Родени през март - тема 2

• 22 248
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
И ние днес сложихме многокомпонентната ваксина и ротаваксината. Малко беше нервна след това, сега спи, мерих, засега няма температура, но съм се запасила с Панадол за всеки случай.

# 61
Днес явно е ден за ваксини, и ние сложихме едната+ ротавирусната. Втората ще я сложим след 2 седмици.

Беше малко нервен, но сега спи. Върти се и не е спокоен. Данп ди спи и да не вдигне Т. Взех панадол и кул пач.

# 62
Сутринта записах часа за ваксините на зайко и оттогава мисля да ви питам как ги понесоха които сте ги сложили вече - е, не се наложи да питам, направо четох 😁 Все още не съм купувала специален термометър за бебо, чудя се дали да взема от тези инфрачервените, които мерят от разстояние за 2 секунди. Вие с какви сте? Страхувам се дали ще разбера ако вдигне температура, отсега се филмирам 😞

# 63
Момичета , мислите ли ,че коликите могат да започнат за първи път на 53 ти ден от раждането? Има ли подобни случаи?

# 64
Да се допълня, бебка се събуди и много рева, не съм я виждала такава, а и нямам много опит понеже баткото леко ги понасяше и само спеше след ваксина. Дадох й да суче, успокои се и заспа, но да видим докога. Поне температура засега няма.

Аз съм с лошо мнение за инфрачервените термометри. Имахме на прехвалена марка, който отчете температурата грешно и синът ми направи гърч, но за щастие беше по-голям. Голяма обица на ухото ми е и вече съм с обикновен електронен за дупето и го изчаквам още минута-две след като изсвири. Също и давам Панадол на 38, не смея на повече. При ваксини или боледуване обикновено си навивам аларма през нощта да видя дали не вдига температура.

За коликите, малко късничко, но не е изключено. При баткото започнаха след 40-я ден, но той беше роден близо месец по-рано и де факто този 40-ти ден не беше много реален.

# 65

Поздрави от нас !

# 66
Free, Пу-пу да не им е уроки на тези красиви деца! Да са живи и здрави 😘👏

# 67
На месец и половина беше, когато взех лефакс. Така, че може 🙂

Момичета , мислите ли ,че коликите могат да започнат за първи път на 53 ти ден от раждането? Има ли подобни случаи?

# 68
За коликите съм почти сигурна, че може да са по късно... Както и да се възобновят дори да са намаляли.
Термометър имаме един за главичката от страни на веничката измерва и сега някакъв нов е донесъл мъжа ми за челото. Засякла съм ги да са уж верни.
Аз вече му давах панадол тези дни, когато качваше Т, нали бяхме болни.
Още не съм запазила час за консултация плюс ваксини, не зная дали на куп ще се слагат.
Мисля, че рядко може да не усетите Т веднага челото е по топличко, като допра устни. Поне при нас така, винаги съм усещала, че се вдига Т

# 69
Free,живи и здрави да са ти!Големи са сладури 😍

Минавам да кажа, че нямаше последствия от ваксините. Направих й баня, но я къпя с подложката на коритото,не махнах лепенките и не съм мокрила там.
Тя хапна и заспа към 20:30,събуди се сега в 2ч.Не съм давала Панадол,не е вдигала Т,кротичка беше целия ден.Хайде да минава и при вас така 🤞🍀🤞

За Т при баткото с неговите безброй разболявания вече хващам 37.0 - 37.1 с целувка по слепоочието.
Термометър ползвам обикновен електронен и слагам под мишничката и притискам  докато я кърмя.

# 70
Ние стигнахме до дежурния кабинет в Токуда. Вдигна до 38,9 въпрвки че давАх два пъти панадол. Изплаших се и отидохме на преглед.. не препоръчвам, много разочарована останах. Чакахме над час, в част от времето нямаше никой е кабинета, после ни накараха да пуснем ковид тест и чак след резултата прегледаха бебето. Всичко си е наред де, но всички съвети можех да ги прочета и в интернет…

# 71
Free, като от картичка са, да са живи и здрави Heart

MonikD нормално да се изплашиш, 38.9 за 2-месечно бебе си е доста,  но като е от ваксината, да, няма какво да ти препоръчат особено. Но е добре, че сте го завели. Някои деца наистина бързо вдигат, моя приятелка продължава да дава на дъщеря си на 5 г. на 37.5 температуропонижаващо, защото си знае, че бързо качва и след 15 мин. ще е с 38.5...

А иначе от Токуда и аз не съм особено доволна. Когато се е случвало да боледува по нощите или през уикенда/по празници обикновено го водим в Здравето или 1дкк. От Здравето като цяло сме най-доволни.

# 72
Аз изобщо не съм доволна от термометрите за челото. Купихме прехвален такъв на despic и ми изкара един ден акъла. Даде ми 39.5 температура на бебето, а тя беше леко топличка след ставане от сън. Веднага измерих с обикновен електронен в дупето и нямаше детето никаква температура.

Ели, браво на теб за търпението! Много искам и аз да изградим режим на 3 часа, сигурна съм, че ще действа и на коликите, а и ще мога да мръдна за повече от час без нея, но не ми се получава. Понякога и на 1 час давам да суче. Общо взето на всеки рев давам, защото така се успокоява веднага. Знам, че не е правилно, но иначе трябва да я нося на ръце из стаите.

Ние още не сме правили секс, а вече почти 60 дни ще станат от раждането и много искам, но и много ме е страх.

Европа няма как да не разбереш, личи си много като имат температура, стават топлички веднага.

# 73
Коремчетата ви черни ли са?
Моя освен, че още го има, освен тъмната линия е някак и целия по тъмен, от свиването на кожата и пигментацията по време на бременността все по тъмен става. Днес успях със спирт голяма част да почистя, но явно е рано още. След седмица две пак ще го почиствам...

# 74
И моето е по-тъмно,но не го мисля…все пак за по-малко от месец се върнах в същия вид като преди бременноста та е нормално кожата още да не може да се върне в предишния си вид.

Аз имам питане - бебо се мъчи доста при изхождане тия дни,все едно е запечен,а реално всичко попива в памперса т.е е с разстройство. Бих предположила,че е диария, но реално пълни по 2 памперса на ден (казаха ми,че за да е диария трябва да са 7-8) и ме е страх да му дам каквото и да било за да не се запече. Давам му по половин пакетче Омнибиотик Панда,а аз приемам по цяло. Подготвих се и с Омнибиотик 10, но не съм давала още…допълвам,че няма колики и е на месец и половина.
Изпадали ли сте в подобна ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт