Израелски сериали и филми

• 16 834
  • 247
  •   1
Отговори
# 120
Започнах Хатуфим, тежък е наистина, не знам дали е най-бруталното, което съм гледала, но определено показва нелицеприятни страни от израелското съвременно общество. Спомних си за това, което бащата на Дорон казва във Фауда, че правителството не му пука за теб, задето го оставили в затвор в Йордания и не го спасили, поне така разбрах. Но не е ли така  навсякъде, никоя държава няма ресурсите да спасява всеки един военнопленник. Израел не е изключение. А и отдавна имам впечатление, че сякаш в повечето тайни служби и правителства работят хора, подбирани да са лишени от емоции, да не са прекалено състрадателни, може и да бъркам, разбира се, просто така го чувствам. И военният психолог в Хатуфим, или просто образът му е замислен да е хладен професионалист, или да е отрицателен образ, или и двете. Преполових вече първи сезон, и не мога изобщо да му симпатизирам, камо ли да го харесам. Показва се като доста безскрупулен индивид според мен.
Намерих в онзи сайт и сериалът Our boys, и него ще го погледна.

# 121
Реалността в Израел е  различна от тази в България. И аз първият път като гледах сериала, психолога ми се стори гъз, ама след 13 години тука... абе малко ги гърчи даже. Атентати тук да искаш - стрелят, ръгат, газят, автобуси избухват... и това говорим в мирно време, не по време на интифада или война.

# 122
Solstice , слуууучайно с БГ субтитири ли го намери ?

# 123
Според теб не е бил достатъчно гаден с тях? Добре, възможно е, явно си по-запозната с тези неща, без ирония го казвам, и приемам, че някои хора принципно не влагат емоции в работата си. Но едно е да са нащрек и да не оставят нищо на случайността, а съвсем друго да си навиеш на пръста, че сульо и пульо са подозрителни още преди да си разговарял с тях.
Е, няма да се хванем за косите чак, различни виждания имаме. Разбирам, Израел нямаше да оцелее дълго като държава, ако не бяха подозрителни, но някъде по пътя са свикнали прекалено с тази подозрителност и параноя и е жалко, защото все пак ми се струват не чак толкова кофти хора. Ние българите също имаме един куп особености, но и това не ни прави кофти хора, нали?
Малко комично, но накрая на сезона вече ми се искаше Нимрод и Ури да си заживеят заедно двамата, ни жени, ни деца ги разбират и без това. Не като гейове, просто  да са заедно и взаимно да се подкрепят.
Илана, с вградени английски е.

# 124
13 години живея в Израел. Живота тук е много различен, от този в България. Тук не могат да си позволят да са меки. Не знаят кой и кога ще се обърне срещу тях, а цената се плаща в човешки животи, много често - детски животи.

# 125
Тръгнах да пиша мнение, но осъзнах, че пак ще се отклоним от темата, затова ти пожелавам само ти и семейството ти в Израел да сте живи и здрави и в безопасност и занапред. И да успявате да се радвате на живота.
Изтеглих от пиратския сайт Кводо, за да го прехвърля целия, и о, боже, как изплакнах очи с голите космати гърди на Хишамчо! Пак го раняват там, и пак на същото място като че ли като във Фауда. Милият, толкова изразително го играе и в Кводо, ранен и безпомощен. И толкова му отива с униформа и оръжие. Войнишкото зелено подчертава сякаш очите му. Там май е от редките му позитивни роли, войник от израелската армия. Значи и араби все пак ги приемат там.

# 126
Цитат
Това редовна практика ли е в Израел, както и направиха в Homeland с Броуди, когато се завърна от плен, да следят под лупа такива хора?
В Homeland имаха инфо, че един от техните се е променил и по-натам знаем.Според мен даже много рано пуснаха Броуди вкъщи.Държа се идиотски с жена си, с приятелите си.Гледа ми се продължение на Фауда.
13 години живея в Израел. Живота тук е много различен, от този в България. Тук не могат да си позволят да са меки. Не знаят кой и кога ще се обърне срещу тях, а цената се плаща в човешки животи, много често - детски животи.
Правилно правят!В Европа поканиха стотици, хиляди терористи, отделно си отглеждат 3то и 4то поколения такива.Не я разбирам тази извратена политика.Добре, че има поне една нормална страна на този свят!

