🤍 Ергенът 🤍 Сезон #1, тема #10 🤍

• 78 471
  • 1 444
  •   1
Отговори
# 1 170
Не успях да изчета всички коментари (то егаси ферманите Grinning ) ,но мисля,че някои неща,които Алекс прави може да са си част от сценария. Например това,че не се справи на въпросите ,за да могат другите да я плюят или вчера уж не му знаеше фамилията ,за да могат да и счупят сърцата и пак да има драми в предаването.В тези моменти имам чувството,че се опитва да го изиграе,но не и се получава съвсем естествено.. Може и да греша де,но ако всичко е сценарии,защо това да не е Grinning
По въпроса с bully-то ,аз също съм била в такива ситуации,така че и съчувствам напълно.Не се харесват различните хора обикновено,може да са най-добрите и мили на света и пак ще се намери някой идиот да ги тормози без причина или да завижда.Както някои други коментари споменаха-подобно на ситуации в училище.Според мен и завиждат и злобеят ,защото Виктор показва по-специално внимание към нея.Не виждам нещо кой знае колко дразнещо да каже/прави,за да реагират така.Ако не им харесват темите на разговор,да изберат тема пък те..може за ролекси,подаръци и разкрачвания да им е по-интересно Grinning Тяхната единствена тема на разговор е Александра и колко е зле,явно други теми нямат.Учудвам се как тук има толкова хора,които не я харесват,докато във фейса на 95% поне я подкрепят.На мен по-скоро ми е жал,винаги бих подкрепила някой отритнат,защото знам какво е.
'Айде и моето стана ферман.. Grinning

# 1 171
Чета ви и все повече в съзнанието ми излиза стар, но златен виц:

"Един баща евреин повикъл сина си, който бил зле с момичетата, но пък бил вече за женене. Бащата казал, че му е намерил три кандидатки. "Трябва да си избереш една от тях" - му казал бащата - "ето ти 600$, дай на всяка по 200 и ми кажи после коя ще избереш".
Синът дал 200$ на първата, тя излязла на пазар и си купила скъпи дрехи и бижута само за нея. След това дал 200$ на втората. Тя си купила дрехи и бижута с половината от парите, а с другата половина купила на момчето дрехи и обувки. Накрая дал на третата 200$ и тя ги похарчила само за него, като не купила нищо за себе си.
Бащата отново повикал сина си и го попитал коя от трите избира. "Е, как коя, бе, тате?! Тая с най-големите цици, естествено!"

# 1 172
  • гр.София
Прииска ми се снощи поне една от момите да не се наведе и вземе розата си. Примерно ,Блага. Щеше много ефектно и елегантно да напусне ,без да го прави в лице с Виктор. Уж наистина осъзнава,че губи състезанието, а не намира воля да се откаже. Много унизително ще завърши предаването за нея,струва ми се.
Люса също всеки път е готова да е без роза,усеща го,но поне не прави драми.
Деница е мегазаблудена,нека си стои и излага още.

А,по повод бюста- Алекс само дето не го сервира на тепсия, тя и във видеата в Ютуб,които са уж професионални , се лензи с деколтета до пъпа.
Халал да му е на Виктор.Да се взимат и бягат.

# 1 173
Аз сега изгледах епизода и промото за следващия; след малко се връщам да ви чета, но тъй като видях от промото нещо като сценарии за епизода, ще го пусна в скрит текст. Само за подаръка нямаше никаква подсказка да разбера нещо повече.

