Може би и аз трябва да направя самопризнания в този дух. Но не, ти си свършила работата. Не бих ти отнела от заслугите

Ще добавя обаче. Александра е на 34 г. Пак ще го напиша - на 34 г. Не е дете, израсло в интернат без родителска грижа и подкрепа. Не е и дете невръстно. Тя е човек, който и е получавал, и има всичко необходимо, за да се чувства добре, да е стабилна и да е нормално функционираща в живота. Не е нещастно дете, което да ожалваме и защитаваме.
Колко от Вас, съфорумки, отивайки на работа, имате орда подкрепление, хора, които ви държат за ръка, защитават ви от шеф, колеги, от борби и междуособици в колектива... от удари и низости за повечко пари и издигане по стълбичката или само заради едното оцеляване на дадена длъжност.
На 34 г.човек се е приспособил и оцелява. Ако влезе в битки, изкарва ги, оцелява и продължава.
Ако мен ме бяха дондуркали и държали за ръка, щях да мисля, че това е нормалното и че така трябва да бъде. Но не, затова и аз ще съм в групата на лошите, които смятат, че човек на 34 трябва да се справи сам с кашите, в които се е забъркал или се е оставил да бъде забъркан. Ако е тийн, неукрепнала житейски личност, ок, трябва подкрепа, но тя не е. На нейната възраст повечето са отдавна работещи и с деца в ДГ или в нач.училище.
От другите - Карина беше там, Ния-Косара, Вики украинчето(наричаха го "тъпото" някои от вас, но се премълча това), Деница със самозаблудите, Блага дори, те се справяха и се справят по някакъв начин в същата тази среда. На тях бански не им развързаха, но все нещо нехубаво там и те са видели,търпели са несгоди, пък се съхраниха, оцеляха без гръмки скандали и ексцесии. Даже Блага се научи *да плува* и да оцелява както може.
Гергана пък е харесвана (от публиката) тъкмо заради справянето, не толкова заради външност или "творчество".
Уж всенародната любов и подкрепа за Ал., която тече в Иг и във Фб - идва от по- възрастни хора, рядко от млади, може би и от някои тийнове, но като цяло младите не възприемат александреното поведение за топ.
Слушах на живо коментари на подрастващи, четох и постове. Оттам и това заключение.
На глупав човек не мога да се възхищавам или пък да съм клакьор и да му вдигам още повече акциите. Не съм учила и работила, за да се превръщам в неразсъждаващ трезво последовател на съмнителен авторитет и специалист. Няма да се кълна в нея и в нейната професионална пригодност.
Някой добре написа тук, мисля Проксима - в една наука първо овладяваш базовите знания, теории, материя, после разсъждаваш и тръгваш да оспорваш или преценяваш кои са читави, кои не. Първо ставаш някой, надграждаш академичните знания, проучваш, четеш много и различни автори, после изграждаш своя теза и критикуваш аргументирано. Сашка още не е стигнала ниво.
Друг тук написа за интелигентността - да, част от нея е да се адаптираш и да преняваш къде кога какво поведение. Бгтатко написа обстоен пост за средата и за емоционалната интелигентност на Сашка. По тази линия има над какво да се замисли Ал. Голяма част от пледоариите ѝ бяха не просто да се защити, а и за пред камерите, за да се покаже като човек на зрителите, все пак знае, че я снимат. Да излезе тя правата. Пък и да стане любим герой на мнозина. В никакъв случай не подминавам и фактите, че имаше грозни обиди и изстъпления към нея. Но защо психолог Александра на 34 г.не овладя и не стабилизира емоциите и психоклимата. Завиждали ѝ - да, завиждат ѝ, сред жени е. Но пак трябва да се справиш, не да наливаш масло в огъня. Не да крещиш и хабиш енергия за всичко, по всеки повод и да продължаваш с неприятните, натоварващи психиката на всички, скандали. Излез в градината, дишай, спомни си за близките си! - те ще те гледат, помечтай, съхрани се душевно.
Видно е за всички, че Марта е харесвана от Виктор, но тя не обра чуждата завист и не влезе в окото на бурята. Не им беше дразнител. Ходи с мотор във вилата на Витя, готви, яде с него там, всички разбраха, че е харесвана жена, сред фаворитките му... Блага сама ѝ каза: "Забравяш красотата", т.е. напомни ѝ , че Витя я цени и заради външния вид, призна ѝ го.
За държанието на Ал. пред Виктор, ами, не е моето това, не боравя с тези подходи, чужди са ми тези хиления, кокетничене и погледи ала лолитка, плюс разтегнати усмивки. Аз не чух един дълбок разговор между тях. Оттук - оттам някакви намеци, закачки, свалки. Тийн свалки по пейките без съдържателност. Ще кажете - ами, той Витя...това му е нивото, та затова. Ами сашеното ниво, ако е по-високо, тя ще поведе разговора и ще покаже нещо умно. Говори за 50-те нюанса сиво - клише, изтъркано клише за подхващане на свалка. Идеята на ергена за тичане в дъжда бе в пъти по-по от нейните опити за интересност на срещата.
Не са ѝ постлали на Ал.там, във вилата, а на другите постлаха ли им, че успяха да излязат читави от там! Другите как си понаместиха отношенията и се търпяха. Намерили са начин.
Та така, не мога да потъна във всенародното преклонение пред героинята на новото време.
Нито с характер, нито с ум, нито с постъпки, нито пък с красота ме спечели. Има хубаво стройно тяло, тренира, дотук. За неграмотността и невежеството - писала съм вече. Това е от мен засега.