Родени през март - тема 2

• 22 351
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, имам следния проблем: бебчето ми е на 3 месеца и половина, храни се с АМ, 6 пъти на ден. От седмица ака през ден, много е кисел, напъва се постоянно, дори с крясък. Явно го тормози, че не се е изходил. Няма запек, когато се изхожда е нормално. Говорих с педиатъра, каза че е нормално,  но има ли как да облекча с нещо и някоя мама има ли подобен проблем?

Запопнете да давате Омнибиотик Панда

# 451
Подкрепям и аз за пандата - в Galen е по-евтина отколкото във физическите аптеки - аз само от там поръчвам.

# 452
Здравейте, аз искам да попитам някоя мама дали има следният проблем.
Кари е на 13 седмици и качва на ръст и килограми нормално, на според мен яде малко, нашият педиатър препоръчва за дете 6кг да изяжда по 900мл мляко на ден, но тя повече от 800мл не иска, опитвам да и давам по на често от 3 часа и пак не иска, като и направя повече мляко пак не ги изпива, изпива 130мл това е. Яде 6 пъти на ден.

# 453
Всяко дете е различно, както всички възрастни сме различни и хапваме различни количества. Щом детето наддава и расте, като цяло, значи няма повод за тревога. Отнася се и за децата, които хапват по големи количества от примерните норми💕😊

# 454
Ох като почнат така тия лекари...Това е все едно лекар да ти каже: "Деси, ти изяждаш по 300 гр. на хранене, но аз смятам, че ще е по-добре да изяждаш по 400 гр., моля те започни да ядеш по 400 гр...."

# 455
Съгласна съм. И нашата педиатърка смяташе, че малката трябва да яде по 120мл на ядене (викаше "тя няма да може повече да изяде"), но тя от месец яде по 150мл - първо по 5 пъти на ден, сега пък по 6 някои дни.

# 456
Здравейте, аз искам да попитам някоя мама дали има следният проблем.
Кари е на 13 седмици и качва на ръст и килограми нормално, на според мен яде малко, нашият педиатър препоръчва за дете 6кг да изяжда по 900мл мляко на ден, но тя повече от 800мл не иска, опитвам да и давам по на често от 3 часа и пак не иска, като и направя повече мляко пак не ги изпива, изпива 130мл това е. Яде 6 пъти на ден.
Здравей! Води се по детето. Моето момиченце е на АМ, на 3м и половина, 6 кг и 62 см (родена е 2850 г и 48 см). От самото начало НЕ яде спрямо дозите на педиатри, или упътвания на кутиите АМ. В момента яде по 6-7 пъти, по около 100 до 120 мл.  Това общо количество за ден е далече от 900 мл. Качва си нормално, супер жизнена е, постига целите и има уменията за възрастта, акането е нормално. За пример - за 2 седмици е качила 600гр, въпреки че започна "кърмаческа стачка" и се разсейва супер много.
Не насилвай детето, природата си знае работата. А и както друга мама беше написала - хората сме различни, едни хапваме повече, други по-малко. И още нещо от мен - не влизай във филма "детето не се храни" - аз бях във него и няма такова психическо напрежение. Отразява се и на детето, усещат мъниците. Не си го причинявай, Кари си хапва колкото на нея и трябва. Hug

# 457
Благодаря ви много мамчета, просто ме напрегнаха и познати с изрази като “оо моето бебче изяжда по 180мл но ядене, тя много малко хапва”…
Аз също мисля че насилването да яде повече не е идея и за това реших да попитам тук, защото бях чела някъде че ако я насилвам да яде повече може да развие “омраза” към храната.