Скрит текст:
Очаква се индивидуална среща. На нея ще е Алекс, докато другите правят някакво изпитание с готвене. Изказването на Блага, че сърцето ѝ е разбито е коментар точно след като чете поканата, защото се вижда, че е със същото облекло. Очевидно 5 момичета са на това предизвикателство с готвене и следователно не са на индивидуална среща. Това са Деница, Виктория, Марта и Дениз, но след това се вижда и Людмила. Така че остава или Блага или Алекс да е на индивидуална среща. Ако предишното изказване на Блага, че е с разбито сърце, може да е заблуда, след това има втора улика, че може би тя е шестият човек на груповото забавление-готвене. Именно, във всички кадри има жена с дънки и бяла тениска с гръб зад останалите работи на отдалечения плот. Първоначално си мислех, че е Алекс (заради дължината на косата), но може би по височина повече прилича на Блага... И после дадоха кадър от интервю на Блага, че " понякога се налага и Блага да раздава шамари". Монтирано е да създаде друга илюзия (че е от коктейла нещо), но всъщност тя е облечена с бяла тениска, което очаквам, че е облеклото ѝ на груповото готвене. Така остава, че Алекс през това време е на среща, а при готвенето са всички останали.
Относно груповото занимание нямам никакви предположения, очакваното от Деница и Виктория. Най-интересно от всичко, което са загатнали за това, е Марта като коментира "Малко изпадам в паника"... Това е след като се е преоблякла (сутринта като отварят поканата е с нещо бяло, после със зеленото е на готвенето). Не мисля, че е заради индивидуалната среща на Алекс, по-скоро нещо, което се случва докато готвят. Едва ли ще е нещо голямо, но пък може да е имало някаква конфронтация и Марта да го казва, защото вече дори без Алекс те се карат (а уж само тя е дразнителя).
И последно, не че е важен детайл, но Блага като казва, че "тя е седнала в него" и отваря завесите, на втория кадър се вижда глава на брюнетка, аз си го спрях и ми приличаше на Алекс най-много.

# 1 174
Аз не твърдя, че интелектуалното на Алекс има съществено значение. Отговарях на спекулациите за него и за това на другите от форумки, и исках да обърна внимание на това колко по-важна в случая е обективната самооценка относно нивото на човек от гледна точка на това как тя влияе върху поведение, претенции, и т.н. И понеже се спекулираше относно нивото на нейното обкръжение, исках да покажа че то си е напълно средно, но спецификата му е такава, че липсва откровеност която да заземи Алекс, а и други. Нереалната самооценка на Алекс е последица на това и й изигра лоша шега в Ергенът.

Определено не гледам на случващото се през очите на Виктор, защото не ми е на нивото и не бих желал да падам на неговото. Да бъда кукла Кен, да повтарям заучени фрази, пози и погледи и да се сдухвам ако някаква кифла не припада от възхищение към плочките ми и мустака ми.  Много е повърхностно всичко това. Да ме извините, от моята мъжка гледна точка Виктор е кифльо. Поне демонстрира добро ниво на възпитание, това го спасява да не бъде тотална щета.

Прекрасен и верен коментар направихте, но има един незначителен недостатък - направен е от мъж. Вие явно не разбирате, че интелектуалното ниво на Александра в случая няма значение. Ако тя се надценява, това ще и създаде проблем в други области на живота. Тук, обаче наблюдаваме женски хищници, които се групират, за да унищожат фаворитката на мъжкия екземпляр. Вие гледате на ситуацията през очите на Виктор и затова не виждате жестокостта, която всъщност е за него, но рефлектира върху жената,  която той харесва. Дори Деница и Марта негласно участват в плана за унищожение  което доказва, че интелектуалното ниво на участничките в експеримента не е от значение.

# 1 175
Някои от вас преекспонират "отклоненията" на Александра и си личи, че не са достатъчно запознати с материята. Хората сме различни и това, че не влизаме в общия знаменател, базиран на лично вашия експириънс, не ни прави глупави, с отклонения и какво ли още не. Аз не помня имена, много ми е трудно даже да ги запомням, ама говоря почти три езика и съм много добра с исторически години и детайли от ситуации, случили се преди 10 години. Затова не мислете, че вие сте нормата, защото не сте,  както и аз не съм нормата.
Отделно - не бъдете bullies; това не се толерира по света. Мнението е мнение, критиката е критика, но нека начинът на изразяване не прехвърля границита на хуманното.

