Родени през март - тема 2

• 22 293
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Мисля,че паузите са заради жегите - и на тях не им се хапва много.

# 586
Моята пак започна с малко по-дългата пауза /от 21 до 3ч/ Иначе през деня ако сме били навън се е случвало да не мога да й дам (не кърмя навън) и да минат повече от 4 часа.Аз по принцип и не мога да я усетя кога е гладна,защото не плаче.Не спазвам режими,а
просто преминат ли 3ч и я храня,ако спи не я будя.Ако пък се налага да изляза давам по-рано.

Днес си проверих пак в сайта на НОИ и ми излезе,че се обработва декларацията.Бях се притеснила малко,тъй като казаха,че няма нужда да попълвам нищо след като дадох последния болничен.

# 587
Здравейте!

Не съм писала отдавна, има много съобщения, когато се успокоя ще ги прочета. Влизам да ми олекне и да ви питам на вашите бебета какъв диаметър им е главата? В БГ мери ли се въобще? Побъркали са ни с тази глава на София. Тя се роди месец по-рано, малко бебе като цяло. Сега е на 4 месеца и три дена и тежи 4,800, ръст 61 и глава 38. В здравния дом не обръщат внимание, била чудесна и всичко било нормално, но личната ми педи, която я следи само повтаря каква е малка главата. Е, нз, ама детето си е нормално, хваща играчки, смее се, усмихва се, обръща се от гръб настрани, по корем още не, но се движи много. Преди няколко дена започна да пищи, абе всичко си прави. На братовчедка ми детето в същия месец е имала същия диаметър глава,сега е нормално момиче на 7 години. Не зная дали тук просто само по таблица се водят или какво. Водихме я на невролог, иска да й правим магнитен резонанс на главата. Отказахме засега, търсим второ мнение, чакаме за час, сега лятото е сезонът на ваканция, ще трябва да изчакаме, ама наистина такъв стрес не пожелавам на никой никога. Спря ми кърмата, не ям, ме спя, четох в Интернет, голяма грешка.... Ох, ще се побъркам, искам детето да си е здраво...

# 588
Мира, и в България ги мерят главичките, но аз никога не запомням колко е, понеже все гледам да запомня кг и височината, но предполагам ги има средните мерки в интернет. Не бързай да се филмираш, тя май беше родена по-рано, нали? Нормално е по-плавно да наваксва. Чак на резонанс да ви пращат, не знам, няма ли как да вземете второ мнение там или тук да питате някой лекар? Може и онлайн, има една платформа Healee, в която може да се консултирате с педиатър онлайн по документи.

# 589
Аз мисля, че сте в норма . От първото ми дете помня , че беше важно да нараства плавно средно с около 1 сантиметър на месец . Ако се водим по размерите от снимката сте си в норма ,но за ваше успокоение може да направите онлайн консултация с педиатър

Здравейте!

Не съм писала отдавна, има много съобщения, когато се успокоя ще ги прочета. Влизам да ми олекне и да ви питам на вашите бебета какъв диаметър им е главата? В БГ мери ли се въобще? Побъркали са ни с тази глава на София. Тя се роди месец по-рано, малко бебе като цяло. Сега е на 4 месеца и три дена и тежи 4,800, ръст 61 и глава 38. В здравния дом не обръщат внимание, била чудесна и всичко било нормално, но личната ми педи, която я следи само повтаря каква е малка главата. Е, нз, ама детето си е нормално, хваща играчки, смее се, усмихва се, обръща се от гръб настрани, по корем още не, но се движи много. Преди няколко дена започна да пищи, абе всичко си прави. На братовчедка ми детето в същия месец е имала същия диаметър глава,сега е нормално момиче на 7 години. Не зная дали тук просто само по таблица се водят или какво. Водихме я на невролог, иска да й правим магнитен резонанс на главата. Отказахме засега, търсим второ мнение, чакаме за час, сега лятото е сезонът на ваканция, ще трябва да изчакаме, ама наистина такъв стрес не пожелавам на никой никога. Спря ми кърмата, не ям, ме спя, четох в Интернет, голяма грешка.... Ох, ще се побъркам, искам детето да си е здраво...

# 590
Здравейте!

Мира, опитай да се успокоиш, че стреса с нищо не помага, а и детето усеща. Знам, че е лесно да се каже и почти невъзможно да се постигне като си майка. Не знам къде живееш, но се опитай да се довериш на лекарите там, а вие се гледайте, гушкайте се, обичайте се и си изчакайте прегледа. Това, което мога да кажа е, че самото бебенце е малко, моя син беше 4900 на един месец и главата му беше 38 см тогава, все си мисля, че трябва да има някакво съразмерност спрямо глава/тегло. Изглежда и се развива нормално, виж и фонтанелата как е. Надявам се вичко да е наред и да е само фалшива тревога!

# 591
Мира, да не би да искат да се застраховат.. Чак магнитен резонанс 🙄
На всички познати бебетата им са с големи глави спрямо тялото, само моето момче ми изглежда с по-малка.
Аз се бях шашнала леко миналия месец, защото док като измери главата, каза че не се е променил размера (+ че не прави някои неща за възрастта си). Но може да е мръднал предния път и да не е измерила точно. Не се стараех да запомням до сега. На последния преглед беше 39.5 см обиколката, 62см ръст и 6900 гр. Има различни таблици за момчета и момичета.
Гледах и моя детски картон от любопитство (понеже съм имала здравословен проблем) и забелязах че един месец съм била с Х обиколка, а на следващия с по-малка. 😂😂

Едитвам се: Има и значение с колко см обиколка се е родило детето.

