Родени през март - тема 2

• 22 273
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Чаках само някой да пише в темата, за да отговоря на Миленка. Grinning
Та, пресните плодове и зеленчуци много влияят на стомахчетата. Не само на бебетата, разбира се. Зелената салата, лук и чесън, най-много. Когато бях с остър гастрит трябваше да спра да ям всякакви пресни плодове и зеленчуци. И сега детския гастроентеролог ме посъветва същото. Аз мисля че бях писала, че трябва да се избягват и прясно тесто, например днешен хляб, питки и тн. Вчерашни може. Това е защото пресните предизвикват ферментация (не мога да обясня съвсем научно). Също без морски дарове, гъби и други неща които може да дразнят. Това е за по-чувствителните, иначе не е проблем.

За бельото, аз носех обикновено стягащо. Но за кратко. Нещо ми деформираше отпуснатия корем и го махнах 🤣 Бях гледала една лекция, в която казаха че родителите естествено могат да носят, когато мине месец от раждането. Секциото - през първия месец. Другата седмица съм на гинеколог и ще питам, ако не забравя.
Секс не сме правили все още. Не сме от 5тия месец 🤣🤣🤣 Сега сигурно ще ми е като първия път. Чакаме да мине прегледа.
Аз също нямам цикъл и продължавам да кърмя за сега.

# 91
Bubbless, на нас Лефакса много ни помогна. Само се завърта, няма нещо по-специфично при отваряне.

# 92
Bubbless, на нас Лефакса много ни помогна. Само се завърта, няма нещо по-специфично при отваряне.

А как го давахте? 🤔 По колко пъти и преди/след хранене?
С майка ми (говори немски) четохме листовката, но пак ми останаха въпросителни. Нещо ме е страх да не го запече, че така или иначе ака с много мъки.

# 93
По 1 или 2 помпички преди хранене. Можеш да даваш до 10 помпички на ден.
Не съм забелязала да го запича. Но засега е с редовен стомах.
Аз все още давам.

А как го давахте? 🤔 По колко пъти и преди/след хранене?
С майка ми (говори немски) четохме листовката, но пак ми останаха въпросителни. Нещо ме е страх да не го запече, че така или иначе ака с много мъки.

# 94
  • София
Моето бебе е на смесено хранене и все още нямам цикъл. АГ ме прегледа 20 дни след раждането и каза да отида пак като минат три цикъла. Ако това стане догодина, не е ли много дълъг периода?
Аз нося корсет Maskateer по време на разходките навън. Докторът ми каза да нося стягащо бельо, в противен случай никога няма да ми се прибере корема.

# 95
При нас коликите отминаха още преди края на втория месец. В общи линии не ми се вярваше понеже с баткото много се мъчих, но явно наистина децата са различни. Вече и капки не давам, защото не ви дам смисъл, тя си спи от 22:00 до към 6:00.

Единствено продължавам да си давам Биогая и витамин Д. Тя ака поне по няколко пъти на ден, при нея си е така и даже не ги броя. Единствено би ми било необичайно, ако някой ден няма нито едно изхождане, но засега не се е случвало.

Колана го носих обаче го захвърлих по еднк време, че с две деца хич не ми беше до сваляне и слагане на колан (подпираше ми като кърмя). Ами не е върха положението, демек личи си още, че имам корем. Малко ме е срам, защото другия месец ще ходя на събиране с колегите от фирмата и не знам в какво да се появя, за да изглеждам прилично Sad

Цикъл още нямам, ама и не очаквам, предния път се появи към 10-я месец, та сигурно и сега ще е нещо подобно.

И за финал малко да се пооплача, дано не ставам досадна, но имам нужда да си споделя някъде. Направо се изтощавам с тезк две деца. Баткото ходи 4 дни на градина и е 2 седмици вкъщи, чакам да се стабилизира, но предполагам пак ще отиде за 4 дни и пак вкъщи ... А като е болен е много кисел и аз бързам да му дам лекарства, да го нахраня, евентуално да му обърна внимание обаче трябва да го държа и в другата стая далеч от бебето, а той хич не се съобразява...Абе пълен ижас, ежедневието ми е като на някакъв робот с двамата, справям се де, но само на тях двамата мога да обърна внимание. Съответно вкъщи е разхвърляно доста често, а храна, ако сготви нещо мм и това е...В резултат основно ядем месо и салата или риба и салата, то не че е лошо де, ама за друго  яма време. Поне сега като й приключиха коликите на бебка смятам смело повече плодове да си ям и от сезонните сега, които ще излязат.

