и ехограф, а при Фурлакис е 70лв. Та след прегледа с него ще преценя дали да освободя часа при Кацарав, ако ти върши работа ще ти го прехвърля.

Моник, не даже след 1вата спа 9ч, днес е 2рата ваксина ще видя тя как ще и се отрази. По скоро нещо пътуването е отговорно, събрали са се емоции.

# 123
Сега Миленка като написа името на дойтора и центъра се сетих, че това беше ортопеда, при който водих баткото. Кацаров по ЗК. Крайно недоволна съм, може би някои от вас си спомнят като разказвах, но дори Добър ден не каза, през цялото време стоеше с гръб към нас и не погледна бебето камо ли да отрони една дума. През цялото време асистента му общуваше с нас, накрая доктора стана и направи ехографа като дори показа раздразнение, че бебето мърда. По ЗК толкова....Никой не искам да отказвам от него де, може просто така да се е случило при нас, но като цяло ми беше много обидно, а и в резултат на липсата на комуникация изобщо не се доверих на прехледа и после го водихме още веднъж при Фурлакис. Сега щом чета, че взима 100 лв. на частно, може да му се развърже езика и да е по-обяснителен, дано.

# 124
Аз помня разказа ти Sad Хич не искам да я водя при него... и се надявам да се е оправила дисплазията. Много и се събра, крачета очичките вече са зле 2 вида капки капкахме, сега мажа клепачите... направо ужас. Значи равносметка е и Хайвазов и Кацаров не стават... ще видя в събота ако реша да отидем де, в четвъртък ще реша след Фурлакис, аз исках при друг ама няма часове никъде.  Този го запазих по Великден и това беше 1вата дата.

# 125
Съжалявам за отзива, ама как да кажа нещо хубаво като още го помня след толкова време...

Стискам палци да се подобрява беборанка и скоро да забравите всички тревоги Hug

А иначе се сещам и друг вариант как евентуално да намерите още един ортопед за друго мнение - може да влезеш в Superdoc и да избереш ортопед и да дадеш филтър "Работи с деца", после във визитката би следвало да пише дали преглежда бебета, а отдолу обикновено има коментари от пациенти. Правило ми е впечатление на няколко различни лекаря вече, че платформата не трие негативни коментари, така че все пак коментарите са си някакъв ориентир там.

# 126
Миленка, моето момиче също имаше драми с очите. Още от родилното забелязах, че секретират и дори едното залепваше. Там мажеха бебетата след баня с олио за тяло от глава до пети буквално, слагаха и по лицето, вкл. по очите и оттам се подуваха. Педиатъра изписа капки Тобрадекс за 10 дни и те помогнаха, докато не спрях да капя. След 10 дни отново имаше секрет.
Заведохме детето при Др. Рюстемова (с направление по ЗК) в очен център Корнеа. Прегледа я, дали е от слъзните канали и взе секрет, за да изследва дали има замърсяване. Сподели, че окото се почиства от вътрешният ъгъл, навън. Изписаха ú антибиотични капки за 3 дни х 2 пъти и след това изкуствени сълзи, като изкуствените сълзи не ги купихме. Започнах след почистване на окото да капвам по капка кърма и се оправи. Други хора казват, че се "израства"... така че не знам дали и тя е от тези случаи или помогна кърмата.

Относно ортопеда, заведохме я при Хайвазов. Отдели и време и внимание, беше старателен.
Има много минуси според мен: Клиниката е труднодостъпна с количка, имат много стълби пред входа, но не и рампа 🙄; Съвсем малки асансьори, едва събрах количка със стандартни размери, а и сензорите не работеха добре, така че трябва да се внимава; Със запазен час чакахме 20 минути, което забави всички прегледи и след нас и коридора се напълни с хора. Причината беше, че имат един ехограф. Самият ехограф заплатихме - 20 лв.; Кабинетите са чисти и изглеждат добре, но коридорите и тоалетните бяха занемарени.; Доктор Евелин Хайвазов доста бързо "изпя" нещо като заучен текст, така че препоръчвам да се подготвите предварително с въпроси, ако имате: за столчета, раници, слингове, повиване и т.н.; Докато задавахме въпросите си имаше още 2 пациента в кабинета, което лично за мен не е адекватно. 🥴

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 10:10 от « Benedetta »

# 127
Здравейте. Предстои ни да закупим столче за кола 0-36кг. Предпочитанията ни са да бъде с isofix и завъртане на 360. Много модели покриват тези критерии, но дали са удобни и качествени?! От коя марка сте доволни, модел!?

