Родени през март - тема 2

• 22 269
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Имам и раница и слинг, проблемът е че тя не обича и в двете, някак си усеща че не ми е точно на ръцете и плаче, може би трябва да съм някак си по настоятелна и да я оставям да си поплаче, а ние и двама с баща и щом се разплаче и сме я взели на ръце почти не я оставяме да поплаче дето се казва. Всички приятели и познати ни казват да я оставяме да поплаква за да свиква да не е само на ръце, но ние много се притесняваме да не би да се задави като плаче и прочие и я вдигаме веднага, знам че не си правим услуга така, но ни е първо дете и постоянно се притесняваме…

И на мен е 1во плаче в началото почвам да се люшкам да и пея/говоря,  галя целувам и за 2 -3 мин се успокоява и заспива, разбира се ако друго я тревожи и изпадне в истерия я вадя веднага. Виж дали я слагаш правилно раноцата/слинга , аз слагах много стегнато и не и беше комфортно, сега като е на С както трябва много бързо се отпуска и се гушва в мен.

Алмонд направо не си представям какво ти е Sad хич не е лесно. В такива моменти се чудя кога е подходящо да искам 2ро. Simple Smile

# 106
При всички ни май е подобна ситуацията. Не мога да кажа, че съм се докарала вече до пълно изтощение, но е изморително доста и аз постоянно съм на прага на разболяване. Струва ми се, че малкия даже е по лесно бебе за гледане (поне за сега)
Но просто се е натрупало предното майчинство, после 2 години работа и вечно недоспиване.
Големия ми помага, за сега няма ревност, но ние гледаме постоянно да му обръщаме внимание, а ако не мога никога не казвам "не мога сега, защото кърмя" или "не мога да играя защото преобличам бебето" просто казвам "не мога, ще дойда след малко" или" заета съм за мъничко"
За момента много обича бебето, много иска да го гушка, но си е дете, на моменти е по груб в гушкането и се налага да му се скарам.
Вчера искаше да му направи ескимоска целувка (носле с носле)
Така го натиска, че малкия изпищя от болка... Скарах му се после се чуствах пак виновна... Така се разплака "Аз съм най лошия батко на света..."
Често чуствам вина обаче спрямо големия, въпреки, че гледам вниманието да е за него, той разбира все пак а бебето все още не...
Нямаме помощ иначе от никъде, не че свекървата ще откаже, но аз не искам... И да бяха живи моите родители пак нямаше да искам... Смятам, че ние трябва да си се справяме... Но мъжа ми колкото и да е добър е малко в повече мързелив... Та трудна работа 😄

# 107
При нас реакцията на повечето познати и съседи беше:Уууу сега каква голяма разлика ще имат, ама нищо....карай!
Обаче по-лесно ми е.Вярно 10г е по-голям,а календарно даже са 11,защото той е ноември 2011,а тя 2022.Помага ми,когато имам нужда,гледа я (примерно да отида до WC,да приготвя нещо за хапване и т.н.) Също е самостоятелен за всичко, дори да се прибере сам от училище. Което си е голям ангажимент с малко дете (в детска градина примерно) Аз и за това бях писала преди:Респект към всички ви с деца с малка разлика!❤

С Ергобейбито и аз не се сработих...слагах я няколко пъти.Дори простирах на двора с нея,обаче трудна работа. Не й се стои така.Тя като цяло не харесва на ръце да я държим,ако я взема то трябва да е изцяло права и главата да е на нивото на моята,а гърдите й на рамото ми.Иначе започва да реве много,сложа я на гимнастиката или в кошарата и веднага спира и си кротува самичка може и час 🤷‍♀️ А пък в количката въобще не иска,там се скъсва от рев,а хем е легнала.Странна работа,а бе дете с характер си е. А толкова да ми се иска да обикалям по разходки,ама...

# 108
Моите и двете не искаха в количка и сега може да прозвучи малко грубичко, но ги научих като не ги вадя оттам, т.е. ако зареве и не е време за ядене или не е от памперса, просто не ги взимам от количката. Обикновено излизам веднага след като съм кърмила и още щом я сложех в количката в коридора започва рев. Излизам и почвам кръгчета, ако има къде да друса най-добре и така правя кръгчета, докато заспи и не сядам. Мина около месец и половина на тази "терапия" и сега вече се радва като я оставя в количката, маха с ръце, усмихва се, знае, че излизаме. Сега вече и на пейка мога да седна и т.н., но защо първоначално не им харесва, нямам идея. За мен беше важно да свикне в количката, защото раница и да вземем, ще е за по-инцидентно случаи. Като цяло не искам постоянно да я нося, тъй като и кръста не мо е съвсем наред, а и да мога да се отпусна нормално на някоя пейка или да седна да пия кафе, да отида в супермаркета и т.н. Не че не може да се вършат тези неща и с раницата, но ми е по-добре по-възможност да не е в мен постоянно. А и на една разходка понякога като заспи, откарва 3-4 часа, мен ще юе хване нервата с раницата 3-4 часа.

