Родени през март - тема 2

• 22 255
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Аз имам питане - бебо се мъчи доста при изхождане тия дни,все едно е запечен,а реално всичко попива в памперса т.е е с разстройство. Бих предположила,че е диария, но реално пълни по 2 памперса на ден (казаха ми,че за да е диария трябва да са 7-8) и ме е страх да му дам каквото и да било за да не се запече. Давам му по половин пакетче Омнибиотик Панда,а аз приемам по цяло. Подготвих се и с Омнибиотик 10, но не съм давала още…допълвам,че няма колики и е на месец и половина.
Изпадали ли сте в подобна ситуация?

При нас. Според личната и гастроентеролога било нормално. Но има и много колики.

# 76
И моето е по-тъмно,но не го мисля…все пак за по-малко от месец се върнах в същия вид като преди бременноста та е нормално кожата още да не може да се върне в предишния си вид.

Аз имам питане - бебо се мъчи доста при изхождане тия дни,все едно е запечен,а реално всичко попива в памперса т.е е с разстройство. Бих предположила,че е диария, но реално пълни по 2 памперса на ден (казаха ми,че за да е диария трябва да са 7-8) и ме е страх да му дам каквото и да било за да не се запече. Давам му по половин пакетче Омнибиотик Панда,а аз приемам по цяло. Подготвих се и с Омнибиотик 10, но не съм давала още…допълвам,че няма колики и е на месец и половина.
Изпадали ли сте в подобна ситуация?

И моя доста се напъва, а ака рядко като консистенция от както се е родил. Качва си нормално, нямаме колики. Мисля, че е нормално

# 77
Момичета, извинявам се, преди няколко теми коментирахте акнето на вашите бебенца и как ги премахнахте. Бихте ли споделили, понеже моята бебка много се обрина, даже на участъци в крайчеца на окото е нещо като лишей. Казах само с тампонче и мицеларна вода, няма ефект. После намазах с олиото,което мажа и тялото, няма ефект. Мисля, че коментирахте джинджира спрей? Може ли да се слага върху лицето.

# 78
Wild_bunny, точна така.
Аз джинджирата съм пръскала и по скалпа даже, а по лицето и под памперса най-вече.
Това ползвах аз:
Скрит текст:
А за крусти ето това (даже и над веждата мазах):

# 79
Благодаря Benedetta. Днес бях при АГ-то, непосредствено преди да родя имах изолирани стрептококи, които нямаше смисъл вече да лекуваме, защото имаше няколко дни до раждането. Сега пуснах пак микробиология и си мислих, че си стоят, но се изолираха нови гадини -ешерихия коли. Та сега пия АБ и слагам вагинални таблетки и се надявам скоро да се отърва от този омагьосан кръг и постоянно пиене на АБ.
Иначе звъннах на една моя позната, която е неонатолог и тя ми препоръча да.мажа с един крем на Avene- cicalfate crem.

# 80
Малее, аз съм изтървала цяла нова тема вече с 6 страници Simple Smile Бъбълс благодаря! HeartЧудех се аз къде сте затихнали Wink

За обриви аз мажех 1 път с Cica крема на А-дерма и после при всяка смяна на памперс я овлажнявах по лице/глава/уши с нейния си лосион в случая крем Коко на А дерма пак.

Моята бебка е доста будуваща от 24ч спи макс 12ч. Хах ама поне си се забавлява понякога сама, само сменям дестинацията, креватче/шезлонг/ диван/повивалник/ Joy рядко иска да се гушка вече... обикновенно ме бута и иска да е сама или да съм около нея, давам биба, тя е за успокоение(на английски превода е това), не искам циците ми да са и успокоение, а и по - добре да я отказвам от биба от колкото от ръцете и/пръстите. Аз самата съм си смукала пръста до 1ви клас почти, та имам крива челюст и крив пръст. Иначе е на поискаване, ама да обясня за мен какво значи това, не я будя да яде тя си пожелава сама пт скоро и разпознвам плача за глад има едно "няяя" в него . Само в скок като е била яде по често на 1.5-2ч иначе просто се лигави на мен... ами не предлагам, като и дам да подуши не прояви ли интерес не е гладна значи. На нея сега на 10 и е 2рата ваксина.
Секс правихме 2 пъти вече съм 71 дни след секциото  1вия беше на 35-някъде ами на мен ми беше доооста некомфортно в началото ужасна сухота... тя и Аг ме предупреди за нея, заради кърменето та взехме овлажнител Simple Smile 2рия път беше вече доста по - добре. Сега имам доста мерк, ама като легна с бебето и заспивам в 22ч , защото тя през деня не спи, та наваксвам през нощта .та секса отива на заден план Joy

