Израелски сериали и филми

• 16 784
  • 241
  •   1
Отговори
# 135
Уж тръгваше на 9.12, но ей сега видях история от актьорът, който играе Фараз, че е 19.12.... не знам, но на 19 пак ще проверя по торентите, все ще се появи. Simple Smile Нямам търпение вече, дано е супер як, както бяха досега сезоните.

# 136
В Израел го пуснаха по националната телевизия. Има го в апликацията на כאן, но субтитрите са само на иврит.

# 137
Няма го в Apple TV - и реклама с дата няма.

# 138
Свърших Хатуфим, римейк на който е Homeland, но бързам да кажа, че вторият ряпа да яде!Хатуфим го слага в малкия си джоб по дълбочина и емоции, според мен. Много ми хареса, точно от това имах нужда за вдъхновение, понеже съм на вълна Фауда и тем подобни. Слагам в скрит текст, защото е със спойлери и дълго.

Скрит текст:
Героите са симпатични, приятни, разтапях се от това гушкане между Ури, Нимрод и Амиел, и тримата просто сладурчета. Relaxed По време на плена, как се подкрепяха един друг, особено Нимрод, сякаш се опитваше да е силен за тях, например, в сцената, в която ги карат по коридора, и Нимрод има едно решително, стоическо изражение, не отронва и звук. От Фауда насам, прегръдки и демонстриране на нежност и привързаност между мъже не ме смущават вече толкова, дори ми е супер трогателно. Особено в напрегнати и ужасни ситуации като пленничество при изроди и психопати. Нимрод, горкият, трябваше да смаже от бой Амиел, това май го срина повече от всичко друго, което изтърпяха, макар че споделя на Ури, че е трябвало да избира кого от двамата си другари да спаси. Невъзможен избор, несъмнено. И накрая, като се прегърнаха Нимрод и Амиел, сякаш не искаха да се пуснат, и после тримата ги дадоха как седях заедно в стаята и говорят.
В началото онзи психиатър, Хаим, който ги разпитваше, ми беше не особено симпатичен, но ми хареса, че все пак се оказа, че не е чак завършен задник. Може би просто поддържа репутация, а привидната му студенина е нещо като професионално изкривяване. Разбира се, че трябва да е претръпнал немалко, за да го върши това, разпитвайки жертви на изтезания, и виждайки следите от мъчения по телата им със собствените си очи, ставайки свидетел на най-ужасяващите неща, на които хората са способни. Във втори сезон, според мен Хаим видимо не му стана приятно при допускането, че отдавна се е знаело къде са държани пленниците, но не е било предприето нищо. Все пак му пука, но трябва да спазва дистанция между емоциите и разума. Както накрая Ирис му вика, ти май се размекваш, и той отвърна, не казвай на никого.Relaxed Професионално изкривяване, трябва да е подозрителен и мнителен, непоклатим, докато разпитва Ури и Нимрод, и сигурно така се предполага и те да се успокоят. Но разбира се, на тях им е най-трудно, връщат се, а сякаш не са се върнали, Ури, свит, като че очаква нападение всеки момент, а Нимрод главно по очите му и колебливата бавна походка се разбира как се чувства вътрешно.
Хареса ми Анон, на който родителите му викаха Нони, момченцето от атентата в първи епизод на втори сезон, травмиращото изживяване със смъртта на баща му, как видя лицето на терориста. Командосите, проникващи в училището през прозорците, обграждайки Нони от всички страни. Явно по-късно, когато той е вече голям и в армията, тайните служби проучват Нони и го вербуват за агент, заради желанието му да отмъсти за баща си, и сигурно, за да осигури лечение на болната си майка. Предположих, че когато го хванаха и измъчваха в онова съоръжение, и го подлагат на тренировки, е за да го подготвят за мисия. Тази брутална практика на симулирано пленничество и мъчения при терористи се оказва май доста разпространена, като тренировките на американските пехотинци, Гледах нещо подобно в американски сериал, беше като изпит и войниците бяха третирани нечовешки, с пълна програма, затворени в клетки, пускат им силна музика, давят ги. Нищо чудно и в Израел да прилагат нещо такова на войници, тайни агенти и тн, предвид тяхната собствена брутална реалност. Както една съфорумка отбеляза в темата за Фауда, израелците са подготвени не за „ако стане“, а „когато стане“.
Моментът, когато Инон беше хванат и се изправи отново пред убиеца на баща си, ясно показваше Абдула като психопат, но щеше да е още по-въздействащо,според мен, ако и Абдула знаеше кой е Инон. Подобно на Джамал, явно имаше намерение да пречупи пленника и да му промие мозъка. Прегръдката, след като му натисна раната, показваше именно това. Както преподавателката на Хайм обясняваше на лекцията за отношенията похитен и похитител, всевъзможните техники за въздействие, които похитителят употребява към похитения. Редуват се мъчения и тормоз, добро отношение и загриженост. Но Джамал все пак не се оказа завършена гад и психопат, и бях склонна да повярвам, че се е привързал поне малко към Амиел, дори зад доброто отношение да се крие манипулация. Амиел продължи да се грижи за сина му, дори когато вече се върнаха в Израел. Докато Абдула, завършен изрод.
Краят на втори сезон ме смути и изглеждаше точно сякаш внушенията от пленничеството надделяха, сцената пред огледалото, когато Амиел отново си спомня моментите с Джамал. Може би в крайна сметка това е била целта, да го върнат уж в Израел, и там той да направи атентат? Какво е вашето тълкуване?
Срещата на Амиел и Анон беше трогателна, двамата незабавно се разбраха и изпитаха симпатии един към друг.  Амиел инжектирайки му нещо за раните, после държейки му ръката, докато Лейла му шиеше раната.
От тримата, Нимрод някак беше най-хубав, и като че ли по-добре сложен, по-як в тялото. Как само смели от бой горкичкият Амиел.  Самото име Нимрод ми звучи много готино, това май-беше древен владетел от Месопотамия. Амиел също, като ангелско юдейско име, нали завършват на -ел повечето. Ури като име ми звучи сладичко и умалително, но не толкова въздесйтващо.
Хатуфим трайно ме запали по израелската и палестинската тематика, заедно с Our boys. Давайте още предложения, моля, и ако знаете откъде да се теглят.

