Родени през март - тема 2

• 22 293
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Днес сложихме вторите ваксини и такъв рев беше при док, че чак срам ме хвана. Никога не е ревал така, но аз от 3-4 дни виждам промяна в поведението и храненето. Но док не се впечатли особено, защото за 3,5 месеца е 64см и 7,800кг и каза че в един момент по-дебелите бебета сами почват да си регулират храненето като отказват. Каза да заместя нощното хранене с вода ако му е добре на него. Напоследък зайо иска много вода - днес давам вода пие, давам шише с кърма - категоричен отказ. А аз съм като млекоцентрала и замразявам само, за да не изхвърлям, но не знам дали изобщо ще ползвам това замразеното.
За първи път запомних обиколката на главата 41,5 - да знаем ако купуваме шапка каза док 😁 Според мен зависи и бебето с какви размери е родено, все пак има мин макс и средни стойности. Не се шашкай на този етап, ако може направи консултация и с друг доктор преди решение за магнитен резонанс. А аз на тема коремче що за ужасии прочетох в нета…
Европа и моето бебе е такъв пухкавел, 64 см и 7,900 кг.  Следващата седмица става на 3,5 месеца и също ще го водя за останалите ваксини. И като теб съм като млекоцентрала, имам чувството, че няколко бебета мога да изхраня. Аз не се цедя, но всяко хранене е голямо мазане, пръска кърма по бебето, тече и по мен, сменям тонове подложки за сутиен на ден, че и те се мокрят, та може би цеденето има предимства, а пък ако отказва си е направо необходимост.Но ако бебчето пие достъчно течности, аз не бих се притеснявала за храненето. Исках да те питам как научи бебето да пие водичка, моя също има промяна в храненто, аз давам вода, но той съвсвм отказва да пие от шише. Последно преди около месец го пробвах и с кърма от шише и пак не искаше, залъгалки също отказва. Мисля си, че вече му е време да посвиква с нещо друго освен гърда, но не мога да го науча.

# 601
Arati, моето бебче също не искаше изобщо вода в началото, предлагах му колкото да проверя има ли интерес. Като стана по-топло обаче започна да смуква по няколко пъти. Повече от 50-60мл на ден досега май не е изпивал. За шишето - първия месец му додавах АМ защото все си мислех че кърмата не му стига и той оттогава познава биберона на шишето. Но и често се случва да го дъвче вместо да смучи.

Bubbless разсмя ме, но знам че никак не е смешно. Аз пък си бях втълпила покрай неакането диагноза мекелов дивертикул… не питай как я измислих и докато не минем през гастро доктор няма да се успокоя съвсем.

# 602
Всяко дете е различно и расте с различни темпове. За съжаление лекарите имат "дарбата" да шашкат майките. Второто ми дете се роди с 2 седмици по-рано. Въпреки това в момента размерите й на 4 месеца (6500гр,62 см, 41 глава) са колкото на каката на 6 месеца. Каката все оше носи дрехи с 1 година погмалки от реалната й възраст. Главата на бебка също я изкараха 1 см по-малка от миналия месец, но аз я писах непромена. Метъра, ако се сложи на различно място на главата и веднага данните са различни. Зная, че е ррудно но тря ва да се водим по децата си.
Мен ме бяха наплашили с наченки на рахит. 2 месеца беше с по 4 капки вит Д и нон стоп на слънце. Принципно си е мургаво бебе, а сега е направо шоколад.
Давенето с биберона и на нас се случва. Точно заради повишеното слюноотделяне.
Първите два месеца не близваше вода. Сега от време на време. Разбира кои биберон какво пуска и сама си избира.
Вече се обръща дори до като спи. По някое време се стряска и се събужда с рев и забита глава в земята. Яденето в жегите е борба. Намали драстично колипеството и увеличи паузите. Последния месец е качила 700гр. Няма смисъл да я насилвам. Тъкмо рефлукса малко се поспря.

# 603
Европа мерси, ще предлагам вода, пък като поиска. Ще споделиш ли като минете през гастро какво са ви казали, че и моя бебок не ака, а според педиатърката ми си било нормално като е само на кърма, но мен малко ме тормози...