# 81
Има ли каръци като мен - дойде ми няколко дни след като ми свършиха лохиите 🥲, а тайно се надявах,че кърменето ще забави нещата…

# 82
Още не ми е дошло. Аз също се надявам кърменето да забави нещата, какро с предната бременност 10 месеца без цикъл.
Момичета вие правите ли нещо с което подсилвате имунитета си. Добавки, чайове, тинктури, бъз...
Покрай кърменето храненето не ми е много ок. Храня се, но на малкия му дразни от доста неща. Знам, че по време на кърмене, може да се хапва всичко, с големия не е имало проблем, но малкия сега реагира ако нещо не му понася, ако хапна риба, мляко... (кървави жилки в акото)
Та... Имам чуството, че постоянно съм пред разболяване, явно ми се срива имунната система от неспане и не правилно хранене..
Щитовидната жлеза и тя сигурно има пръст де. Толкова ме е страх, че ще трябва да я махна, а в това реме не виждам как ще се подобри. Имам познари, които без нея най накрая са здрави, но имам и други които.... Отключиха 100 други заболявания от както я махнаха... Както и да е де, пиете ли нещо?

# 83
Аз пия само витамините за след раждане и пробиотик,  за сега съм окей, ама мисля да включа и друго ще питам докторката какво.

# 84
Има ли каръци като мен - дойде ми няколко дни след като ми свършиха лохиите 🥲, а тайно се надявах,че кърменето ще забави нещата…
При мен е същата ситуация.
Спредното раждане не съм пила нищо и бях като парцал. Сега реших да взимам витамини, калции с витамин д и продължавам Биозин мама. Еми вече 2 пъти бях  болна и минавах чак на антибиотик.

# 85
Аз уж пия витамини, но редовно ги забравям. А забелязах, че храната много се отразява и на количеството кърма. Иначе цикъл нямам още, лохиите ми спряха около 45 ден, но сега от 2-3 дни имам розово зацапване, да видим дали ще премине в цикъл.
Да питам тези, които давате омнибиотик панда цяло саше ли давате? Нещо ме притесни моята бебка, от снощи до сега ака 4 пъти обилно.

# 86
Педиатърката ми каза да давам по половин пакетче 10 дни и 10 дни да почивам, а аз приемам по цяло. Масово чета обаче,че дават по цяло- не знам как се определя.

# 87
Аз уж пия витамини, но редовно ги забравям. А забелязах, че храната много се отразява и на количеството кърма. Иначе цикъл нямам още, лохиите ми спряха около 45 ден, но сега от 2-3 дни имам розово зацапване, да видим дали ще премине в цикъл.
Да питам тези, които давате омнибиотик панда цяло саше ли давате? Нещо ме притесни моята бебка, от снощи до сега ака 4 пъти обилно.

При мен водата се отразява много, намаля ли приема на течности и тя намалява, храната и се отразява на нея.. прекаля ли с пресните салати, тя после свива корема Sad особено като са с пресен лук и чесън, а така обичам, таратор хапвам също супер малко пак заради чесъна ... ама след 3тия месец мисля да започне да свиква Joy. Още 2 седмици само хаха Simple Smile аз спрях да пробвам да и давам пробиотици (забравям), аз пия пробиотик като се сетя и се надявам,че стига и до нея Blush а тъй като моята отказва друго освен цицата, давах биогая на лъжичка по 5 капки, просто 10-15мл няма как да и ги дам да ги изпие ще бъде със зор. За акането нз как е акала преди при моята си ака поне 3 пъти на ден,  само нощем прави 12ч пауза,  тогава и пишка по малко и не ака, явно абсорбира всичко в енергия за сънчо Joy

# 88
Аз давах цяло пакетче 10 дни. Не видях особен ефект и спрях. Сама си го предписах. 🙄😅
Пия витамини актив мама на допелхерц. Често ги забравям и се радвам че не взех скъпи 😄 До сега ми беше добре, но имах и помощ с готвенето и с малкия. Имах време и възможност да хапвам разнообразно. Въпреки това имам чувството че ми намалява кърмата.
Тези които давате Лефакс, помните ли дали капачката беше запечатана (примерно като капачките на мин.вода) или просто завъртяна?
Купих от момиче от фб (уж неотварян) и забелязах че не беше плътно запечатан, но няма и назъбен ринг..
Днес дадох 1 дозичка и се надявам да облекчи положението.

# 89
И аз все още нямам цикъл, а с баткото ми идваше редовно, въпреки че кърмих до 1г1 м.
Пия прегнакер за кърмачки, но редовно имам чувството, че съм пред разболяване.

Аз да ви питам, тези които носите колан или бельо за стягане, носите ли все още и имате ли представа колко време е препоръчително. Аз слагам все още, въпреки че корема ми се е прибрал, но този път увисна 🙄

Общи условия

Активация на акаунт