Родени през март - тема 2

• 22 355
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, не съм писала отдавна,но с бебо и баткото трудно намирам време за всичко.
Аз спрях да кърмя заради ужасен рефлукс и това,че не беше качил почти нищо 2-я месец. Минахме на АМ за рефлукс. Преживях го много зле,но все пак е важното да имам здраво и спокойно бебе, а определено с кърмата не беше така. Не съм коментирала с педито, но вероятно ще захраним като е на 5 месеца в този случай.
Малкия вече е доста по-спокоен, седи на гимнастиката, обръща се и често спи по корем. Искам да кажа,че тези беше баткото почна са ги прави на 5 месеца, така,че децата не трябва да се сравняват. Голямия си е мързелив и до днес….
Ние борим стафилококова бактерия в носа с антибиптични капки, която се оказа,че е от родилното (Майчин дом).
Пускаме климатик в хола и отваряме към спалните, защото е много топло при нас. Аз вода предлагам често, но той почти не пие.
Баткото беше на кърма и почна  да пие вода след захранването, което съвпадна с лятото.
Родителите ми отглеждат градина не село и както с първото дете ще правя домашни пюрета.

# 436
Мамчета, как са лъчечките на вашите бебчета след БЦЖ ваксината?
Два месеца по-късно на Кари е зачервена и вътре има бяла течност като гной. Според педиатъра тук е нормално, четох и темата тук в сайта пише също че е нормално, на мен ме притеснява.

# 437
Здравейте!

София става на 4 месеца след 11 дена. Вчера заминахме за морето на сватба, 7 часа път със спиранията. Е, много добре се държа. А, мислех, че ще писка и плаче, поплака само когато беше гладна. Сега на морето само си спи и яде, общо взето добре й се отрази ваканцията, чудо!! Явно ще трябва повече да излизаме по ваканции Simple Smile На плаж няма да ходим с нея толкова малка. Ще се редуваме с мм да се цопнем поне веднъж, че хотелът е на 50 м от морето.

Вечер заспива и се буди на 3/4/5 часа, яде и пак заспива. Дано да е все така или по-добре. Сънят се подобри когато оправихме дерматита и педи й даде хапче за рефлукс.

Вода не съм дала, няма и да дам до 6 месец. За захранване мисля също от 6 месец. Бебета със рефлукс трябвали по-късно да започнат със захранването, не знам, има време.

Играчки се опитва да хваща, но са слаби опити. Вратът доста го задържа, но след минути започва да го къндилка както казва майка ми, така че още не е 100% развит.

Да видим утре как ще е на сватбата, днес ми каза булката, че сме на масата с бебетата хаха и щяло да има бебе на една седмица :О Много се учудих, мислех че София е много малка за сватба, дано греша и всичко да мине окей,да видим поне час/два от банкета.

П.д: Вашите бебета вдигат ли си главата когато са легнали? София непрекъснато прави опити с врата и главата като все едно иска да става. В стола в колата също непрекъснато го прави. Давам й ръце и хваща веднага и се набира. Дано в нормално, защото го прави мноооого, чак се притеснявам.

# 438
Два месеца по-късно на Кари е зачервена и вътре има бяла течност като гной. Според педиатъра тук е нормално, четох и темата тук в сайта пише също че е нормално, на мен ме притеснява.

Деси, на сина ми излежда както ти си описала. Не съм сигурна, че има течност в средата, но също е по-бяло. Точно днес ми направи впечатление, преди беше само зачервен белег, не знам кога е побелял

# 439
Много ми е странно защо не давате вода?  Що за мода е това...след 6 месец
 Та това е вода за бога. Цял живот ще я пият . И е полезна. Някой ще ми даде ли основателна причина, че не мога да си обасня подобно поведение. Дано не прозвучи като заяждане, просто ми е странно.

# 440

Деси, на сина ми излежда както ти си описала. Не съм сигурна, че има течност в средата, но също е по-бяло. Точно днес ми направи впечатление, преди беше само зачервен белег, не знам кога е побелял

Ами и при нас беше така, първо червено после червено с бяла течност вътре. Сега се сетих, че когато я водих ми дадоха да снимам една снимка как ще изглежда, та спрямо тази снимка е нормално пък да видим…

# 441
При нас от БЦЖ има само синьо топче.

# 442
Много ми е странно защо не давате вода?  Що за мода е това...след 6 месец
 Та това е вода за бога. Цял живот ще я пият . И е полезна. Някой ще ми даде ли основателна причина, че не мога да си обасня подобно поведение. Дано не прозвучи като заяждане, просто ми е странно.