# 109
При всички ни май е подобна ситуацията. Не мога да кажа, че съм се докарала вече до пълно изтощение, но е изморително доста и аз постоянно съм на прага на разболяване. Струва ми се, че малкия даже е по лесно бебе за гледане (поне за сега)
Но просто се е натрупало предното майчинство, после 2 години работа и вечно недоспиване.
Големия ми помага, за сега няма ревност, но ние гледаме постоянно да му обръщаме внимание, а ако не мога никога не казвам "не мога сега, защото кърмя" или "не мога да играя защото преобличам бебето" просто казвам "не мога, ще дойда след малко" или" заета съм за мъничко"
За момента много обича бебето, много иска да го гушка, но си е дете, на моменти е по груб в гушкането и се налага да му се скарам.
Вчера искаше да му направи ескимоска целувка (носле с носле)
Така го натиска, че малкия изпищя от болка... Скарах му се после се чуствах пак виновна... Така се разплака "Аз съм най лошия батко на света..."
Често чуствам вина обаче спрямо големия, въпреки, че гледам вниманието да е за него, той разбира все пак а бебето все още не...
Нямаме помощ иначе от никъде, не че свекървата ще откаже, но аз не искам... И да бяха живи моите родители пак нямаше да искам... Смятам, че ние трябва да си се справяме... Но мъжа ми колкото и да е добър е малко в повече мързелив... Та трудна работа 😄

И ние нямаме помощ от никъде… свекървата беше при нас за месец но тя е закоравяла здраво със старо мислене.. обличаше детето като ескимос в нас 24 градуса тя му слагаше къс ръкав дълъг ръкав и жилетка и одеало… после пък и беше направила млякото “по-гъстичко” та да било по-хранително сложила 3 лъжички мляко и 60 мл вода вместо 90мл, та тогава откачих скарахме се и и казах, ако искаш да помагаш помагай с домакинството аз ще си гледам детето, после пък ме хвана жал дадох и я пак, излязох за час по задачки прибирам се и какво да видя памперса сух обаче дупето не почистено правилно и от тогава и бях оставила само готвенено. Голяма драма беше опита се да настройва ММ срещу мен за момент и се получи, на когато си замина за България обратно и давамата изпитахме голямо облекчение. Та така или иначе сме само двамата и знаем, че ако не си помагаме взаимно няма кой.

# 110
И моя батко беше болен миналата семица и аз по цял ден сама с двамата. От както се роди бебо баткото ( 2,4 години) иска да го носим постоянно, да го храня, да му давам вода и още доста бебешки неща. Така изразява ревността си явно. Естествено тича и крещи вкъщи точно когато малкоя е заспал,но това е положението.
Опитвам се да бъдя спокойна и тръпелива, не винаги се получава, но няма как.
Малкия си е ревльо, иска само в ръце, спи само гушнат в мен. Стои в раницата и в количката,но сама с двамата рядко излизам. Най-мнгоо ме мъчи кърменето на 2 часа 😥
Установих,че с всяко следващо дете компормосите относно домакинската работа се увеличават 😂.
Пускам прахосмукачката робот, миялната я пълня,когато успея да я изпраня от предния ден 😂, гледам да перя поне редовно и после всичко в сушилнята- поне не гладя след това. ММ готви или поръчваме храна за вкъщи…
Ние също нямаме помощ, когато сестра ми почива идва за 1-2 часа аз да свърша нещо или пъл излизаме заедно навън ако имам да върша нещо в града

# 111
Мимичета вашите бебоци имат ли "спящи дни" 🤔🤣
Втори ден ми се струва, че много спи това дете, чак пропуска хранения. Като успея да го разбудя си е бодър, весел, пишка, ака... Всичко явно е наред, но се чудя как може да има толкова часове сън, а пък в следващите дни рев, носене,постоянен глад

# 112
Мимичета вашите бебоци имат ли "спящи дни" 🤔🤣
Втори ден ми се струва, че много спи това дете, чак пропуска хранения. Като успея да го разбудя си е бодър, весел, пишка, ака... Всичко явно е наред, но се чудя как може да има толкова часове сън, а пък в следващите дни рев, носене,постоянен глад

Ели и Кари има такива дни, в които само спи и яде и понякога пропуска хранене, и аз даже се чудя в тези дни всичко наред ли е, но си е жизнерадостна. Аз да се оплача както си спеше по цяла нощ само с две хранения започна вече да се буди пак на всеки два часа… дано да си върне пак старият график..