А Сашка в какво е добра? Имена не помни. Исторически дати също. Събития от преди 10 г.? Езици ли? Хайде да видим какво ни е показала досега? Аз виждам само ненужни и глупави скандали от нейна страна. Е да добре се усмихва пред Виктор и никакви смислени разговори с него, нищо, само хихикане. Как пък един път не си побъбри с Виктор за нейните карти с красивите думи. Може някой друг да е видял в нея нещо което тя да може/знае добре и да добави нещо друго.....?
Само да вметна, че не е нужно да си добра в каквото и да било, за да се влюби някой в теб. Виктор е нагледно доказателство.

# 1 176
Всеки пречупва гледаното през собствения си поглед и опит (най-вече горчив) в някакви подобни на показаните ситуации. Режисурата определено набляга на най-наболелите и очевидни проблеми в обществото, чак става гротеска. Проблеми като повърхностност, меркантилност, тормоз, липса на знания и лошо образование, продажност, чалга-култура, етнически проблеми, отношения между хората.
Ако се загледате, ще видите че Виктория остава с все по-рехава подкрепа: Деница открито вече й влиза в контра, Дениз почва да се дистанцира, сал една Людмила й остава и чат-пат Блага. Очаквам Людмила да си ходи, но бих предпочела да е Блага, защото ако говорим за тормоз и подигравки  (най-вече от зрителите)  тя е най-потърпевшата, да не говорим за отношението на Виктор към нея.
Ще кажете - тя си го проси и тук-там някой ще я съжали.
Същото е и с Виктория и Людмила - злите и грозните. Не смятам определението и насложения върху тях образ за реален. Лично аз виждам и положителни черти в тях.
Марта се опитва да е обективна и дистанцирана. Определено, Александра не й е симпатична и не само заради конкуренцията с Виктор. Дистанцирано се държи и с Виктория и Дениз. Вижда, че Блага е добра, въпреки наивността си, а Деница й е долу-горе на нивото и годините и затова почти само с тях говори.

# 1 177
Момичета, знаете ли имената на водопада, каньона и зиплайна, където Дениз и Виктор бяха в предпоследния излязъл епизод? Много ми харесаха тези места, а не са ми познати.

# 1 178
Сценаристите са същите от Биг Брадър. 😁

Благодаря за тази информация, не бях се поинтересувала, но сега ми става ясно защо все интриги се въртят в санаториума. Явно това продава и не само явно, а съвсем реално. Зрителите имат нужда да хейтят и телевизията им дава възможността да си избият нервите. Светът не се е променил за хиляди години по отношене на човешките взаимоотношения.
Милиони години еволюция и накрая...хляб и зрелища. Sweat Smile

# 1 179
На Александра дипломата е като на Зори Джи сертификатите.

# 1 180
Hastar, Блага не е добра. Най - опасна е комбинацията завистлив / лош, проклет / и прост човек.

# 1 181
Момичета, знаете ли имената на водопада, каньона и зиплайна, където Дениз и Виктор бяха в предпоследния излязъл епизод? Много ми харесаха тези места, а не са ми познати.
Saklikent gorge беше казал някой по-напред.

Скрит текст:
Абсолютно няма психични отклонения, просто е по-чувствителна, и стресът и се отъразява зле. Не казвам, че това е хубаво, и че не трябва да го тренира, но явно не и се е налагало.Ша свикне
Честно казано днес за пръв път ми стана жал за Виктория. Когато каза -ако не си нагъл , хиените ще те изядат, ще те разкъсат. Замислих се ,в каква ли среда живее и се движи. Може би няма добри хора край нея, което разбиора се и тя си е избрала обкръжението, не е малка. Но пък може наистина да не вижда добри хора и като се срещне с такива , да не ги разпознава , а да са и точно странни и непонятно опасни
Въобще не ми е жал … каза, че цял живот получава всичко наготово и беше горда/доволна  от това, няма как да изпитвам съчувствие към такъв паразит !!
За Виктория не разбирам как не осъзнава на моменти, че нщата, с които се гордее (включително "най-лудата си мечта") са отблъскващи.

Скрит текст:
Другите кобри изибщо няма да ги коментирам, освен Дениз. За мен тя е много хитра и умна до толкова, че знае кога, на кого какво да каже, така че да няма последствия за нея. С перфектно поведение пред Общака, кучка с другите момичета и дори манипулира Питона без оная да се усети.
За Дениз не мога да формирам някакво пълно мнение от това, което виждам. Комуникацията ѝ наистина е на ниво, но сякаш е отраснала или живее в някаква махленска среда, която проличава понякога. Може би с малко повече интелект щеше да се издигне и повече над нещата и да спре да сипе обиди. В последния епизод много ми хареса като се опита да си говори с Алекс, когато другите си тръгнаха. Но и тя не знаеше точно как да обясни проблема, трябваше ѝ повече време - да го обсъдят и да стигнат до някакви изводи, но Сашка хем не разбира, хем вече толкова ѝ се е насъбрало, че само прекъсва да си сподели мъката. Някой беше написал, че
Цитат
Александра е неуверена и нестабилна с постоянен стремеж да се доказва и да проповядва.
И на мен ми изглежда неуверена в тази среда и това я кара да се опитва да се докаже, оправдае и хареса.

И накрая да завърша: стана тема тормоза, аз мисля, че и преди го имаше (особено за външен вид как някой не си е оправил нещо си присъстват още от началото на предаването тук). Категорично не одобрявам всякакъв дори лек тормоз. Всеки има различно възприятие за това какво се счита за тормоз (за съжаление много хора не регистрират някои случаи) и се радвам, че с поне половината съфорумнички/съфорумници гледаме едно и също предаване. Не може това да се дава по телевизията, защото някои хора го приемат за нормално...
Тя била свободна да си тръгне - ама не трябва да се позволява да те тормозят толкова, че да се откажеш от желанията си (било то бъдеще и любов с ергена или нещо друго в живота).
Или другото: "ама с какво я тормозиха снощи, никой нищо не ѝ каза". Ако е конкретно за снощи и имате нужда от реплика, Алекс каза "Вие не ме познавате" и Люса отговори "И не искаме". Но не е само до излъчени реплики, а поведение на незачитане на другия човек и откровено унижение с действия било то напускане или злословене (в близост или не). Отвратителни кадри, които единствено ме напрягат.

# 1 182
https://www.kliuki.net/%d0%bb%d1%8a%d1%81%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%b … SZPrpm1Hl2H3_g7RI

Ето снимките на чичото на Капитонова, които бяха пуснати преди време и във форума. Пускам го понеже имаше потребителки, които питаха за него.

# 1 183
Хайде сега да не казваме на черното бяло. Не били bullies. Eдната иска да разбие с чук главата й, другата и крещи, че е грозна, третата я обявява за зло. Дали гледаме едно и също предаване. Няма оправдание за булинга и точка. Нищо не може да оправдае унижаването с кеф на друг човек, било и то най-големия ти враг.

От ревност човек и убийство може да извърши. Явно на живо Виктор е чаровник. То и от телевизора си личи донякъде и въпреки, че не е мой тип не мога да отрека, че има много приятно излъчване и усмивка, както и леко тъжни, пълни с нега очи.

# 1 184
  • София
Сега гледах повторението на серията от четвъртък. Виктор вече прекали с тези целувки - която не поиска, само нея не целуна. Става ми досадно и с тези нагласени срещи, после разтягането на сцената с розите - все едно гледам индийски сериал. Той бил запомнил! Какво е запомнил той, нали има сценаристи да помнят!
Александра ще има за клиенти любителките на езотеричните практики. Виктория е много зле. Когато застане в нормално състояние извивката на горната устна е такава, че винаги изглежда в поза на отвращение. Хем нахална, хем нарцистична. За Людмила е ясно, че я оставиха заради интригата. Жалко за Гергана. Благовеста трябваше да си тръгне, че тя съвсем не е добре с нервите, но и нея я оставиха за интригата.

Общи условия

Активация на акаунт