# 604
Препоръчвам консултация за гастро с д-р Лазарова през Healee.
Много съм доволна от нея.

# 605
Arati разбира се, ще споделя, но още не съм избрала доктор. Досега никой доктор вкл. педиатъра не се впечатли и не ми обърна особено внимание за този проблем. Бебо ака на 3 дни, от месец давам омнибиотик панда и започна всеки ден, но опаковката свърши преди няколко дни, не съм вземала нова и вече пак не ака всеки ден 😕
Blood във Варна сме и търся гастро тук засега. Благодаря за препоръката и ще имам предвид ако стигнем до София.👍

# 606
Ох, моя и толкова не ака... по 4-5 дни го чакам и накрая правя клизма мелилакс по прекпръка на педиатъра, но генерално никой не обръща внимание на този проблем. Такъв си бил, като съм го захранела щял да се оправи.... И аз давам омнибиотик панда от месец, но няма никакъв ефект, преди това давах био гайа-също без ефект. Ще взема да запазя час в тази платформа, пък ако трябва и на живо ще го водя.

# 607
Мира, знам че е лесно да се каже, но спокойствието е от съществено значение за теб и бебка. Моето момче се роди с голяма глава, 3.740 кг, 51 см и 37 см обиколка на главата. Шапките за новородени не му ставаха и никой не е изказал съмнение за нещо. Сега е 7.750 кг и обиколката на главата му е 41 или 42 см, отново никой не е изразил притеснения. Той си е едричък и главата му е съразмерна с тялото, но пък носи шапки за 6 месечни 😃

И аз съм като крава, не се цедя, че при мен много лесно и бързо се увеличава кърмата до болки и дискомфорт в гърдите. Но пък бебето като яде е едно давене, пръскам го, на всяко хранене му правя млечна баня 😃аз също тека и като яде понякога си слагам силиконовия колектор и събирам по 70-80 мл от другата гърда. Всеки ден поне по 4-5 пъти сменям подложките за гърди, защото се мокрят. Абе да се радваме, че по-хубаво да има много, отколкото да няма 😃

Само моето диваненце иска да яде на всеки 2-3 часа, че понякога и на 1. Вечер още е с 2-3 хранения. Голям апетит има моят пухчо, явно иска да си пази гънките 😃

Моето момче се обръща и иска да се върти непрекъснато навсякъде и се дрязни, че не може в количката. Днес се обърна и от корем на гръб, но му стигнаха силите само за 2 преобръщания 😃

# 608
Europa, виж Костадинов в МЦ Младост. Има го в супердок.

# 609
За акането винаги е тема номер едно и е нормално да го мислим. Обаче, ако детето е с меко коремче, жизнено, радостно, пишка и наддава няма проблеми.
Каката като бебе не акаше. Почти 2 месеца на всеки 3 дни по препоръка й правехме клизма. Като поотфръкна и захранихме нещата се промениха. Дори и сега метаболизмът й е толкова бърз, че ака и по 4 пъти на ден понякога. Сега съжалявам, че съм я мъчила толкова време с клизми. Децата явно усвояват всичко, което изпият и нямат в излишък.
Бебка пък е наопъки. До скоро акаше по 4-5 пъти на ден. Минахме на АМ. Сега ходи веднъж на 2-3 дни.

# 610
Мелилакс ми се наложи да правя още първия месец, буквално дни след изписване от болницата - тогава беше най-дълго неакането и колики още от третия ден след раждането. Явно доста бебчета неакат ежедневно. Док каза че омнибиотика работи при някои бебета, при други не.
Бабълс, благодаря за препоръката, четох за Костадинов и засега към него се насочвам.

# 611
Моята бебка започна пък не ака откакто мина изцяло на кърма. Наложи се да правим клизма на 7-ми ден от последното акане. Коремчето е меко, тя си е радостна, не плаче и няма признаци на дискомфорт. Педиатърката каза, че е нормално и изобщо не се впечатли. Тъй като ѝ нямам голямо доверие, ще търся и гастро, ако това положение продължи. Мокрите памперси също намаляха, но го отдавам и на жегата. Не знам как са вашите бебета, моето се поти доста и вече отказва да пие вода. Докато беше на АМ си пиеше доволно, сега не иска и да чуе за шише и за биба Rolling Eyes

# 612
Тъкмо щях да питам дали се потят вашите бебета. Бебо не се поти, но пък мрази да му е топло, стане ли над 23 градуса в стаята и започва да се криви повече и да заспива трудно. От 1 месец седи само по боди или само по памперс, чорапи вече не помня кога последно му сложих, и тях не ги харесва, докато не ги сваля започва едно ритане и мрънкане. Чудя се дали като започне да се поти ще си регулира температурата по-добре и ще толерира повече топлината. И още един въпрос, гладите ли още дрехите на вашите мъници?

# 613
Забелязвам че понякога, когато е по-топло, са му студени и мокри ходилата и ръцете (не дланите, а предмишниците и раменцата).
Аз изгладих всички дрехи преди да се роди. От тогава не съм. 😅

# 614
Не съм гладила изобщо, само комплекта за изписването Joy

Общи условия

Активация на акаунт