Отговори
# 645
Здравейте, втора поредна нощ ми се случва едно и също. Ставам до тоалетна към 5 и след това започва гадене и виене на свят около 10-15 мин, но не повръщам. Дали това е знак че започва повръщането  😣 В 7г.с. съм. Също имам въпрос дали имате болки. Аз имам по няколко пъти на ден болки наподобяващи тези от цикъл с продължителност 1-2 минути и отшумява. Дали е от отлепването на ембриончето ми или е нормално?

# 646
Знак е, добре дошла в клуба Grinning
А дали е от отлепването, не мога да ти кажа, но и аз имам спазми ниско долу, а нямам отлепване....

# 647
Vanesatt, и при мен това беше знакът, че започва сериозното гадене. От днес съм в 13гс и за щастие (засега поне) то остана в миналото. Много рядко тези дни да усетя неразположие или леко гадене. Болките в матката в 7гс са най-често от разширяването ѝ. Аз по това време ги имах всяка нощ и ми изписаха но-шпа - веднага облекчава, а и се пие не толкова заради самата болка, а за да може мускулатурата на матката да е спокойна и отпусната. Доколкото знам отлепването обикновено е придружено с кървене/зацапване, така че не се тревожи.

# 648
Здравейте и аз бях с отлепване, два пъти първия път нямах никакво зацапване , втория път светло кафяво и лежах в болница, спря още като ме приеха и не съм имала . Искам да питам как са гърдите? Аз много наблягам на тях ,знам че не трябва да е така но нямам ли болка и щръкнали зърна се притеснявам , въпреки ,че ми казаха ,че всичко е наред бебчо вече е 10+5 ( аз съм 9+5) как трябва да се водя от последния цикъл или както ни казват че е със 7/8 дена напред?. Гърдите ми не са омекнали но сега зърната не са бъбнали това можели да е защото минах вече 10-та седмица.....Гаденето и оригването си го имам. Мами не се притеснявайте от симптоми ,а се радвайте на тях , от предната случка знам , че симптомите до края на 3 месец трябва да си ги имаш не всичко ,но леки. Мен даже ме питаха тогава "Кога спря да се чувстваш бременна". Аз също мисля да говоря с психолог, защото сънувам много не приятни сънища изпълнени със страх и цял ден мисля над тях . Вече ще поискам помощ! Днес съм на преглед (въпреки , че като излизам от болницата преди три дни ми казаха , че всичко е наред нямам отлепване и , че всичко е нормално) Притеснявам се , страх ме! Моля не ме съдете. Извинявам се за дългия  пост и стиснете по едно палче. Надявам се и Вие да споделите как се чувствате и как са гърдите....

# 649
Kederay 27 Напълно сподвлям притесненията и страховете ти. Попаднах обаче на нещо, което ако работи ще бъда спокойна, колкото и странно да е . Домашен доплер, ехограф. Да си следя пулса на бебчето и да си знам, че е добре. Има го в алиекспрес за 30-40лв. Мъжа ми ми каза, че съм тотално полудяла, но Disappointed какво да направя.
Някоя от вас ползвала ли е, чувала ли е и какво ви е мнението.  

Гърдите ми са чувствителни и подути още преди да направя теста, а на пърия тест бях с 15 чхг . Зърната ми също са чувствителни.

# 650
И аз сънувам ужасно реални кошмари всяка вечер, отвратително е . Гърдите ми са твърди, зърната ми също са чувствителни и по-тъмни от обикновено.
През целия ден съм уморена и ми се спи, все едно някой ми е изцедил силите и от 5та седмица още съм подута и никакви панталони не мога да нося без да ми стяга.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 17:39 от Бамбита

# 651
И аз сънувам ужасно реални кошмари всяка вечер, отвратително е . За гърдите моят лекар само ми каза да следя и че трябва да са твърди. Зърната ми също са чувствителни и по-тъмни от обикновено.
През целия ден съм уморена и ми се спи, все едно някой ми е изцедил силите и от 5та седмица още съм подута и никакви панталони не мога да нося без да ми стяга.