# 139
Къде го гледа?

# 140
Сайтът PirateBay, друга съфорумка ми даде линк. Там намерих и Кводо и Нашите момчета. Но много дразнещо изскачат един куп други страници, бъде подготвена психически.
За Атаката
Успях да изтегля Атаката от замунда и го гледах. Ще сложа коментар в скрит текст.
Скрит текст:
Този филм ме потресе, дори не съм сигурна, че ми хареса, а по-скоро ме накара да се почувствам много зле. Не че не съм чела за жени терористи, обаче сякаш повечето са били с друга предистория. Тази луда кучка съсипа целия му живот, освен че уби супер много хора и за какво? Някой ще ми обясни ли.... а факта, че е била християнка ми дойде в повече. И не не разбирам поведението му накрая, според мен е логично да предаде племеника си в полицията. Това според вас нормално ли е, какво като са роднини, изведнъж разбираш, че този човек е знаел и организирал атентат на детски рожден ден и решаваш да си мълчиш, защото той проля няколко сълзи и ти даде касета, в която също тя плаче!? Не, категорично, дори ми опротивяха още повече. Не може да се защитава психопат. Много повече разбирам хладното организиране на нещата, а тук ми дойде в повече извращението тя да се маскира като бременна и да се гръмне на сред детски рожден ден, и цялото това нещо, въпреки че е имала щастлив живот и брак... можеше поне да се разведе и да го освободи, а тя има наглостта да организира срещите в дома им, защото е видяла разрухата в Дженин, за която между другото са виновни палестинските власти. Някой ще обясня ли защо все още има бежански лагер там, както и защо дори в други държави родените на бежанци палестинци получават статут също бежанец? Този филм ме напрегна и ми беше много гадно за Али Сулиман, ако някой има друга гледна точка ще се радвам да я прочета.
И аз бях потресена, и филма гледах, и книгата прочетох.
Скрит текст:
Вбесяващо беше как на всяка крачка все някой палестинец обясняваше на доктора колко горди били с жена му, че се взривила, разбирам защо Мосаб се е махнал от онази среда, токсична и пълна с насилие и промити мозъци. Докторът сякаш най-вече имаше наранена гордост от това, че жена му го е мамила и заблуждавала, нали каза, тя имаше дълг към мен, аз й бях съпруг.съчувствах му, когато всички се обърнаха срещу него, вандалстваха в къщата му, пребиха го, надраскаха обиди по стените, и краят му само беше черешката на тази гадна торта-сюжет. Че и се прокрадна внушението, че бил издигнат в обществото им не заради уменията и труда си, не разбрах и аз какво точно имаше предвид колежката му Ким. Ти какво мислиш? Като цяло, трагична история. 