# 458
Деси и при моята Кари ме напрягаха, че яде малко ... ми освен да и разваля 3ч режима и да я слагам да суче на 1ч и 30 друго не постигнах на 3ч сучеше по 12-14 мин, а на 1ч 30 6-7мин... тя повече не желае предлагам бута ме... Както каза и Барели_Мама моето си пие 100-130 и повече не желае почти на 4м е , на 3м и половина беше 6кг 60см. Вече не я насилвам давам когато тя иска и сега даже прави и 4ч паузи през деня и смъкна на 5-6 хранения а беше на 8-9... . Хич не го слушай док за това, все пак всички сме различни, щом е жизнена, пълни памперса и не плаче от глад, детето си взима своето.  Simple Smile

# 459
Деси и при моята Кари ме напрягаха, че яде малко ... ми освен да и разваля 3ч режима и да я слагам да суче на 1ч и 30 друго не постигнах на 3ч сучеше по 12-14 мин, а на 1ч 30 6-7мин... тя повече не желае предлагам бута ме... Както каза и Барели_Мама моето си пие 100-130 и повече не желае почти на 4м е , на 3м и половина беше 6кг 60см. Вече не я насилвам давам когато тя иска и сега даже прави и 4ч паузи през деня и смъкна на 5-6 хранения а беше на 8-9... . Хич не го слушай док за това, все пак всички сме различни, щом е жизнена, пълни памперса и не плаче от глад, детето си взима своето.  Simple Smile

Миленка аз също като тебе предлагах по на често и тя изпие 60/70 и спре… и за това сега и давам по колкото иска, след като и при вас положението е сходно не смятам да и давам насила, а когато огладнее. След като и тя наддава не виждам нищо прштеснително.

# 460
Това с неяденето явно е при доста бебчета. Зайо също започна да суче по-малко и вече трудно предлагам и двете гърди. Суче само от едната и то 10мин макс през деня. Нощем уж е малко по-добре. Започнах да се цедя и замразявам след сукане, защото гърдите ми се препълват, а и страх да не спре кърмата.

# 461
Щом пишкат и акат значи всичко е ок. Преди 1-2 седмици и аз се бях шашнала, че не яде достатъчно + че отказваше едната гърда. Обаче си качва доволно. Явно вече се наяждат по-бързо (кърмените).
Europa и при нас е така, през деня по-малко, нощем (и сутрин) повечко. Също си мислех, че ще намалее кърмата. Прави и дълга нощна пауза, но за сега е ок. Внимавай с цеденето, да не предизвикаш хиперлактация.

# 462
Ох да, усетих се в един момент, че има опасност от хиперлактация и сега изцеждам само за да омекне гърдата и да сваля напрежението ако не е сукал от нея. Иначе пишка, ака. Акането мисля, че го регулирахме с Омнибиотика да е ежедневно, въпреки че бях скептична май се оказа работещо. Вече привършваме опаковката и се чудя дали да пробвам да го спра.

# 463
Аз пък спрях тотално да се цедя, за да се регулира кърмата според бебето, регулира се горе-долу, но си имам доста мляко и струята е доста силна,  като го кърмя и  млякото започне да слиза и в двете гърди и наболява даже, а и той се дразни от силната струя и се дърпа докато не намалее. Надявах се, че като спра да се цедя ще намалее малко и струята, но вече 2-3 седмици минаха и все окъпвам бебчо с мляко 😃
Иначе, от втория ден си имам доста кърма и нямаше как да не се цедя близо 3 месеца, ставаха на камък и болезнени за час и половина. Събрах близо 5 литра кърма във фризера. Разбира се, за мой голям “късмет” фризерът спря да работи една вечер, в която си беше доста топло и всичко се размрази и го хвърлих. Сега пак имам малко запас, който се надявам да не използвам, но не ми се занимава вече да се цедя, защото се цедях само вечер, той тогава яде по-малко, а аз тогава имам най-много мляко, съответно това цедене и съхраняване ми взимаше от малкото сън, който имам и вече цедя само ако наистина са твърди и болезнени.

# 464
Жабче, 5 л, това малко отива към хиперлактация...Спри да цедиш наистина, само в краен случай, че иначе съвсем ще се забатачят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт