Отговори
# 510
Здравейте, бъдещи мами !
Хайде ,да се разпиша и аз ,пък каквото е писано ... Вчера влязох в 8 г.с. ,по мои изчисления ,тъй като цикъла ми е през 24 дни ,а на УЗ ми го изчислява през 28
 ( Термин 24-25 .12 по УЗ ) .
Постоянно съм в очакване на най - лошото ,именно заради рискувата седмица ,в която влязох . Имам предходни аборти ,които приключваха до 7-8-9 седмица.  Побърква ме гаденето , на ръба на силите си съм , отслабнала съм с 5 килограма ,глътка вода не мога да вкуся, а само Фанта лимон ,с нея преживявам , с нея си пия хапчетата .
СТискам ви палци всичко да се развие благополучно и да си гушкате пухкавите бебоци ! 🙏♥️

# 511
bali-mali, това се отнася за Надежда, като в допълнение има и ранна фетална морфология или т.нар. БХС (11-13 г.с). Не знам дали навсякъде е еднакво.
Вчера си направих пренатален тест Invitae при д-р Брадинова в Майчин дом. Излиза към 300 лв, като в болницата даваш 100 лв, а после онлайн се доплащат 99 $. Компанията е американска. Тестът включва хромозоми 21, 18, 13 + пол. Резултатите би трябвало да са готови до 10 дни. Доколкото разбрах ще се провеждат до края на месеца, след което поради проблем с лицензи, спират услугите в Бг, или поне цената няма да е същата.
Колкото до БХС, аз също мислех да го пропусна заради това изследване, но АГ ме посъветва да го направя, защото той показва риска от прееклампсия.

# 512
Marina12, и аз съм в Надежда, с ин витро бременност. Да те предупредя, да не те изненадат финансово. Ранната ФМ(11-13), струва 160 лева + БХС 125 лева, доколкото видях в ценоразписа. И аз се надявам, да се класирам за Патрикова, след 3 мисед-а. Мисля да я питам, дали мога да си направя БХС в Майчин дом. Там има кампания на здравното министерство и е безплатен, но се ходи с резултатите от ФМ. Ти колко по-рано, си запази часа, за Патрикова?

# 513
Да, благодаря, знам, че всичко е доста солено. Надявам се поне здравноосигурителния фонд да покрият част от сумата за основния пакет за проследяване на бременност, който избрах. Ще видим.
Час при д-р Патрикова си записах на 05.05, тоест 2 седмици предварително. Иначе не знаех за опцията с Майчин дом Thinking
Marina12, и аз съм в Надежда, с ин витро бременност. Да те предупредя, да не те изненадат финансово. Ранната ФМ(11-13), струва 160 лева + БХС 125 лева, доколкото видях в ценоразписа. И аз се надявам, да се класирам за Патрикова, след 3 мисед-а. Мисля да я питам, дали мога да си направя БХС в Майчин дом. Там има кампания на здравното министерство и е безплатен, но се ходи с резултатите от ФМ. Ти колко по-рано, си запази часа, за Патрикова?

# 514
Не е ли винаги БХС безплатен? Аз се следях в МД Варна миналият път. Заплащам си пакет и БХС беше безплатен, но той е просто статистика.

А за Надежда солени са наистина. Раждах там около 3000 лева, защото съм здравно осигурена. Ако не си е повече. Сина ми се наложи да бъде на антибиотик и аз избрах са остана с него и доплатих 2 вечери. Няколко пъти ми казаха, че аз не съм пациент, а придружител и да каквото и да стане- няма да ми помогнат, а да сляза до спешен. ( бях след секцио) Това беше много грубо. Все едно до обяд си техен пациент.. следобяд вече не.

# 515
Здравейте момичета.
Вече съм в 10 г.с. От 3 седмици съм с денонощно гадене и сутришно повръщане, Абе много гадно и днес ставам без гадене, без повръщане, хапнах си нормално. Дори си откраднах глътка кафе от на мъжа ми. Много ми е странно. Дано всичко да е наред. На преглед съм пак на 20.05.

