Родени през март - тема 2

• 22 345
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Има ли от майките с второ дете, които да са отделили бебчетата при по големите деца. Големия ми син на 4 месеца го преместихме в неговата стая с бебефон, до преди това беше при нас в неговото си легло. (безумно против съм спането на бебе при възрастни хора, освен когато няма здвословен проблем) Но това е друга тема. Искам пак около 4 5 месец да преместя малкия при баткото, но малко ме е страх, че големия може без да иска, да направи беля. Да изпусне играчка върху него, да го завива,да се опитва да го извади...

# 466
Зависи колко е голям баткото. В моя случай не бих ги оставила в една стая. Той все още не съобразява нещата, мята се рязко, люшка я силно понякога, често трябва да напомням през деня, че тя е бебе и трябва по-внимателно, постоянно са ми в полезрението. Освен това откакто се е родила той е боледувал 3 пъти до момента, да чукнем на дърво бебка не се е разболявала досега, но като видя че той е болен ги отделям в различни стаи.

# 467
Моя първоначален план беше на 6 я месец да ги отделя,но с този рефлукс няма кал да стане.
В момента баткото спи с ММ на спалнята, а аз с бебето в детската стая и съвсем объркахме работата, защото вече и баткото не иска в детската. Точнл беше свикнал да спи сам в леглото си, но малкия имаше период от един месец в който плачеше постоянно и баткото се будеше много и така….

# 468
При нас няма как да се получи да са в една стая.Малко бебе момиче при батко на 10г и половина абсурд...
За сега ще си е при нас ,спалнята ни е доста голяма и ще мислим евентуално за преграждане или дострояване на още 1 стая към къщата...

# 469
Момичата, исках да питам случва ли се вашите бебчета да проплакват на сън?  Моя мъник си спи, проплаква еднократно ( за секунда-две) но доста жално звучи и пак продължава да спи. Чудя се дали е нормално или му има нещо, дали не го боли нещо?

# 470
Моята го прави когато и е горещо.
Виж дали не е завита или облечена прекалено топло.

# 471
Ние живеем в Англия и тук температурата почти винаги приз лятото варира от 15 до 22 градуса, но от два дни е 20-33 градуса, и Кари снощи почти не спа, буди се доста често с плач въпреки че беше само по блузка и не беше завита. Мисля че е от жегата, защото и тя проплаква на сън снощи.

# 472
Момичета, бебока ми е на 3 месеца, храни се през 3 часа и половина. Вечер  яде в 21 и през нощта към 2, а сутрин става за ядене към 6:30 и вече се е наспал. През деня има интервал на будуване 1,30 или 1, 45 ч. и прави 5, 6 дремки от по 30 макс 40 мин. и късния следобед вече е доста нервен. Дали му се накъсва много съня и може да е от това? Не знам вече как да му регулирам горе долу съня.

# 473
Жабче, 5 л, това малко отива към хиперлактация...Спри да цедиш наистина, само в краен случай, че иначе съвсем ще се забатачят нещата.

Бадемче, направо си беше хиперлактация и то от самото начало и така стана омагьосан кръг от цедене и препълване, как не направих някое запушване не знам. От близо 3 седмици не цедя, освен ако не станат твърди и болезнени изцеждам на ръка съвсем малко, пак си имам доста кърма, но не е това вкаменяване, което беше, но струята си остана много силна и понякога разтройва малчо.

Момичета, тези които давате Омнибиотик, как го давате? Аз го разтварям в кърма и го давам със спринцовка ама вече става трудно, Миро е супер подвижен и е малко сложно да не го олея целия в пробиотик

# 474
bloodsugar, Desi1994 благодаря за съветите. Не мисля, че го претоплям... ще го видим.
Габка Жабка и аз давам омнибиотик в кърма и със спринцовка. Гледам да го давам преди хранене, като му се хапва и даже го оставям леко да си посмуче спринцовката, но ползвам 5 кубикова или понякога 2,5 ( тя е по-добре, но няколко пъти трябва да я пълня), 10 кубиковата е много голяма и не му влиза в устата. Моя бебок не се храни от шише и не виждам друг вариант.

# 475
bloodsugar, Desi1994 благодаря за съветите. Не мисля, че го претоплям... ще го видим.
Габка Жабка и аз давам омнибиотик в кърма и със спринцовка. Гледам да го давам преди хранене, като му се хапва и даже го оставям леко да си посмуче спринцовката, но ползвам 5 кубикова или понякога 2,5 ( тя е по-добре, но няколко пъти трябва да я пълня), 10 кубиковата е много голяма и не му влиза в устата. Моя бебок не се храни от шише и не виждам друг вариант.

Благодаря много! Точно защото моето момче не яде и не е яло никога от шише давам от 2,5 спринцовка. Ще пробвам следващия път като е гладен, че да е по-съсредоточен и да не се опитва да се обръща, набира и тн 😃

# 476
Аз давах омнибиотика с лъжичка 😬 Ставаше мазало, но поне май бебето свикна с лъжичката, че и досега пие разни капки с нея.

# 477
Момичета, бебока ми е на 3 месеца, храни се през 3 часа и половина. Вечер  яде в 21 и през нощта към 2, а сутрин става за ядене към 6:30 и вече се е наспал. През деня има интервал на будуване 1,30 или 1, 45 ч. и прави 5, 6 дремки от по 30 макс 40 мин. и късния следобед вече е доста нервен. Дали му се накъсва много съня и може да е от това? Не знам вече как да му регулирам горе долу съня.

Според таблицата за съм която аз следя съе напулно в нормата,но ако мислиш, че детето има нужда от още сън или пробвай да заспивсте по-рано вечер

# 478

Тинкър моята бебка беше така до преди 4-5 дни,  и от 6 до 8 когато е банята беше мега кисела, едвам събираше о 12-13ч сън за денонощие и то главно с нощния сън. И сег изведнъж сама започна да прави дремнки от по 1-2ч точно преди следващо хранене и право 4ч пауза м/у ядене вече не е и толкова кисела. Знам че 13ч са в нормата, но щом е кисела значи са и били малко. Пробвах всичко за приспиване ... и нямаше ефект. Интерсното е че започна да заспива за нощен сън към 6-7 и така пак до 6 и 30 сутринта но - поне има 11-12ч нощен сън.

# 479
Габка омнибиотика давам със зор от шише с 20мл изцедена кърма. Но го пие сигурно по половин час, все не улучвам времето. Напоследък все дъвче биберона на шишето и се хили, а не засмуква. Пробвах веднъж с малка спринцовка (за съжаленив стопих в стерилизатора онази удобна джаджа от панадола и мм купи спринцовки), но беше пълен провал. Ще пробвам и аз пак преди хранене този път.

Общи условия

Активация на акаунт