Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 9

• 28 515
  • 621
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
А това беше добро, да - знаела къде е Кюрдистан, република от бившия СССР. То вярно, че и там има няколко на -стан, ама това окончание не е рядко срещано в Средна Азия.

# 466
Не ги гледах вчера, не знам как е бил формулиран въпросът, но така като ви чета, да си призная, и аз щях да се изложа на този въпрос. Какъв е този Кюрдистан, какво е това знаме, какво е това слънце-звезда 🙄

# 467
Ами ето:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%8E%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1% … D1%82%D0%B0%D0%BD

Търсеше се знаме :червено,бяло,зелено със звезда в средата,на непризната държава.

# 468
В Гугъл и аз го видях, въпросът е к'во правим там на място 😀

# 469
Аз на място щях бая да се изложа, така или иначе географията ми е една от най-слабите страни, понякога е направо срамно.

# 470
В Гугъл и аз го видях, въпросът е к'во правим там на място 😀
Там на място ползваме спомени от ученическите години и от новините.По едно време,не помня кога точно и в България кюрдите протестираха за нещо,та от там евентуално.

# 471
  • Русе
Ами ето:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%8E%D1%80%D0%B4%D0%B8%D1% … D1%82%D0%B0%D0%BD

Търсеше се знаме :червено,бяло,зелено със звезда в средата,на непризната държава.

Каква звезда - според мен, това си е слънце. В българската версия на Уикипедия няма пояснения за флага, в английската флага въобще го няма, в руската пише, че в средата има слънце, а не звезда, в немската - също.

# 472
Оказа се, че има отделна статия за знамето и съвсем ясно е написано, че е слънце, с 21 лъча, защото числото 21 е свещено за тях.

Ето скрийншот на знамето с описание какво съдържа, отдолу съм дала линк към статията в Уикипедия, а като чукнете на Kurdish sun, се отваря отделна статия за слънцето.

Скрит текст:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Kurdistan#:~:text=The%20 … stan%20in%201920.

Не ги е срам да пробутват недомислени въпроси. Simple Smile

# 473
Май въпросът е така поставен, защото и на четирите флага има звезди.
Когато питаха за кедрите, четирите флага бяха с растителни елементи.

# 474
  • София
Може би нарочно са задали така въпроса, все пак слънцето е звезда.

# 475
Във въпроса са описали знамето на Кюрдистан, а от останалите три отговора само в знамето на Косово има звезди, 6 на брой, в другите 2 (Каталуния и Палестина) няма звезди.
Скрит текст:

# 476
Щях да гръмна на този въпрос, защото светкавично направих асоциация с Витлеемската звезда, Рождество Христово и веднага  -  Палестина. Изобщо нямаше да се замисля кои са частично признати или непризнати държави. Така че, може би е въдица , сериозно щях да се замисля ако бяха написали слънце.

# 477
  • Пловдив
Аз обратно, само за палестинското знаме се сетих как приблизително изглежда и че няма звезда.

# 478
Каталуния има звезда:

# 479
И аз вероятно щях да се издъня на този въпрос. Щях да изключа Каталуня и Косово, но от останлите не знам, никога не съм им виждала знамената, нито съм се интересувала. А и като кажеш звезда, човек си представя класическото изображение на звезда.

Общи условия

Активация на акаунт