# 96
Алмонд, напълно те разбирам. Вече 2 сесмици каката е болна у дома. Преди 3 дни и аз се разболях. С малката разлика, че ММ няма кога да готви, за това и с готвенето се заемам. Вчера до 01 гладих дрехите на бебка, защото няма иначе кога. С две малки деца у дома е страшно трудно. С Каката въпреки, че беше със зверски колики и попти не спеше, ми беше много по-лесно. Сега се чувствам изпита отвсякъде. Явно и за това вече втори път съм болна.

# 97
И аз още нямам цикъл, но той и без това беше започнал да е малко нередовен 🙄
Крайно съм изтощена понякога най-вече заради кърменето и моето несправяне с него, особено когато на два пъти се запушиха канали на едната гърда. Сама гледам детето, мм работи и добре че ту едната ту другата баба пращат готвена храна, това ми е най-голямата помощ и благодарение на тях що годе успявам да ям.
Задължително закусвам овесени ядки, чия, сушени сливи и ябълки с кисело мляко или сварен лимец с орехи, стафиди, мед и лимон. Мисля че закуската ми помага за лактацията.
Иначе зайо е спокойно бебе като цяло, но това акане на 3 дни е ужасно напъване и тормоз за него и мен. Тази седмица ще помоля педиатъра да ми препоръча детски гастроентеролог, просто не ми се вижда нормална тази ситуация. Последните два пъти акото започваше като мек пластелин 😥

# 98
Момичета и аз съм много изтощена, миналата седмица три дни бях на антибиотик, защото бях много болна, изтощението си казва думата. Въпреки че бебка е спокойно бебе и е на АМ, през деня не спи и иска повече на ръце, което ме изтощава доста, а във времето когато спи по 20ти на минутки или е в шезлонга и се е загледала някъде използвам да по изчистя у дома или да направя заготовка за вечеря тя ММ като се прибере от работа да сготви, гладя по същият начин или сутрин много рано когато спи или вечер много късно. Наистина съчувствам на мамите с по две и повече дечица, явно е още ощи по-трудно.

# 99
Момичета, така ви разбирам. Понякога ми иде да вия от умора. Аз съм с три деца, но най-голямата кака вече е голяма и от нея имам само помощ общо взето. Проблемът обаче е с по-малката кака /на 7 е/, тази седмица беше болна и ми се взе душичката. 4 дни с температура, следене през нощта дали не вдига и т.н., един ден ужасни болки в ушите - рев и писъци, на следващия ден болки в зъба, а вчера за капак падна в парка, удари си крачето и трябваше да я пренасям цял ден от стая в стая. А добре, че в парка дойде приятелка с кола иначе просто нямаше как да я прибера и тогава се почувствах много безсилна. Тя пък пищеше неистово, за да привлече допълнително внимание. Усещам я как много често драматизира прекалено нещо, но и я разбирам, защото до вчера и бършех дупето, както се казва, а днес вече я карам да ми помага и да се къпе сама, защото нямам сили. Освен всичко друго поработвам на лаптопа от време на време, защото имаше неща, които не мога да зарежа. Откровено казвам, че ако нямах никаква помощ щях да лудна. Добре, че майка ми идва почти всеки ден за по 2-3 часа да помогне с гладенето или да се позанимава с малката аз да сготвя, да си почина.
Точно, след като каката я боляха ушите, бебето се събуди в 6:00 на следващия ден и като се почна един рев, та чак до 8 без да спира изобщо. Изкара ми акъла да не са и при нея уши, тичах до педиатърката.
Снощи зверски ме болеше главата и то само от дясно, сякаш някой лупаше с чук вътре и се поизплаших, според мен е от умора и безсъние.
Ох, помрънках си.

