Отговори
# 480
Честита синя панделка 💙

Честито AmSi!
Момичета аз днес се чувствах прекрасно и в 11:00 бях на преглед при доктор Богданова. Всичко е наред с мъника, направиха ми скрининг и по едно време тя казва: ,,А какво виждам тук!” И записа на едно листче и ми казва да го отворим ако искам заедно с таткото или да го дам на приятелка и аз на видеочат и го показах, но то всичко беше готово за партито. Само чакаха сини или розови конфети да купят. В крайна сметка очакваме второ момченце!!!💙💙💙

# 481
Момичета, много сте изписали... аз се връщам от преглед и съм особено щастлива. Точицата си мърдаше с ръчички и може би с устните(ама за това не съм сигурна, че някаква сянка се появяваше. В еуфорията забравих да попитам дали наистина отваря устата, или ми се привижда. Върви 2 дни напред с растежа, каза, че за сега всичко е наред. Вика ме след 2 седмици с направление и за скрининг и изследвания. Какъв парадокс само: на 15септ21г.-кюретаж, на 24май 22г. скрининг и записване за ЖК. П.С. учител съм.

# 482
Браво, много хубаво. А в коя Г.С. си?

Момичета, много сте изписали... аз се връщам от преглед и съм особено щастлива. Точицата си мърдаше с ръчички и може би с устните(ама за това не съм сигурна, че някаква сянка се появяваше. В еуфорията забравих да попитам дали наистина отваря устата, или ми се привижда. Върви 2 дни напред с растежа, каза, че за сега всичко е наред. Вика ме след 2 седмици с направление и за скрининг и изследвания. Какъв парадокс само: на 15септ21г.-кюретаж, на 24май 22г. скрининг и записване за ЖК. П.С. учител съм.

# 483
Ох, аз забравих да пиша, че и моя господин си мърдаше ръчичките и крачетата. Преписаха ми биозим мама. Питаме за следващ час да записва и аз казах, че няма нужда. Размерите му не отговарят на 11 или 12 седмица. Междинно е. 4см и 12гр, за 11 ми дава 4см и 7гр, а за 12 5см и 14гр. Нещо средно е. АГ каза, че е 10+6 по размери. Аз съм 10+3. Ще го видим господина. На връщане от болницата спрях на един магазин и заедно с приятелка и бъдещия батко избрахме ромпатче и едно комплектче. Беше много смешен вика ми ,,мама дрехи за мен?” Аз му казвам ,,не миличък за бебето” той ме гледаше объркано, но искам да му обясня с баща му довечера.

АГ ме пита за зацапване, аз и казах, че нямам и тя ми даде някакво хапче и казва, че до 24 часа ще имам кафеникаво зацапване. Каза, че ако е по различно от кафяво “бяло течение” ако става като кръв да дойда. Даде ми го, защото по-напред било опасно, а виждала, че имам остатъчно по влагалището от предишен цикъл и да не е там когато дойде моментът на разждането.

# 484
Steliqna89, аз съм в 9+5гс, термин 8дек.

# 485
Момичета аз съм 9+6 гс днес бях на преглед казаха че всичко е наред и бебчо е 33.64мм, обаче се ядосах на гинеколожката защото беше много обрана, само ми казва чудесно, супер и ако не бях попитала колко мм е нямаше да ми каже Confused

# 486
Аз вчера бях на преглед при моята си лекарка,всичко е наред, пусна ни сърчицето да чуем как тупка. За сега съм с термин 17ти декември, секса ни е позволен, за сега докато се оформи плацентата, ако тя е предно позиционирана ще ни го забрани,но иначе каза,че няма никакъв проблем и да не се притесняваме. След 2 седмици пак😄 обмисляли сте къде ще раждате?