# 127
Между другото, свърших и двата сезона на Хатуфим и още пиша ревюто си, когато го завърша, ще едитна коментара, или по-късно като ново мнение, и ще го пусна като скрито, заради спойлерите. Сега ще кажа само, че ми хареса. Вече съм на Our boys. Супер много ме вдъхновяват, моята история се развива все повече. А, да, към края на Атентатът на Ясмина Кадра съм, и филма гледах, също ме вдъхнови. Моля за още предложения за такива филми и сериали! Без Техран, вече съм решила да погледна и трети сезон, когато го пуснат в Замунда.
Я кажете, не си ли гледате по някой път пак сцени от вече гледани израелски сериали, любими моменти, които са ви впечатлили? Аз дори си оставих един епизод на Хатуфим, втори сезон, 13-ти, заради някои сцени. От Фауда, особено моментът, в който Пантерата за пръв път се появява.
Намерих още едно видео с Хишамчо, с някаква мацка в предаване, в което обсъждаха космос, космонавти, и други. Показваха кадри от космоса, планети, космически станции. Често споменаваха Юрий Гагарин и малко комично беше, защото той изглеждаше леко отегчен на моменти, или поне на мен така ми се стори. "Тя се преструва, че знае за какво говори, аз се преструвам, че я разбирам". Не спирам да завиждам на съпругата му, че всеки ден може да си го гушка и целува. Pensive
Ето видеото, няма субтитри, разбира се, но ако сте мазохисти като мен, да гледате, без да разбирате нищо,погледнете го.

Хайде и това, тук разказва приказка. Само си представям, понеже има деца, как вечер ги приспива с този мек, нежен глас.

И просто не можех да не...Оказа се, че един от плейърите ми прави скрийншотчета и така се сдобих с този безценен кадър. Relaxed

Актьорът Али Сулиман, който играе доктора от Атентата във филма, също е сладък, дори още повече е като меченце. Преди съм го гледала в епизоди на Хавай 5-0, новата версия, защото оригиналът е от 70-те, беше главният терорист и в един сериал, не помня кой, но някои от вас може да са го гледали там и да се сетят, и в други филми, но са прекалено много да ги изброя.

# 128
Тая на аватара ти Инбар Леви ли е?

# 129
Да, точно тя, на тази снимка е наистина хубава, във Фауда не толкова.
Има клипове компилации с участието на Вече-знаете-кой, и там показаха сцени от сериал, в който участва и Стив от Фауда. И един друг, в който трима израелци са пленени. Знаете ли как се казват двата сериала?

# 130
Момичетааааааааааааа и момчета, ако има Техрааааааааан Simple Smile))))) днес е премиерата! Не помня в тази тема ли го коментирахме или в ислямската, но важното е че най-после излиза!
Пуснали са 1 мин от новия сезон с Хю Лори.

И трейлър на 3 сезон

# 131
Някой знае ли откъде мога да си изтегля сериалът Йерусалим с Вие-знаете-кой? Излязъл е 2022-ра. А Кралицата на красотата от Йерусалим?

# 132
Ако се появи някъде онлайн сезон 3 на Техеран, кажете моля.

Аз гледах Dirty Angels, ако се абстрахираме от ниската оценка в imdb и американските клишета, филмът е гледаем за жанрът си екшън, и има познати актьори от Фауда и Техеран Simple Smile

# 133
Дори в пиратите го няма... какво става с този сезон 3, преди излизаше веднага серията дори с превод в замунда... а сега никъде го няма!

# 134
Дори в пиратите го няма... какво става с този сезон 3, преди излизаше веднага серията дори с превод в замунда... а сега никъде го няма!

Аз пиратите пробвах веднъж да видя дали е там, но нещо ми тръгна някаква проверка за вируси, бе аз да съм стартирала и реших да не е някакъв валшив сайт и да не ми докара реален вирус, много трябва да се внимава с тези безплатни сайтове. Няма го и по нашите торенти, нито по 2-3 онлайн стрийминг сайта, които проверявам.

Има ли някой на apple платения стрийминг, дали там е пуснат, ако не, няма какво да го търсим още по пиратските места.

Общи условия

Активация на акаунт