# 592
Роди се с 32, много малка цялата и 2,600 кг, от които загуби 300 гр и ни изписаха 2,300. Ехограф на фонтанелите й правеха в болницата като се роди, защото трябваше да го правят на мен бременна, но тя се роди в 36, а прегледа се прави 37 седмица. Казаха тогава, че фонтанелите са добре.

Сега искат резонанс да се застраховат, но на нас ни се струва много агресивно само ей така и то на база само малка глава. Няма никакви други показатели или индикатор за нещо. Чакаме час за друг невролог, този не ни хареса изобщо. Започна да се хвали от коя година какво е правел и т.н.

Благодаря за таблицата, в здравния дом винаги казват, че е малка и че бавно расте, но наддава всеки месец със ръст, глава и тегло и това било важно. Не зная защо има различия в мнението между държавните лекари и частните.

# 593
На мен ми изглежда всичко наред. Удвоила си е теглото, което трябва да се случи точно в този период. За 4 месеца главата е пораснала с по 1 см за месец, което е в нормите. 🤷‍♀️🧐 Това в коя държава е, ако не е проблем да споделиш?

# 594
В Испания. Благодаря, с всеки ден се успокоявам и аз, дано вторият невролог да е на друго мнение и да се мине без проби и прочие. Имам да чета над 60 нови съобщения, харесва ми да виждам толкова активност тук! Прегръдки на всички

P.d: при раждането беше с 34 диаметър, не 32 както съм писала. Все пак има точно 4см отгоре, 1 см на месец

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 16:39 от Mira8925

# 595
Днес сложихме вторите ваксини и такъв рев беше при док, че чак срам ме хвана. Никога не е ревал така, но аз от 3-4 дни виждам промяна в поведението и храненето. Но док не се впечатли особено, защото за 3,5 месеца е 64см и 7,800кг и каза че в един момент по-дебелите бебета сами почват да си регулират храненето като отказват. Каза да заместя нощното хранене с вода ако му е добре на него. Напоследък зайо иска много вода - днес давам вода пие, давам шише с кърма - категоричен отказ. А аз съм като млекоцентрала и замразявам само, за да не изхвърлям, но не знам дали изобщо ще ползвам това замразеното.
За първи път запомних обиколката на главата 41,5 - да знаем ако купуваме шапка каза док 😁 Според мен зависи и бебето с какви размери е родено, все пак има мин макс и средни стойности. Не се шашкай на този етап, ако може направи консултация и с друг доктор преди решение за магнитен резонанс. А аз на тема коремче що за ужасии прочетох в нета…

# 596
Мира,всичко ще е наред.
Не мога да кажа колко е обиколката на нашата и с колко нараства,това не го чувам и аз.
На моята пък вече 3ти месец не мърда фонтанелата и стои все на едни см.Само вдигаме капките вит. Д- вече х4 на ден.Но според док. всичко е наред и аз й вярвам,гледам да не се филмирам.

Това с четенето на диагноза или симптоми в интернет е голяма грешка...всяка статия води към най-лошото.Зарекла съм се да не чета вече след последната безсънна нощ, която прекарах в безутешен рев заради баткото. Видях му петно кафяво на ходилото отдолу , което не се махна с вода,сапун и въобще беше странно. Прочетох и се оказа,че било изключително лош вид рак,който е изключително агресивен и нелечим.Така започвал...И можете да си представите от там нататък моето състояние  докато го види док. и се засмя.Каза,че му няма нищо и да се прибираме.

Ами оказа се,че е било от маратонката евентуално или е настъпил нещо,ама толкова трудно се изми,чак след няколко дни.

# 597
Мира, спокойно! Дани се роди на 17.03 в 38 г.с. Роди се 3010кг/48 см. На 22.06 на прегледа  беше 6600 / 63см. и обиколката на главата му е 41см. Всичко с твойтя беба е наред ! Wink

# 598
Дами, има ли някой мартски бебок, който да се дави на бибата си?

Това при нас е новост - от две седмици някъде насам, малката започна ей така от нищото да се задавя от биберона, в съня си. Преди нямаше нищо такова, сега какво се случва не знам.

# 599
Ох, нета много филмира.. Аз така не спах няколко дни, защото мислех че сина ми има пилорна стеноза, защото много повръщаше. А то си бяха зверски колики и рефлукс.
Ред, това ми напомня на един случай преди години.
Скрит текст:
Имахме ново спално бельо - тъмно синьо. Изпирам го, слагам го, лягаме и на сутринта гледам - абе нещо ми синеят ръцете и бедрата. В продължение на деня и след баня не падна. Почнах да мисля че нещо здравословно не е ок. Пратих снимки на близка роднина лекар и тя се разплака. Каза отивай сутринта за ПКК. След малко се прибира ММ и го гледам и той син по ръцете. 😂 Тръкнахме с тампонче със спирт и започна да се изчиства. Егати химията в тия чершафи. 🤦‍♀️

Bloodsugar, може да е от повишеното слюноотделяне. Като се замисля ни се случва и на нас. Аз мислех че просто му се връща, но може слюнка да е. 🤔

Общи условия

Активация на акаунт