Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 9

• 28 510
  • 621
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Кои футболисти не пеят химна на своята страна?

Испания, Босна и Херцеговина, Косово и Сан Марино.
Но въпросът беше за Испания, а опциите освен Испания, бяха: Франция, Италия и Сърбия.
Явно този човек никога не е гледал футбол или олимпийски игри. Или ако е гледал е пропускал химните преди началото на мача или при награждаването на олимпийските призьори.

# 511
pticasprujina, тези, които коментираме в по-съкратен вид:

Къде се намират "Камилите" - скално образувание  с височина 13 м?

Не бяха такива въпросите.
Камилите - няма скално образуваните, само 13 метра. Преди години накратко почти бягах по Хисаря, но добре си ги спомням.
За непеенето на химна - спортисти, а не футболисти.

# 512
Няма как "камилите" да са в планински места като Вършец,Велинград и Сапарева баня.

# 513

Не пишеше "скално" - това той си го измисли, само пишеше, че са високи 13 метра. Всъщност са останки от римски порти.

# 514
  • Велико Търново
Няма как "камилите" да са в планински места като Вършец,Велинград и Сапарева баня.
Защо да няма как? Ако все пак са скални образувания (въпреки че не са), даже е по-логично да са точно в планински места. Но какво пречи на такива места да има и крепостна стена?

# 515
Защо да няма как? Ако все пак са скални образувания (въпреки че не са), даже е по-логично да са точно в планински места. Но какво пречи на такива места да има и крепостна стена?
"Камилите" се връзват с равнината и с песъчлива земя Хисаря,отколкото с планината.

# 516
Наричат ги "камили", защото имат "гърбици", няма друга символика.

# 517
Ето това са "Камилите"
.
Между другото, има невероятни места в Хисаря, добре е който не е ходил, да отиде да го разгледа. Май няма толкова запазени неща на едно място от тази епоха другаде у нас. Спокойно се разглежда за няколко часа, паркът, който е между старите крепостни стени, също е много приятен.

# 518
  • Велико Търново
"Камилите" се връзват с равнината и с песъчлива земя Хисаря,отколкото с планината.
Тя ако беше толкова директна връзката, нямаше да има кавички. А защо им казват така вече е написано.

# 519
Flushed Не съм Цитирала въпросите, извинявам се за объркването!
Може би, защото зми изникваха отговорите, преди да ги покажат, но за  Босна и Херцеговина, Косово и Сан Марино, нямах представа, че и те са без текст на химна - благодаря Simple Smile

# 520
Той май и американският химн "Янки дудъл" е без текст. Много свежа и приятни мелодия има...

# 521
Аз понеже гледам вечер със закъснение, просто да се възмутя от поведението на Билалов на въпроса с лиосела, ама направо да му го беше казал, какво беше това подпиране, какво беше това чудо!

# 522
Той май и американският химн "Янки дудъл" е без текст. Много свежа и приятни мелодия има...

Аз поне съм учила текст към янки дудъл и той определено не е американският химн сега. Дали е бил някога не знам, но май не. Бил е песничка на северняците по време на войната им.

https://www.scoutsongs.com/lyrics/yankeedoodle.html

# 523

Ааа, тези ги гледах, мислех, §е за следващия участник коментирате.

# 524
  • Русе
на мен така ми изглежда.

И аз бях миналата година в Хисаря... Как пък не е разбрал...

Така е, като се ходи без екскурзовод. Wink

Общи условия

Активация на акаунт