Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 9

• 28 640
  • 621
  •   1
Отговори
# 75
Може и да е пресилено, но да не знаеш колко са братята Карамазови е като да не можеш да кажеш колко са мускетарите на Дюма.
И това преподавател по философия, извинете…

# 76
Може и да е пресилено, но да не знаеш колко са братята Карамазови е като да не можеш да кажеш колко са мускетарите на Дюма.

Аааа, аз само Владо Карамазов знам!Добре ,че поне не съм преподавател по философия!

# 77
За Фьодор-моя грешка. Може би не съм била ясна. Билалов-дали по сценарий, дали по собствена инициатива, изреди братята. Не беше нужно тя  да дака след всяко име. Не го знаеш, добре, не може всичко да се знае, но да се стремиш да покажеш, че всъщност това го знаеш, а е видно че не е така, не изглежда добре. За мен.

Ами ето че ти, даже след като си чула обясненията на Билалов, не си запомнила имената (не си и длъжна), макар че предаването беше снощи, а тя трябва веднага да си ги спомни. Ако не започне да ги рецитира на секундата, значи, че се преструва, че ги знае. Може пък, докато Билалов ги е изреждал, да си ги е припомнила. Участничката даже не ми е сред най-симпатичните, но в случая се търси под вола теле. За какво конкретно с изреждането на имената Билалов би могъл да ѝ се подиграва – тънко или дебело?

# 78
Факт е, че паметта човешка обикновено е ограничена и "разчиства" малко използваната информация. Произведенията на Достоевски прочетох в доста ранна възраст около 15-16 годишна съм била.  Да ме пита човек защо, но ей на хареса ми "Идиот" и покрай него прочетох всичко преведено. Някои от книгите съм препрочитала в по - съзнателна възраст, но точно "Брата Карамазови" не ми е била от любимите и доста от нея съм забравила.
Първосигнално си мислех за тримата братя Карамазови, без да броя незаконният Павел Смердяков въпреки че  в условието на въпроса се изискваше да бъде преброен и той.

# 79

Аз пък даже не съм я чела книгата, ама не ме е срам хич, да знаете Simple Smile

# 80

Аз пък даже не съм я чела книгата, ама не ме е срам хич, да знаете Simple Smile

Засрамих се и започнах да чета -резюмето,че за книгата нямам време сега.

# 81
Видях я днес, наистина не игра добре. Обърнах внимание на въпроса с братя Карамазови - и според мен се преструваше и повтаряше по Билалов.
Не съм чела Достоевски, нито пък каквото и да е друго от руската класика. Освен Пушкин.
Никой в училище не ме е карал дори да е било част от учебната програма, а иначе нямам интерес.
И към френската класика нямам никакъв интерес, но ме накараха, затова прочетох Парижката Света Богородица, Клетниците, Мадам Бовари и някои други. Мислех и все още съм на това мнение, че са отвратителни (знам, че звучи шокиращо - но това е, напълно искрена съм). Обичам да чета, чета непрекъснато.
Не причислявам Дюма към класиците, които ме караха да чета насила - неговите книги имат развлекателна стойност и ги четох доброволно.

# 82

E, аз не знам. Никога не съм усещала подтик да чета това нещо.

# 83
Под давление на предаването зачетох "Братя Карамазови"-ми не е мойто,но вече знам колко са братята там!

# 84
Дори да не е запознат с книгата, човек все би трябвало да е гледал постановка, балет… А госпожата твърдеше, че е чела романа, но си личеше, че не е.
Това имах предвид. Все едно да кажа: чела съм Тримата мускетари и като ме питат колко са те наистина, да отвърна: Три или пет, но не съм сигурна, защото съм я чела в детството си.

# 85
Нали за тази стопаджийката става въпрос? Че говорех по телефона и изпуснах този въпрос за Карамазови.И аз съм ги чела,но пак не ги помня всички братя. Simple SmileАз пък се втрещих да не си чувал за Копакабана.И да не разбереш въпрос.Хайде понякога малко завъртяно и подвеждащo са написани,но сега си беше точно и ясно:от всичките певици родени в Канада и тн.И тя взе да развива теории кои не били родени в Канада..Rolling Eyes

# 86
Не съм гледала и постановки аз, не знам за какво е историята (наистина не се интересувам, не е свързано с това, че е руска или с някакъв принцип - нямам интерес, това е).

# 87
  • София
Дори да не е запознат с книгата, човек все би трябвало да е гледал постановка, балет… А госпожата твърдеше, че е чела романа, но си личеше, че не е.
Това имах предвид. Все едно да кажа: чела съм Тримата мускетари и като ме питат колко са те наистина, да отвърна: Три или пет, но не съм сигурна, защото съм я чела в детството си.
Забравят се, има книги, на които дори сюжета трудно си спомням, пък какво остава за конкретните герои. Става въпрос точно за такива като тази, които извън такова предаване рядко се обсъждат и не са изучавани в училище подробно.

Аз знам колко са братята, но не, защото съм чела книгата или знам за какво се разказва, а заради Владо Карамазов. Един ден бях погледнала.

Сравнението с мускетарите не е точно, защото за тях са давали много филми и анимации.

# 88
Ох и аз не помня какво е "естерификация" но трите други опции се изключват елементарно. А този беше готов да се предаде, че и силен жокер изгуби за глупост.
Всеки концентрат е смес на алкохол и вода, никаква реакция не става. Киселините се разреждат с вода и пак нищо друго не става.  Захар и сол ясно, че нищо не правят...

# 89
Как да няма реакция? Във въпросът се казва "взаимодействие"...  Макар да нямам представа как алкохол и вода ще си взаимодействат химически...

Общи условия

Активация на акаунт