За мен е много грешно да се използват фрази тук във форума като "трябва да са твърди". Бременноста на всяка една жена е различна и протича със различни симптоми. На една може гърдите да са подути и болезнени, а на друга не, но и  при двете нещата да се развиват добре. С всеки един симптом и неразположение е така. Това, че липсват не значи, че нещо има нередно. Разбирам, че всяка си има своите притеснения, но моля да внимавате с изказванията си във форума и да сме малко по-положителни.

# 652
  • София
Vanesatt, и аз бях пощуряла по тази джаджа, точно защото много се притеснявах... Мъжа ми също ме обяви за луда.
Обаче те хващат пулс след доста по-голяма седмица, не винаги можеш да го нацелиш и паниката ти е я кърпа вързана. Та това ме отказа.

# 653
Извинявам се, просто споделих каквото ми казаха на мен и моите симптоми , никъде не съм намеквала,че при всички трябва да е така.

И аз сънувам ужасно реални кошмари всяка вечер, отвратително е . За гърдите моят лекар само ми каза да следя и че трябва да са твърди. Зърната ми също са чувствителни и по-тъмни от обикновено.

За мен е много грешно да се използват фрази тук във форума като "трябва да са твърди". Бременноста на всяка една жена е различна и протича със различни симптоми. На една може гърдите да са подути и болезнени, а на друга не, но и  при двете нещата да се развиват добре. С всеки един симптом и неразположение е така. Това, че липсват не значи, че нещо има нередно. Разбирам, че всяка си има своите притеснения, но моля да внимавате с изказванията си във форума и да сме малко по-положителни.

# 654
Не знам колко е полезно за детето това от Алиекспрес.

А за гърдите нито през първата нито сега са ми твърди. Никога не съм повръщала или ми се е гадило. Получих коментар от едно момиче как на всички бременни задължително им се гади.. не е вярно.

Бях на преглед при друг лекар, защоти чак утре ще успея при моя и тя ми каза така "Нищо не трябва да ти има, нищо не е задължително. Това пак значи, че ти и детето сте добре."

# 655
Аз пък след повече от година ремисия, пак съм с гъбички 🙄 изписаха ми Гиназол крем и Залаин крем. Голям кеф просто! От години съм с този проблем и тъкмо си мислех, че съм се оттървала, ама не

# 656
  • София
На мен в микробиологията ми излезе кандида...  Аз точно обратното, никога не съм имала гъбички и сега съм в шок. Доктора ми каза, че ще ги третираме след 16 г.с. , защото сега не можело. Ама аз нямам и някакви кой знае какви оплаквания. 100% са зариди постоянното слагане на утрогестана. Имам още 1 седмица и дано не ми се налага повече.

# 657
Много е неприятен Утрогестана.. сега съм на Кринон гел. Поне е с апликатор и е една идея уж по-чисто за слагане. Пак е неприятно доста. С предната бременност два пъти ми беше излизала бактерия и бях на АБ. Забравих как беше Стрептококи или Стафилококи група Б и пишеше, че има опасност от спукване на мехура от нея.. направо се бях побъркала.

# 658
  • София
Лекарката ми каза, че почти всяка втора бременна хваща гъби. Моите не били опасни за плода, лекарствата за тях в тези седмици били по-опасни, затова и отложихме лечението.
Кринон ми даваха едно време в Щерев след пункции, но пък там не стигах до трансфер. Кринона ,да по-добре е със сигурност.

# 659
Моя позната имаха,не знам от къде купено и след като два пъти ходиха до спешен кабинет понеже не чуха пулса и АГ се скарал, че се занивават с глупости,мъжа и го изхвърли.

Vanesatt, и аз бях пощуряла по тази джаджа, точно защото много се притеснявах... Мъжа ми също ме обяви за луда.
Обаче те хващат пулс след доста по-голяма седмица, не винаги можеш да го нацелиш и паниката ти е я кърпа вързана. Та това ме отказа.

Общи условия

Активация на акаунт