# 487
  • Пловдив
Привет! 🙂
Аз също обмислям да направя в същата лаборатория тест MaterniT21 PLUS. Синът ми е дете от аутистичния спектър, но слава Богу високо функциониращ, умен, талантлив, здрав и красив...само че, няма потребност да е активно играещ с връстниците си, да общува с тях и е твърде взискателен всичко да е идеално. Има поведение на възрастен. Не знам дали това би могло да се хване генетично, но най-малкото съм на 41г. и се водя в рискова група. Е, друг е въпросът как се чувствам. 😁
Дано да има смисъл! Вие как мислите? 🍀❤️🌷
Здравейте, момичета 🌺
Да се запиша и аз, терминът ми е на 20 декември 🍀В нашето семейство аз съм на 5ти декември, мъжът ми на 9ти, само моята 10годишна мадама е родена ноември. Сега втората ми бременност е след ин витро. Аз също съм с гадене почти през целия ден, както повечето от вас като чета.
Исках да попитам дали някоя от вас си е правила с предишна бременност или обмисля сега да си направи пренатален тест? Моята докторка ми препоръча за София лаборатория "Cellgenetics". Аз съм от провинцията. В чудене съм дали да си пускам такива изследвания...
Пожелавам на всички леко бременеене и щастлив финал ❣️
Големият ми син е в спектъра, с диагноза лека форма изоставане. Проблем с говора и с моториките има. Иначе е много добър, мил, грижовен и естествено красив. Брат му /2.9г разлика/ си е в нормата. Не съм правила тест с малкото.

# 488
Момичета, а има ли насочили се към VBAC? Такава мечта ми е.. знам, че има време ама много го мисля. ❤

# 489
Какво точно беше това? Знам, че беше нещо за вагинално раждане, но другите букви не се сещам. Мисля водно да раждам. С първото дете се отказах и раждах нормално, но сега с малкия може да видя за водно:)

# 490
Вагинално раждане след секцио 🤗

# 491
Мами, днес със събуждането усещам някакви първи симптоми на настинка - отпадналост, схваната съм, кихам, очите леко ми дразнят. Принципно може и да си въобразявам, понеже почти всеки ден досега от бременността съм много уморена, но все пак звъннах на АГ. Тя каза за започвам Бизоин Мама по 2 на ден и Авирон Рапид при нужда. Сега видях, че на кутията на Биозина пише само по 1 на ден, та съм объркана - възможно ли е да предозирам? Вие по колко вземате от тях, както и моля за домашни рецепти и съвети за стопиране на настинка…
Здравей, преди 10 дни и аз се разболях. Изписаха ми авирон след него дефиндил. Относно бабините методи използвам лайка за чай понякога и липа, мед, правя гаргара със сода( не ми го е кавал лекаря), можеш да слагаш компреси при болни гърло, чувала съм и накапване в носа на отвара от лайка, но така и не пробвах. Прочети и за йодна решетка казват, че помагала.
Продължавам и с инхалациите. Тях може с лекарство или само с физиологичен разтвор, а някои си правят отново с лайката.
Някакво противоалергично изписаха ли ти?

# 492
Благодаря! Нищо не е казала за противоалергично, никога не са ми изписвали като цяло. Каза да взема Авирон, Биозин Мама и Коризалия за нос. Но вчера започнах ударно фрешове, лимони, мед, джинджифил, чайове и мисля, че се разминах (засега поне).

# 493
Можеш да започнеш и инхалации. На малкия му правя с физиологичен разтвор на уреда, а на себе си в купа вряла вода слагам няколко какпки е. Масло евкалипт и няколко капки е. Масло мента и се завивам с кърпа да дишам, няма такова “освобождаване”

# 494
Момичета ,здравейте! Моят термин е краят на декември.Имате ли фб група.Това ми е втора бременност,имам момиченце на 1 г. Приятно бременеене

Здравей Simple Smile Ето линк към групата :
https://www.facebook.com/groups/972089173675344/?ref=share    " Декемврийчета 2022 "
Добре дошли на всички нови мами! 😇

Isi-Andi,честито момченце. Супер яко,че толкова рано сте разбрали пола.Предният път дори на ФМ в 13г.с. Врагалева нищо не каза.Чак в 15седмица ми каза друга докторка ,при която ходех извън ЖК.

Последна редакция: ср, 11 май 2022, 10:03 от Edelvais123

Общи условия

Активация на акаунт