# 141
За много години!

За най-нетърпеливите, в пиратите са качени вече 4 епизода от новия сезон на Техеран. Има само една дразнеща подробност (сега видях за първия епизод, но може би и другите са така), рилийза е с вградени субтитри на иврит и отгоре се наслагват тези на ангийски/български, ако player-a позволява може да се смени цвета, големината на шрифта на субтитрите, за да се чете по-добре, може и да има друг начин, но това успях да тествам.

# 142
Не го намирам в pirate bay, кой точно е сайта?

# 143
# 144
Благодаря многоооо, да по този начин със суб стават нечетими.

# 145
Благодаря многоооо, да по този начин със суб стават нечетими.

Аз направих цвета им жълт и отделно ги уголемих и така е по-добре, не е идеално, но се чете, търсих начин дали мога да ги преместя да излизат в горната част на екрана или малко по- нагоре, но не намерих такива функции на player-a (VLC media player)

# 146
Благодаря, и аз съм със същия плейър, направих ги по-големи и бели, а тези на иврит доста по-малки под тях. Смених шрифта на Arial Black , доста добре е така, но самите суб на анг не са добри.

# 147
Благодаря, и аз съм със същия плейър, направих ги по-големи и бели, а тези на иврит доста по-малки под тях. Смених шрифта на Arial Black , доста добре е така, но самите суб на анг не са добри.

Да с arial black става още по-добре,, аз намерих и на български субтитри от opensubtitles, ще ги видя как са като изгледам епизода, но най-вероятно са превеждани от английските.

# 148
В The little drummer girl, баткото на Самирчо пак не е зле. Relaxed Има малко крийпи вид Imp С тези хипнотизиращи сини очи. Но както е тръгнала от Фауда тенденцията, ми стана кофти, че го убиха, накрая се изпълних със симпатии към него.

Шефът на мосадците мааалко има вид на дърт перверзник, особено на този кадър със Самирчо. Изглежда точно сякаш се кани да му направи нещо непристойно...Kissing Face

Разбира се, най-вероятно с тази близост се цели предразполагане на затворника, или сплашване, а защо не и, провокирано от някакви бащински чувства у по-възрастния. Нищо, че са израелски тайни агенти, на лов за терористи, а Самирчо е затворник, пак могат да имат чувство на жалост, например, колко е млад, а живее такъв кофти живот, отдаден на разруха и унищожение. Особено възрастната жена от екипа, определено и у нея май имаше майчински чувства към младия палестинец, с това негово гладко сладко личице. Личеше й, че му съчувства, според мен. И знаеха от самото начало, че той или ще лежи в затвора доживот, или ще трябва да го свитнат, което прави ситуацията още по-кофти. Психически, как ги обучават тия хора, да убиват, и после да живеят с това, не ми го побира умът. Все си мисля, че и Шин Бет, и Мосад, карат яко на антидепресанти и успокоителни, не мога да си представя по друг начин, освен ако не са роботи, да вършат тази работа и да не се сриват.
Комично беше как Чарли изучаваше тялото на Гади след секса, че чак с лампа го осветяваше Laughing После същото и с Халил, не знам дали се преструваше, като се захласваше, ах, че си красив, и други такива. Гади и Халил са доказателство, че жените са странно запленени от мъже войници с множество белези по тялото от ранявания. Знам, че и аз бих била. Kissing Face Е, да не са терористи, разбира се. Взех и аз да си мечтая за красив добре сложен арабин, да се гушкаме с него. Сигурно затова и много жени пристанаха на бойци от Ислямска държава, подсъзнателно с копнежа да ги...гушка арабин. Wink Аз, разбира се, не бих направила чак такава глупост, но за мен това задължително е от причините.

И този израелски актьор е много готин, въпреки че не съм го гледала още никъде. Точно на вид е като испански евреин, нищо чудно наистина да е.

# 149
Това е Авив Алюш. Аз го гледах в Valley of Tears и в един сериал להיות איתה. Американската версия се нарича Beauty and the Baker. Сериала тука е харесван, мен малко не ми допадна, но за всеки влак си има пътници.
Valley of Tears от друга страна ми хареса. Сериала е за хора, който обичат военни/исторически филми. Има бозави моменти, но малко са сериалите, които нямат. Направиха го по повод 50 години от войната на Йом Кипур, кой да знае, че истинската годишнина ще повтори историята... в сериала има и едно таралежче, на име Шишарчо.

Общи условия

Активация на акаунт