Отговори
# 525
Супер, благодаря ви и на двете! Мъжа ми много ми се смя като му казах колебанията си, ама си мисля, че така е по-правилно.

Аз съм на 16ти и лекаря ми иска да ме види преди теста, за всеки случай. Каза - за 1 мин., но да проверим дали всичко е  наред.

# 526
Здравейте дами , как сте? Искам да питам почна ли леко да ви личи аз от XS и S размер съм на М/L днес бях на шопинг за себе си.....имам две стрии😐😐 нз дали толкова рано е нормално с уж казаха че на слаби по-късно им излиза корема... Аз сега съм добре нямам оплаквания на 19 съм на преглед ,а на 31 БХС живот и здраве днес съм 8+5😊

# 527
Аз също няколко дни след първата ФМ ще направя пренатеста. Вече си записах час за ФМ след месец, че много бързо свършваха часовете при докторът, който избрах.

# 528
Ами при мен АГ-то ми беше казало 12та седмица за БХС, но като разбра, че ще правим пълен пакет пренатален каза, че няма смисъл. А за феталната каза, че тя е по-късно. Тоест не върви да я чакам. Малко се обърках гледам, че пишат в една статия ФМ през 11-14 седмица, която е обвързана с Даун, но това не е ли БХС?

Запазих в Токуда преглед за сряда иначе.

Kaderay27, да ти кажа аз не съм от най-слабите (60 кг при 165см), но съм с по-голямо дупе и сравнително плосък корем. От около седмица забелязвам, че като си стегна и уж прибера корема само отгоре се прибира. Отдолу една част си стои изпъкнала Grinning И не си спомням преди да е било така. Не съм сменила размер дрехи все още.

Аз също няколко дни след първата ФМ ще направя пренатеста. Вече си записах час за ФМ след месец, че много бързо свършваха часовете при докторът, който избрах.

# 529
ФМ също е за Даун и останалите. Не е само БХС. На ФМ мерят нухална транслуценция (дано го пиша правилно 😀)например, която е основен показател за Даун. Аз от няколко АГ знам,че се прави 11-13 седмица ФМ.

# 530
  • София
Ранната фетална е обстоен УЗ преглед.
Аз съм от пухенките - 70 кг при 165 см. , на килограми съм си същата, но дънките не ми стават Confused , не мога да ги закопчея, имам и корем - ама аз и преди това си имах, но сега стои по различен начин. Лошото е, че нямам подходящи дрехи... Работата ми е такава, че ходих с костюм, а малкото дрехи за ежедневието не ми стават... Сега се чудя, от къде да отида да си купя дрехи подходящи за бременни,  но са са хубави и да мога са ги премеря.

# 531
  • Пловдив
Аз нали си имам наличен корем...та с #1 не ми личеше до края. На края замяса малко. С #2 взех "бременни" панталони и платката им оформяше корема като бременен:grinning: общо взето, аз само си оформям моя хахахаха.

# 532
Аз съм в почти 10седмица и корема ми е осезаем. Не знам защо така рязко се избомбих. 170см съм висока и сега съм 62кг, а бях към 60кг преди това. Много ме е страх да не кача много килограми и да се нацепя цялата. Все се наливам с вода.

# 533
Не е толкова от килограмите. Бях писала, че със сина ми забременях 55-56 кг. Влязох да раждам 73 кг. След една седмица в болницата ни изписаха 61 кг. Нито една стрия. 😬 Стискам си палци да нямам и сега.

Допълвам: кърмих две години и на гърдите нямам, освен няколко стари от пубертета.

# 534
Ох, размер не зная дали съм качила, защото ноември бях 69кг., започнах режим и йога, свалих до 64кг и много см в талията,забременях и сега съм 66.5кг, но с корем. Дрехите са ми едни и същи отпреди да отслабна, носех си дънките с колани. Защото са слим не стоеше зле, сега едва ги закопчавам. Извадих 3чифта дънки за бременни, наистина изпъква повече коремът ми с тях. Нося и дънки с висока талия и като че ли ме крият. Днес излязох на пазар с идеята да си купя няколко рокли за работа -ми не ми стоят добре. Само 1 взех, но ще я мъдрим.
В Уайкики има дрехи за бременни, може да погледнете и там, ако имате наблизо.
Наистина при 2-3бременност коремът изпъква като че ли по-рано. Заглеждат ми близките и колегите вече, но не смеят да питат, а аз се оправдавам, че коремът ми е от ядене на козунаците.😄

# 535
Bali-mali, аз също го мислех като теб за пренаталния и отидох 2 дни преди теста да се уверя, че бебчето е добре, но още ми е рано за ФМ, затова пуснах теста, моля се за напълно здраво бебче, което след 2 седмици да потвърдим и на ФМ. А с корема съм същата - преди дори преса излизаше, сега пак е там, но в долната част (от пъпа надолу) вече не е плосък, а дънките закопавам с ластичка (от вашите съвети се възползвах 😁)

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 19:47 от -Flame-

# 536
Да, значи добре съм го решила. В крайна сметка отмених часа за Токуда, понеже четох лоши мнения за лекарката. И си записах при една лекарка в Супедок. Дано всичко ни е наред и излязат хубави резултати! Heart
Иначе имам преглед на 30.05 с моята АГ и ще я разпитам пак за тази ФМ.

Абсолютно същата съм! От пъпа надолу не може да се прибере. Преса не вадих, хаха, но сутрин имах много хубави очертания. Laughing

Bali-mali, аз също го мислех като теб за пренаталния и отидох 2 дни преди теста да се уверя, че бебчето е добре, но още ми е рано за ФМ, затова пуснах теста, моля се за напълно здраво бебче, което след 2 седмици да потвърдим и на ФМ. А с корема съм същата - преди дори преса излизаше, сега пак е там, но долнага част (от пъпа надолу) вече не е плосък, а дънките закопавам с ластичка (от вашите съвети се възползвах 😁)

# 537
Пробвай H&M. И аз мисля да ходя скоро да си взема нещо по-комфортно около коремната област!

Ранната фетална е обстоен УЗ преглед.
Аз съм от пухенките - 70 кг при 165 см. , на килограми съм си същата, но дънките не ми стават Confused , не мога да ги закопчея, имам и корем - ама аз и преди това си имах, но сега стои по различен начин. Лошото е, че нямам подходящи дрехи... Работата ми е такава, че ходих с костюм, а малкото дрехи за ежедневието не ми стават... Сега се чудя, от къде да отида да си купя дрехи подходящи за бременни,  но са са хубави и да мога са ги премеря.

# 538
Най-добрите ми попадения са били от Лидл. И клинове и сутиени за кърмене.

# 539
Аз си взех три рокли от H&M, които не са от секцията за бременни, но една влогърка си ги носеше в 6ти месец и й седяха супер. Не са за работно облекло, но за ежедневието ми се струват идеални. Третата е пак в този дух, но не я намирам. Нея я взех един размер по-голям, понеже предположих, че на гърдите ще ми отеснеят към края на лятото.

https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1059067004.html
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0985777013.html

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 20:10 от bali-mali

Общи условия

Активация на акаунт