# 100
  • София
Момичета и аз съм много изтощена, миналата седмица три дни бях на антибиотик, защото бях много болна, изтощението си казва думата. Въпреки че бебка е спокойно бебе и е на АМ, през деня не спи и иска повече на ръце, което ме изтощава доста, а във времето когато спи по 20ти на минутки или е в шезлонга и се е загледала някъде използвам да по изчистя у дома или да направя заготовка за вечеря тя ММ като се прибере от работа да сготви, гладя по същият начин или сутрин много рано когато спи или вечер много късно. Наистина съчувствам на мамите с по две и повече дечица, явно е още ощи по-трудно.

Пробва ли да носиш в слинг или хибридна раница? Аз имам хибридна носилка и нещо не можех да я наглася и бебето все пищеше, но от се седмица насам се справям. Преди няколко дни я приспах вътре и много му хареса. Онзи ден бяхме в мола и след като го нахраних, го сложих вътре да може да поседи повече изправен и заспа. Оттам го прехвърлих в количката с таткото успяхме да хапнем и ние на спокойствие. Вчера и мм я сложи и пак заспа и изкара час и половина, накрая го събудихме да яде. Много съм щастлива, защото не е от поспаливите деца и така ми оставя свободни ръце и преди ако влезна в затворено помещение и е в количката, веднага започваше да реве истерично.

# 101
+1 за раницата,  моята през деня така я приспивам, защото иначе спане няма, нито в количката на вън нито вътре абе никъде, само в кошчето за кола и в раницата. Няма колики просто не спи Joy

Хера според мен опитвай да говориш с каката, да я вкараш в грижата да е кака и да разбира, тя е достатъчно голяма вече на 7г си е. Моя кръщелник стана батко на 5,5г и много помагаше на майка си, подава памперс гушка, носи дрешка , давам примери, хем да не се чувства изолирана и вече не обичана хем да е полезна. Няма опит само споделям какво съм видяла като практика.
Много е тежко със сигурност с 2те Sad аз с едно изперквам сама в нас и моята е сравнително кротка не спи, но си гука смее се дремне 5мин сменя дестинацията.

# 102
Ами според мен си е до дете, евентуално някое по-кротичко дете да помага, но като цяло не е присъщо за по-голямата част от децата, които искат да откраднат повече от вниманието на мама, понеже виждат, че тя отделя повече внимание на бебето. Ако и баткото/каката са и по-активни физически, абсолютно не се съобразяват с темпото навън или у дома, трябва да се повтаря много пъти и пак не е гаранция. А на Хера дъщеричката е точно във възрастта на осъзнатата ревност. Достатъчно е голяма да разбере, че мама трябва да отделя повече време на бебето, но и тя иска внимание и се вдетиняват още повече. Моят син е на 4 г. и при него не е толкова осъзнато, но е несъобразителен, примерно тича напред навън, трябва да го гоня с количката, за да не изскочи по улицата, не иска да стои някъде, когато кърмя, вкъщи вдига шум, за да ми привлече вниманието и да отида при него, влиза при бебето, когато е болен, защото съм казала, че не може и прави напук и така...На фона на това да, ще донесе памперс или нещо друго, ако го помоля, но като цяло това не може да компенсира всички останали циркове, които прави. Иначе гледам да го ангажирам, давам му да бута количката, да и дрънка дрънкалки, но когато е болен (и не само) е ужас.

# 103
Имам и раница и слинг, проблемът е че тя не обича и в двете, някак си усеща че не ми е точно на ръцете и плаче, може би трябва да съм някак си по настоятелна и да я оставям да си поплаче, а ние и двама с баща и щом се разплаче и сме я взели на ръце почти не я оставяме да поплаче дето се казва. Всички приятели и познати ни казват да я оставяме да поплаква за да свиква да не е само на ръце, но ние много се притесняваме да не би да се задави като плаче и прочие и я вдигаме веднага, знам че не си правим услуга така, но ни е първо дете и постоянно се притесняваме…

# 104
  • София
И моя мъник в началото плачеше, защото не е свикнал и изпъваше краката и не можех да го наместя. Лекичко го повдигнах да не усеща, че е в раницата, а все едно го гушкам и го подрусках и с малко песнички. След като се успокои и отпусна, го оставих да падне в седалката и затегнах катарамите. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт