Отговори
# 585
За Амалиеви съм чувала, че са прехвалени, Борис Стоилов е идея да, а някоя да е при Борислав Иванов ?

Здравейте момичета,  в 7 г.с съм и се оказа, че съм била с близнаци, но е останало едничко и имам отлепяне на плодното сакче. Изписаха ми прогестан 50мг мускулно. Успях да ги намеря  в Турция и ми слагат по 1 на ден, който иска да ми пише ще го свържа с аптеката в Одрин. Освен отлепянето лявата ми артерия в матката не пропускала кръв и пия Мидрол. Лежа и се моля всичко да е наред. Аз съм от Пловдив и ходя при др Калчев в София и това, че тук никой не ме следи и не знам какво се случва и ще чакам 2 седмици още ме плаши. др Даниел Ставрев дори не видя, че са били двечки и че имам отлепване и тотално не знам кой да посетя. Ако някоя от Вас е от Пловдив ще бъда блгодарна за препоръка.
Здравей! Пробвай с -  Даскалов, Амалиеви /баща и син/..Борис Стоилов /има клиника по фетална медицина..

# 586
Аз бях така миналата седмица, превантивно пих няколко чая и всичко ми се размина, сега обаче съм с едни опъвания в дясно, корема ме боли от запек и общо взето всяка седмица по нещо има:confused:

За запека пробвай сутрин да пиеш 0,5 литра вода на гладно и след 40-50 минути хапни сушени сини сливи. Дано ти помогне. Една позната беше пила и сироп Лактулоза.

# 587
Здравейте! Аз 3 дни не съм се спряла с разходките и резултатът е, хрема Sad смятам, че е на алергична основа, но не съм на 100% сигурна. Седях в 1 градина, задуха вятър и се разлетяха пухчета и цветчета, разкихах се и носът протече. И така 3 дни вече, по цял ден съм с носните кърпи. Не се чувствам зле или болна, но ако и утре съм така, ще звънна на лекар да ме погледне.  Вие как сте?

Аз съм с алергичен ринит целогодишен и пия хомеопатия. На мен ми помага. Казват и , че е и безвредна при бременност.

# 588
Здравейте момичета,  в 7 г.с съм и се оказа, че съм била с близнаци, но е останало едничко и имам отлепяне на плодното сакче. Изписаха ми прогестан 50мг мускулно. Успях да ги намеря  в Турция и ми слагат по 1 на ден, който иска да ми пише ще го свържа с аптеката в Одрин. Освен отлепянето лявата ми артерия в матката не пропускала кръв и пия Мидрол. Лежа и се моля всичко да е наред. Аз съм от Пловдив и ходя при др Калчев в София и това, че тук никой не ме следи и не знам какво се случва и ще чакам 2 седмици още ме плаши. др Даниел Ставрев дори не видя, че са били двечки и че имам отлепване и тотално не знам кой да посетя. Ако някоя от Вас е от Пловдив ще бъда блгодарна за препоръка.
Пожелавам ти, успех с бременността и избора на лекар!:four_leaf_clover: Аз имам 2 кутии Прогестан 50, ако не ти стигнат. Също така имам и Пролутекс 25 и Прогестан Декс 25, те са подкожни и можеш да си ги слагаш само. Ще съм благодарна, ако ми дадеш координати на аптеката в Одрин, на мен ми трябва Оксапар.

# 589
Аз бях така миналата седмица, превантивно пих няколко чая и всичко ми се размина, сега обаче съм с едни опъвания в дясно, корема ме боли от запек и общо взето всяка седмица по нещо има:confused:

За запека пробвай сутрин да пиеш 0,5 литра вода на гладно и след 40-50 минути хапни сушени сини сливи. Дано ти помогне. Една позната беше пила и сироп Лактулоза.

И мене почна да ме гони този ад... И единственото, което ми помага е Хуск на прах - Вечер преди лягане 1 лъжица в чаша вода, и после се пие още 1 чаша вода.  Горещо го препоръчвам, просто няма по-добро!

https://droga.bg/index.php?main_page=product_info&products_id=1796

# 590
Препоръчвам ти да посетиш др Леви. Много конкретно и адекватно обяснява, без заобиколки и тн.

За Амалиеви съм чувала, че са прехвалени, Борис Стоилов е идея да, а някоя да е при Борислав Иванов ?

Здравейте момичета,  в 7 г.с съм и се оказа, че съм била с близнаци, но е останало едничко и имам отлепяне на плодното сакче. Изписаха ми прогестан 50мг мускулно. Успях да ги намеря  в Турция и ми слагат по 1 на ден, който иска да ми пише ще го свържа с аптеката в Одрин. Освен отлепянето лявата ми артерия в матката не пропускала кръв и пия Мидрол. Лежа и се моля всичко да е наред. Аз съм от Пловдив и ходя при др Калчев в София и това, че тук никой не ме следи и не знам какво се случва и ще чакам 2 седмици още ме плаши. др Даниел Ставрев дори не видя, че са били двечки и че имам отлепване и тотално не знам кой да посетя. Ако някоя от Вас е от Пловдив ще бъда блгодарна за препоръка.
Здравей! Пробвай с -  Даскалов, Амалиеви /баща и син/..Борис Стоилов /има клиника по фетална медицина..

