Родени през март - тема 2

• 22 296
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
На мен ми пише юни месец също.

# 571
Аз за юни нямам майчинство ,само на 06.06 ми изплатиха за 1ви и 2ри юни,които си бяха остатъка от последния болничен.

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 16:45 от Red*rose

# 572
И аз имам превод за юни за 7 работни дни, но то е част от последния болничен.

# 573
На мен на 13 ми изплатиха от 1.06 до 6.06. А днес по декларация 50 и 51 от работодателя, до края на юни.

# 574
И аз точно като теб! 🙂

На мен на 13 ми изплатиха от 1.06 до 6.06. А днес по декларация 50 и 51 от работодателя, до края на юни.

# 575
Много зависи работодателите кога са подали документите към НОИ. На моя приятелка и бяха забавили с повече от месец. Иначе и аз получих, но няма и седмица след последния болничен от работа ми потвърдиха, че са подали декларациите и всичко е наред.

# 576
И аз не съм получила нищо още, точно днес гледах. :-/

Относно килограмите, аз си бях кореместа и тлъста генерално в тази област още преди да забременея, за мое съжаление. Бях 65кг и попринцип си приличах на бременна с корема.. До края на бременността бях станала към 75кг, а след раждането заради неспане и неядене станах 60кг и не можех да се позная. Направо си изглеждах супер.
Сега съм пак 65кг защото само поръчваме глупости - бургери, дюнери - иии корема пак е на лице.

# 577
Зависи кога е подадена декларацията в НОИ. Аз бях до 15.06 в болничен и тази седмица ми изчистиха всичко до 15.06. Декларацията я попълних на 16 и не знам вече кога ще я подадат към НОИ. После предполагам, че почнем да си получаваме майчинство между 1 и 5 число на месеца.

Vesnik и аз се чудя дали да поръчам тази количка. Не те ли притеснява това, че не може да гледа към теб бебчето и липсата на борд за крачетата? Мен само това ме спира, а сегашната количка е огромна и хич не е ок за пътуване.

Изцяло кърмените бебчета имат ли моменти, когато дълго време пропускат хранене? Моята дъщеря вчера направи една поуза от 4 чася сутринта, следобеда 5 часа. Онзи ден пак така имаше 5 часа пауза през деня. Нормално ли е?

# 578
При мен нещата стоят по същия начин като дати . Вчера говорих с НОИ по друг повод и се възползвах да питам и за декларацията. Казаха ми ,че работодателят ще я входира следващия месец до 10то число ,а НОИ от своя страна ще направи превод за остатъка от юни в 10 дневен срок след входиране . Вече от август нещата ще влязат в ритъм и майчинството ще се изплаща спрямо графика на НОИ.

Зависи кога е подадена декларацията в НОИ. Аз бях до 15.06 в болничен и тази седмица ми изчистиха всичко до 15.06. Декларацията я попълних на 16 и не знам вече кога ще я подадат към НОИ. После предполагам, че почнем да си получаваме майчинство между 1 и 5 число на месеца.

Vesnik и аз се чудя дали да поръчам тази количка. Не те ли притеснява това, че не може да гледа към теб бебчето и липсата на борд за крачетата? Мен само това ме спира, а сегашната количка е огромна и хич не е ок за пътуване.

Изцяло кърмените бебчета имат ли моменти, когато дълго време пропускат хранене? Моята дъщеря вчера направи една поуза от 4 чася сутринта, следобеда 5 часа. Онзи ден пак така имаше 5 часа пауза през деня. Нормално ли е?

# 579
Скрит текст:

При нас се случва понякога. Не е всекидневно. Вчера например яде в 8ч. Спа от 9.30 до 11ч. Но не мрънкаше за храна и го оставих. Яде малко след 12ч. После си беше на 3ч, преди нощния сън 2.30ч. Често пропуска и нощното хранене.

# 580
Зайо също има дълги паузи понякога. Последните 2-3 дни това е всеки ден и доста се шашнах. Тази нощ пропусна и нощното хранене, малко се беше поразмърдал и аз реших сънен да го сложа на гърда - уж аха да засуче и ревна и дотук беше с нощното ядене. Аз трябваше да се изцедя, защото щях да се пръсна. Имам чуството, че в последно време значително намали яденето и отново започна да се дърпа особено от едната гърда. Тези дни сме 50/50 изцедена кърма от шише и сукане. Днес сме при педиатъра и ще споделя тези притеснения за неяденето.

# 581
Количката е много удобна. Така или иначе те започват да искат да гледат напред, всичко им е интересно и много скоро няма да има необходимост тази позиция. Гледах един модел, който се завърта, но не ми допадна, много ниска с малки колелца. Като го сложих, изглежда му е удобно, а и с колана е обезопасен. Засега само вкъщи съм я пробвала.

И моят направи една пауза от 8 часа през нощта, което не се е случвало. През деня също вчера имаше по-дълга 4 часова. Явно е такъв период.

# 582
Аз забременях 64 кг и влязох да раждам 80 кг 🫣 три седмици след раждането пак бях 64 кг, а сега съм 60 кг. Тренирам от 7мата седмица след раждането с разрешение на АГ, като започнах с леки тренировки със собствена тежест и упражнения за диастаза, от 3 пръста в момента е 1 пръст, сега вече тренирам с тежести, но доста по-леки от преди да забременея. Коремът ми доста бързо се прибира, но няма нищо общо с преди, изглежда по-отпуснат, стрии и малко кожа, която се надявам да се поприбере, АГ ми каза, че до 9тия месец на малкия трябва да се е прибрала напълно диастазата.

Може ли да препоръчаш упражнения за диастаза, ако правиш някой от youtube примерно? Много постни ми се струват. Аз преди си тренирах редовно, даже бях започнала пак и чак тогава установих, че имам диастаза. Но въпреки че съм същите килограми няма помен и от старото тяло..поня от кръста надолу бях много стегната, магоре имаше какво да се желая, а сега не мога да облека половината си прилепнали дрехи Grinning

Ами те всички упражнения целящи прибиране на диастаза са много базови, защото е важно дишането и стягането на тазовото дъно плюс скоростта на изпълнение трябва да е много бавна. Аз следвам ladygala и тя постваше много хубави упражнения, които също са много базови и аз ги правя за загрявка.

На моя младеж започна да му умалява кошчето на количката и се чудя дали е удачно да го сменям с другото за 6+ месеца скоро, може би ще изчакам съвсем да му умалее

Вие поне получавате майчинство 😂 аз получавам отказ всеки месец, защото имам стаж 1 година извън България и 1 година в България и от декември чакам да оправят документите.

# 583
Vesnik благодаря, поръчах я. И аз гледах twist, но евтиния вариант е с гадни колела, а другия е нас 700 лв, което ми е много за лятна количка. То и 450 ми беше много честно казано, но няма как. Утре ще ходим на уикенд почивка и от сега умувам как ще разпределим багажа с нашия танк.

Europa мен през нощта не би ме притеснило, ако не яде, макар че за сега няма шанс това да се случи, задължително 1-2 пъти си хапва. Но понеже тези много дълги паузи бяха през деня и се притесних. Гледам сега по-често да суче заради жегите, все пак не пие вода.

# 584
ХЕРА, и на мен не ми допадна този модел, а по-скъпа не си заслужава. Тази за парите си е много добра според мен.

Общи условия

Активация на акаунт