# 113
  • София
В момента чета една книга за съня на бебетата и пише, че часовете, необходими за сън, се гледат за 24ч. Ако спи повече през деня, ще будува повече през нощта, защото бебето си е взело повече от необходимия сън през деня. И аз преди се радвах като спи през деня и пропускаше хранене, но откакто започнах да го будя по график да яде, малко се нормализираха нещата. Другия важен признак освен нарушаване на режима, е светлината. Вечер трябва да бъде приглушена в топлата гама, дори може червена крушка. Синята/Бяла светлина образува хормони, които пречат на заспиването и съня.

# 114
Имаме такива дни, тя като цяло си спи де, но има и дни около скоковете в растежа, в които си е постояннк на гърда. Но ето днес бяхме за 2 часа навън на разходка, прибрахме се, видях я че спи и я оставих както е вколичката да си доспи в коридора Grinning, за да не я разбутвам. Спа още 3 часа, с разходката общо 5. Та през това време поне ядох, къпах се и даже успях да подредя малко, че и без това беше оле мале положението. Та с две думи обичам като се случват такива дни, но не са чак толкова често.

# 115
При нас също има спящи дни и ето случи се един от тях да е когато сме при свекърите на гости. Та свекъра си помисли че е много добър в приспиването на бебето 😆 Е, той се старае, но имаше и късмет на зайо да му е поспалив ден.
Утре сме на ортопед, малко ми е притеснено защото зайко върви по-тежък за втори месец (предполагам вече е 6кг, може и отгоре) и дали няма да е проблем за костите.

# 116
При нас съня се върти около акането и коликите на малкия. Ако едно от двете го притеснява не спи. Няма ден, няма нощ. През деня повече поспива, предполагам че не го мъчи толкова корема, въпреки че пак се свива. Спи спокойно само гушнат и това си е. Когато е в леглото си спинка 40 мин макс спокойно и се събужда я от корем, я му се върне (а спи върху антирефлуксна възглавница), я нещо друго. Обаче взема ли го на леглото до мен и спи 2 часа през деня плътно, а нощно време около 5 часа. През нощта заспивам и аз, няма как. Знам че не е правилно и много ме е страх да не го затисна. Да вметна че сме с легло тип next to me, но и това не помага. Забелязала съм че след по-дълъг сън преди да се събуди се върти някакво време. Понякога и приплаква. Нас вас случва ли се?
Даже в момента го чакам да се разбуди, за да хапне и да го водя на контрола при гастрото.
Europa и нашият мъник е около 6 кг. И аз се чудех дали не е проблем. Моля те да споделиш като мине прегледа.
Тези които се изцеждат и дават от шише или пък са на АМ. Може ли да споделите по колко мл изяждат вашите дечица? Утре трябва да оставя малкия на таткото и не знам колко кърма ориентировъчно да оставя.

# 117
Храненето, поне при нас, рядко е еднакво. Има дни яде малко, други повепе. Или сутрин запопва с малко и всяко следващо хранене увеличава. Яде между 80 и 140 мл.

# 118
Bubbless, разбира се, ще споделя как е минал прегледа.
Относно храненето, само на АМ беше стигнал по 100мл максимум на хранене, средно 7 пъти на ден през 3 часа. Но повечето пъти беше на смесено и след кърмене е изпивал от 0мл до 70мл, най-често по около 40мл. Аз успявах максимум да изцедя 60мл кърма с помпа и затова си мислех че той изцоква толкова и додавах до 100мл. На месец и половина педиатъра го изтегли 5,700 и каза да спирам дохранването с АМ защото го прехранвам. Сега уж опитвам почти изцяло на кърма, но понякога додавам 30-40мл (най-често вечер).

# 119
Аз давам вече по 110-120 мл. АМ. Но от 2,3 седмици веднага след хранене винаги реве, не мога да си го обясня. Уж давам колкото е казала педиатърката, по норма. След 5 минути се успокоява и така. Ние в четвъртък сме на педиатъра да ни слага ваксините и ще видя колко е порастнала. Вече сме на 2 пълни месеца. Аз миналата седмица проверявах часове за ортопед, но всички са много натоварено, затова се надявам до другата седмица да мина и през ортопеда.

Общи условия

Активация на акаунт