# 591
  • София
Хуска наистина помага при такива проблеми,  само един съвет, бъркате и пиете веднага, не го чакайте , защото се сгъстява и става много гадно.
Днес ходих да дам кръв за пренатален тест. Избрах Vision+ пакета, цената му е 1580 лв. до 7 работни дни излиза резултата.
Преди теста минах на преглед при док. май ще си имаме момиченце Heart Eyes ММ е много щастлив, той така искаше мома Blush

# 592
Честита розова панделчица, ако е така, Аxenia!
Резултата от пренатеста ще потвърди!
Моята АГ твърди, че трябва да изчакам първата ФМ, преди да направя теста. Озадачена съм?
Мислех, че по-скоро би пологнал, ако е преди това направен. На теб какво ти обясниха?

Хуска наистина помага при такива проблеми,  само един съвет, бъркате и пиете веднага, не го чакайте , защото се сгъстява и става много гадно.
Днес ходих да дам кръв за пренатален тест. Избрах Vision+ пакета, цената му е 1580 лв. до 7 работни дни излиза резултата.
Преди теста минах на преглед при док. май ще си имаме момиченце Heart Eyes ММ е много щастлив, той така искаше мома Blush

# 593
Axenia, честито за момиченцето! 🌸 Аз също избрах този вариант на Vision и сега очаквам резултати. Подскачам при всяко звънене на телефона, голяма съм паника. Дано всичко е наред при всички ни! 🙏

Kamelitta, на мен АГ ми каза, че щом съм се решила за пренатален тест, да го пусна преди часа за първата ФМ (който ще ми е в 13+3), за да може дотогава да са готови резултатите.

# 594
  • София
Flame, ти кога чакаш резултата?
На мен ми каза, че според него няма нужда да правя пренатален тест, но аз бях решила вече, че и час си бях записала. Колкото по-рано толкова по-добре според мен.

# 595
  • София
Специалистът по фетална морфология, който посещавам, препоръчва пренатален тест в случай, че има риск за хромозомни аномалии, установен от скрининг в 11-13 седмица (ранна фетална морфология + кръвни изследвания) между 1:50 и 1:1000.

Ако рискът е по-нисък, счита, че няма необходимост (разбира се, всеки сам си решава дали да не пусне въпреки това).

Ако рискът е по-висок, препоръчва директно хорионбиопсия или амниоцентеза.

Та, Камелита, може би това е случаят и при теб.

# 596
И аз това допускам, Ziggy.
Само, че аз следващия месец правя 41 г и не смея да разчитам на статистиката от БХС. Решила съм и ще го направя. Не съм първа младост, нито пък яйцеклетките ми Simple Smile. Още повече, че имам пресен пример на много близка приятелка, при която откриха сериозна аномалия от този тест и тя махна детето. Била е почти несъвместима с живота.
Да не дава Господ, но след като живеем във времена, в които медицината позволява този ранен неинвазивен скрининг, защо не?

Специалистът по фетална морфология, който посещавам, препоръчва пренатален тест в случай, че има риск за хромозомни аномалии, установен от скрининг в 11-13 седмица (ранна фетална морфология + кръвни изследвания) между 1:50 и 1:1000.

Ако рискът е по-нисък, счита, че няма необходимост (разбира се, всеки сам си решава дали да не пусне въпреки това).

Ако рискът е по-висок, препоръчва директно хорионбиопсия или амниоцентеза.

Та, Камелита, може би това е случаят и при теб.

# 597
  • София
Аз имам една бременност, която приключи с аборт в 14г.с., поради Синдром на Търнър, установен с хорионбиопсия. За това сега бързах да си направя тест, въпреки че белезите, които показваха проблем тогава сега липсват.
Камелита, само защото си на 41г, бхс ще ти даде отклонение.... щом си решила си направи, аз също съм на мнение, че щом медицината позволява, защо не !

# 598
Днес е четвърти работен ден откакто дадох кръв. Причината да го направя е мисед аборт с първата ми Б. Според лекарите нямам основание за притеснение, но реших, че така ще ми е много по-спокойно.
Иначе и на мои приятелки, които са бременни в момента, са им казали първо да изчакат резултати от БХС и ако са притеснителни, тогава пренатален. Но всеки сам се познава най-добре и знае какви са му тревогите и как може да ги реши.

# 599
Здравейте , изписаха ме всичко е наред бебето се закрепи , сърчицето ни е добре с 8 дена сме напред така каза , че това е нормално . Продължавам с утрогестана обаче 3 сутрин и 3 вечер вагинално. Огестана и нощ па 3х1. От термин 18 бяхме 14/15/ сега сме за 10.12

Общи условия

Активация на акаунт