Ще се радвам, ако споделите 🌞

# 128
Здравейте. Предстои ни да закупим столче за кола 0-36кг. Предпочитанията ни са да бъде с isofix и завъртане на 360. Много модели покриват тези критерии, но дали са удобни и качествени?! От коя марка сте доволни, модел!?

Ние имаме Cybex Sirona S. Въпреки, че приятелки ми го препоръчаха, според мен не е подходящо за новородено. Има подложка за новородено, но въпреки това е широко и малко бебе изглежда много сгънато в него, плюс, че главата му е много килната. Чак сега, когато бебето е на 2 месеца и е около 58-9 см изглежда да стои що годе удобн.

Ако имам възможност сега, бих взела кошница от приятел примено за първите 2-3 месеца и чак тогава столче.

Има и отделна тема за столчета, може и там да разгледате мнения.

# 129
Ние накрая... ще  ни изтече направлението за ортопед. Лекарите при които искахме се оказаха заети за по месец напред.. Сега изобщо не знам къде да отидем. Накрая ще е без направлението, поне има свободни часове при някои от лекарите, но не работят със здравна каса

Ние по ЗК бяхме при доц. Пешев от МБАЛ Сердика. Там ни прати личната. Прегледа го с ехограф. Много набързо, но не се заплаща нищо допълнително. Може да се обадиш за час, за да си използваш направлението.

# 130
Като цяло стол 0-36 кг. не е най-доброто решение. Ясно, че се предлагат такива на пазара, но отделен е въпроса колко е ок да е така. 3 кг е новородено, 36 кг е дете на 12 г.....Колкото и да е адаптивен тоя стол няма как да е оптимален за бебе и за тинейджър. Вижте и в темата за столчетата за повече инфо.

# 131
не помня дали съм разказала при нас как мина прегледа - ще започна от там,че на рецепцията ми "заповядаха" кога ни е часа и нямахме право на избор..отивам и виждам,че мед.център е на 4тия етаж и до там са само стълби и асансьор НЯМА,а аз съм сама с количката...
качвам се някак и вече съм бясна- взеха ми направлението и ми казаха да чакам.. часът ни беше 10:30 (което е и времето по което се храни по принцип) приеха ни в 11:10..няма да казвам детето колко беше криво вече.
От вашите разкази тук си бях подготвила въпроси и бях пуснала запис на разговора по време на прегледа за да не пропусна нещо - ами целия преглед трае 2 мин и 11сек и завърши с "няма косури" ...толкова бях ядосана,че не мога да ви опиша - въпреки,че живея в областен град - Велико Търново - лекарите тук са под всякаква критика!

# 132
  • София

Както е писала Almond12 не е препоръчително да бъде 0-36кг. Ние сме с Maxi cosi mica, но е 0-18кг. Има isofix, върти се на 360 градуса и е супер удобно на детето. Преди това беше с кошницата Maxi cosi pebble pro I-size, но не му харесваше и сме я ползвали точно три пъти - от болницата и два пъти до педиатъра. В кошницата пищеше, а в столчето си спинка дори като пътувахме на дълъг път. От гл.т. на безопасност имат сертификат.

# 133
Ние накрая... ще  ни изтече направлението за ортопед. Лекарите при които искахме се оказаха заети за по месец напред.. Сега изобщо не знам къде да отидем. Накрая ще е без направлението, поне има свободни часове при някои от лекарите, но не работят със здравна каса
Виж в Супердок. Платено! Доктор Драганов ВМА. Много сме доволни.

# 134
Здравейте момичета, вашите бебчета мрънкат ли? Моят като е буден седи спокойно 10ина минути и започва да мрънка. В количката е същото, буден ли е не иска да лежи. Вкъщи го слагам на шезлонга, но за кратко и пак същото. Бибата я плюе, поне да си я смуче и да си гледа 🙂 При вас как е?

Общи условия

Активация на акаунт