Кърмата е 85% вода, не е мода, а официална препоръка на СЗО и Ла Лече Лига. Всички консултанти, с които съм говорила в България и в чужбина не препоръчват да се дава вода преди 6ти месец, не е натурално и коремчето се запълва с вода, а не с витамини и минерали заедно с вода. Във Франция съветват и на бебета на АМ да не се дава вода до захранването. Водата при малките бебета има отношение при обмяната на веществата и също така разводнява стомашните сокове, които храносмилат млякото. Разбира се, всяка майка решава кое най-добре за детето си, на мен ми е давано вода още в родилното и нищо ми няма, но аз прецених за себе си и за бебето, че ще следвам препоръките от педиатрите и СЗО. Близка роднина роди януари, бебето й е на АМ и си пие вода, нищо не му е станало и нищо му няма, и все пак както казах всеки си преценя сам.

# 443
Аз съм пробвала да давам вода. но бебето не иска и се отказах да го мъча. Също така ми се струва и голяма занимавка да преварявам вода, да стерилизирам шише и накрая да не се пие. Упорствам с даването най-често при хълцане, но бебето не се поддава.

Бебо все още не се обръща по корем, но със засилка се завърта настрани. Хваща малко от играчките си, но ако му подадеш в ръката взима.Напоследък много слюнка отделя, дано не започват зъбите. За жалост нас коликите още ни мъчат и най-вече газовете, като последните дни е ужасно..гърчи се по цяла нощ и не се спи.

# 444
И нашия белег беше такс преди няколко дни-червен с гной и педиатърката каза,че е напълно нормално. Днес видях,че вече има коричка и гнойта я няма.
Моя опит с водата при баткото беше по същия начин-кърмено бебе, всеки ден изварява. шише, преварявам вода и той чак се давеше като му предложа и приключих бързо.  Когато са на АМ вече е по-различно,но пак имам бебета които не пият.
Има ли майки които вече сложиха летния кош, защото аз съм на лрачка да го направя

# 445
Зайко прави опити да хваща играчки от около седмица, но все още рядко успява да задържи някоя. Много харесва активната гимнастика, но гледам да не прекалявам да го държа там, че се изпотява и загрява много. Като си помисля че се колебаех толкова време дали да взема, накрая купих една добре запазена за 15лв от олх и той е много щастлив.

Не се обръща още по корем, въпреки че правим упражненията препоръчани от ортопеда за това.

За захранването още не мисля, но ми е супер полезно да чета вашите планове. Зависи и колко още ще удържа с кърмененето, че едната гърда продължава да не я харесва и какви ли не номера измислям да му я пробутам.

# 446
Аз още от раждането съм само с летен кош, слагам отдолу една мемори подложка и готово. Въобще не съмси купувала зимен. Тя си обича навън разходките направо кеф. Когато сме насън тя или спи или си будува без да нервничи. Но върнем ли се вкъщи, усеща и почва ревовете.
Ние днес точно правим 3 мес., От две, три седмици много се смее, а от 1 седмица започна и с глас да се смее. Но не хваща никакви играчки все още, само ги гледа и ги докосва по случайност.
А за Бцж ваксината аз не виждам нищо на ръчичката й.
От месец насам вече правим големи паузи вечер, от 22:00 ч. До към 6,7 или 8. За захранването мисля да почна към края на 4 месец. Днес точно купих няколко готово пюрета да имам.

# 447
И моя нервничи в коша за новородено и сякаш задушно е върте, а и аз го позлвам защото го имам, иначе не бих купила ако ми е първо дете. Поръчах и аз подложка мекичка и памучна и от следващата седмица го вадя и аз.

# 448
Здравейте, имам следния проблем: бебчето ми е на 3 месеца и половина, храни се с АМ, 6 пъти на ден. От седмица ака през ден, много е кисел, напъва се постоянно, дори с крясък. Явно го тормози, че не се е изходил. Няма запек, когато се изхожда е нормално. Говорих с педиатъра, каза че е нормално,  но има ли как да облекча с нещо и някоя мама има ли подобен проблем?

# 449
На нас за този тип проблем ни препоръчаха друга формула - комфортната - например на ХИП или Аптамил.
Действително изглежда по-лесно се изхожда, и сякаш по-редовно. Дори самото ако изглежда по-нормално (не е нито супер твърдо, нито супер течно).

Общи условия

Активация на акаунт