# 516
На мен ми изчезна гаденето края на 7ма / началото на 8ма седмица. Появи се отново два пъти леко вечер и после пак си изчезна. Вчера бях на преглед (9гс 2 дни) и всичко беше наред. Лекарката се избъзика, че бебето е умно като разбра колко рано ми е спряло гаденето, така че явно не е проблем. Laughing

Здравейте момичета.
Вече съм в 10 г.с. От 3 седмици съм с денонощно гадене и сутришно повръщане, Абе много гадно и днес ставам без гадене, без повръщане, хапнах си нормално. Дори си откраднах глътка кафе от на мъжа ми. Много ми е странно. Дано всичко да е наред. На преглед съм пак на 20.05.

# 517
Силното гадене и при мен премина, но да попитам с това сърцебиене какво правим? Много е неприятно, понякога от нищото съм с пулс 100 в мин 🤷♀

# 518
Аз ходих на кардиолог по друга причина и той ми каза пулс до 100 и кръвно 140/100 не са притеснителни,защото все пак в теб расте втори организъм. Мен за сега пулса и кръвного са ми нормални. Но може би няма място за притеснение Simple Smile

Силното гадене и при мен премина, но да попитам с това сърцебиене какво правим? Много е неприятно, понякога от нищото съм с пулс 100 в мин 🤷♀

# 519
Marina12, благодаря! Мисля, че ми се размина боледуването, блгодарение на чайове/фрешове и Биозин мама.

Относно БХС, аз също като mmoira се следя в МД Варна и е включен в пакета за ЖК. Понеже направих пренатален тест (чакам резултатите 🙏) АГ каза, че напълно се обезсмисля да пускаме кръв за БХС, защото си е статистика за разлика от пренаталния. Записа ми час в края на 13г.с., за да огледа бебчето подробно с ултразвук (т.нар. първа ФМ). Ако всичко е наред, планирам втората ФМ да направя пак там, понеже е включена в пакета, но и веднъж в Добрич при д-р Стоилов, понеже апаратурата му е без аналог.

А що се отнася до гаденето, вече влизам в 12г.с. и положението е в пъти по-добре от 7-8-9-10 г.с., когато повръщах почти всеки ден и не можех да намеря кое е подходящо за хапване, така че бъдете спокойни - отминава! 😊

# 520
Стискам палци всичко да е наред! ❤️
Имаме еднакъв термин! 😉 Вярвам, че по Коледа стават чудеса!
Здравейте, бъдещи мами !
Хайде ,да се разпиша и аз ,пък каквото е писано ... Вчера влязох в 8 г.с. ,по мои изчисления ,тъй като цикъла ми е през 24 дни ,а на УЗ ми го изчислява през 28
 ( Термин 24-25 .12 по УЗ ) .
Постоянно съм в очакване на най - лошото ,именно заради рискувата седмица ,в която влязох . Имам предходни аборти ,които приключваха до 7-8-9 седмица.  Побърква ме гаденето , на ръба на силите си съм , отслабнала съм с 5 килограма ,глътка вода не мога да вкуся, а само Фанта лимон ,с нея преживявам , с нея си пия хапчетата .
СТискам ви палци всичко да се развие благополучно и да си гушкате пухкавите бебоци ! 🙏♥️

# 521
Здравейте , днес направих пренатален в Тина Киркова , Nifty pro мисля , че се казва , 1130лв , включва всичко , за резултатите ми казаха да се обадя в сряда

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 15:54 от IrenB

# 522
Момичета, имам нужда от съвет. Вчера бях на преглед и всичко е наред. Имам записан час за пренатален за другия четвъртък и се чудих дали да не си запиша един час в Токуда за сряда примерно просто да видя, че всичко е наред преди да отида за пренаталния и да дам 2300лв. :Д Моята АГ я няма другата седмица. Има ли смисъл или да си ходя смело на пренаталния?

# 523
И аз същото нещо го мъдрих и реших накрая - след феталната, за да си знам, че е добре бебето.
Момичета, имам нужда от съвет. Вчера бях на преглед и всичко е наред. Имам записан час за пренатален за другия четвъртък и се чудих дали да не си запиша един час в Токуда за сряда примерно просто да видя, че всичко е наред преди да отида за пренаталния и да дам 2300лв. :Д Моята АГ я няма другата седмица. Има ли смисъл или да си ходя смело на пренаталния?

# 524
  • София
Аз съм на 16ти и лекаря ми иска да ме види преди теста, за всеки случай. Каза - за 1 мин., но да проверим дали всичко е  наред.

Общи условия

Активация на акаунт