Израелски сериали и филми

• 16 709
  • 237
  •   1
Отговори
# 165
В замунда наистина има доста, но са стари торенти и надали има сийд.

# 166
Черно пространство гледате ли? Аз да, обаче с тоя дублаж ми е трудно. Открих че бнт са пускали доста израелски сериали през годините с Давид Бен Дорон (Стийв от Фауда).
Йерусалим го изгледах, но бих отново със субтитри, защото нещо не го усетих и схванах до край.

# 167
  • при него
Черно пространство ни хареса на нас много. Задължително да се гледа от родители на тийнейджъри и дава доста поводи за размисъл. Тематиката според мен е изцяло социална, няма нищо за политика или събитията/ ситуацията в региона.

# 168
Черно Пространство/Black Space го има в Netflix също, за който има абонамент и иска да го гледа без дублаж.

# 169
УРОКЪТ
Държава: Израел
Година: 2021
Времетраене: 40 минути
Гледайте по БНТ 3 от: 21.03.2025

Епизод 1: 21 март: 22.00, повторение: 22 март 20.15 ч.
Епизод 2: 24 март: 22.00, повторение: 25 март 21.10 ч.
Епизод 3: 25 март: 22.00, повторение: 26 март 21.10 ч.
Епизод 4: 26 март: 22.00, повторение: 27 март 21.10 ч.
Епизод 5: 27 март: 22.00, повторение: 28 март 19.25 ч.
Епизод 6: 28 март: 22.00, повторение: 29 март 21.05 ч.

ТРЕЙЛЪР (АВТОРЕКЛАМА) https://bnt.bg/news/urokat-328551news.html

Режисьор: Ейтан Цур
В ролите: Майя Ландсман, Дорон Бен Давид, Лейб Левин, Двир Бенeдек, Мишел Риабой, Алма Зак, Амир Банаи и др.

ФАБУЛА

Учител влиза в емоционален спор с ученичка, който се обръща във война за справедливост, с кампания и с жертви...

ФИЛМ
"Урокът" засяга позиции и чувства за етническа принадлежност, политика и свободно слово в граници не само на картата, но и на цялото общество, с въпроси за честна, вредна, слаба или услужлива информираност и ангажираност.

СЮЖЕТ

В гимназията на малкото израелско селище Кфар Сава, в "нулевия час" на класа, 43-годишният учител Амир Халеви предлага на учениците от ХІІ клас да изберат тема за дискусия. 17-годишната Лиане Захри предлага да забранят достъп на арабите в някои места и училища. Учителят реагира спонтанно и остро, ситуацията води до напрежение и хаос в класната стая, съпроводен и с песен "Смърт на арабите".

Учителят Амир е докладван на Училищния съвет за злонамерен изказ. На следващия ден той заварва Лиане да танцува, въоръжена в училищния двор. Амир губи самообладание и с невъздържан изказ я упреква във фашистки възгледи и нацизъм. Случката е заснета от камера. След това е избирателно монтирана и публикувана в социалните мрежи. Видеото се разпространява и скандалът бързо се разраства, като превзема всички територии - лични и обществени, със съпрузи, деца, приятели, учители, ученици и администратори.
Стандартно остава пожеланието за преговори вместо война....

Филмът "Урокът" се разпространява и със заглавие "Нулев час".
"Нулев" е часът на класа, който в Израел се провежда от 7 до 8 сутринта, преди учебните часове. Историята във филма засяга видеокултура, поляризация и манипулация от "активисти", в чийто мрежи попадат и личните отношения.

"Урокът" се позовава на действителен случай в Израел, в който учител е бил уволнен, след като ученик го критикува за политически реакции в класната стая - през социалните мрежи.
Проблемът е начинът на употреба на думи и факти, което се оказва "опасно оръжие за масово поразяване". Киното обаче, както и "постингите" в мрежите, също е "средство за вдъхновение и убийства", т.е. за развлечение и пропаганда.Така филмът е застрашен от същото, което разобличава.

Историята в "Урокът" е по идея и сценарий на Декла Кейдар. Жанрът е социално-политическа драма и засяга понятия за идентичност, свобода, отговорност, расизъм, в частност - Израелско-палестинския конфликт.
Премиерата на филма е през януари 2022.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 11:16 от diziler

# 170
Сюжетът ми звучи интригуващо, ще го прибавя към списъка ми за гледане, евентуално, ако някога успея да го намеря някъде. Главно такива израелски сериали ми се гледат, засягащи конфликта между Израел и палестинците и подобни наболели теми в израелското общество. Определено има нужда да се разискват такива теми.
Много ми е хубав Авив Алуш, играе и в Клетката Гордин и в един филм, където е равин, и друг сериал, романтичен, The baker and the beauty, бих го погледнала и него. Лиор Ешкенази също вече ми е симпатичен, след Долината на сълзите, има обаяние.

# 171
Почвай го тогава ,засяга точно конфликта и нагласите на младите  .
Кофти работа “бууум в морето”

# 172
"Черно пространство" нещо не ми допадна, имаше доста нелогични моменти и накрая така и не разбрах кой, какво и защо.

Снощи изгледах първите две серии на "Урокът" - доста добре. Както израелците могат да правят - всеки герой да ми импонира и успяват да предадат всички страни на една ситуация.

# 173
  • при него
На мен много ми хареса Черно пространство. Направо се впечатлих от историята. А Урокът, много го мъчих първия епизод. Колко сме различни хората. Сега гледаме един английски сериал, пак по тематика тийнеджъри и техния свят. Много отзиви има, хората много го харесват. Ами на мен ми е толкова муден, че едва преглътнах първите два епизода. Тематиката по принцип е много важна и се радвам че се правят такива сериали.

# 174
И аз като MissChanandlerBong, много ми харесва Урокът, а Черно пространство нещо не го разбрах даже кога и как свърши. Лошото е, че и Йерусалим нещо не ми допадна съвсем Sad , но тук мисля, че е от дублажа.
В момента гледам снощния мисля 4 епизод на Урокът, тече интервюто между Амир и ученичката Лиан.

# 175
Karaoke има го НВО, аз го гледах по Синемакс.
Интересна ми беше съвместната игра на Сасон Габай и Лиор Ашкенази, за мен са много различни типажи и затова сигурно са ги избрали за тези роли. Бавно се развива действието, но на мен ми хареса - някак хем знаеш какво ще стане, хем не си сигурен.
Краят ме развълнува до сълзи, така, че препоръчвам да се гледа.

# 176
Още филми, които гледах по синемакс и са налични в HBO Max

Валерия се омъжва
Играе и Яков Зада Даниел, Ели от Фауда. За украинка, която идва в Израел за да се омъжи за човек, когото не е виждала. Много добре пресъздават напрежението около подобна ситуация.

Изчезващият войник
За войната в Газа от първо лице. За войниците, семействата им, отношението към армията, нещо като моментна снимка на израелското общество и съпътстващия конфликт. Много добър филм.

А този - Маймунарник още не съм го гледала.

# 177
Някой гледал ли е филма Asia? На пръв поглед изглежда доста интересен.

# 178
Да, писала съм в първия пост на темата. Хубав е и не е натоварващ като се има предвид темата, която засяга.

# 179
ЧЕРНО ПРОСТРАНСТВО -  сериен филм /Израел, 2020г./, режисьор Офир Лобел, в ролите: Аси Леви, Гури Алфи, Лиана Аюн, Йоав Ротман, Реут Алуш и др. (14)

От 25 август всеки делник от 22.00 ч. по БНТ3
(повторение на следващия ден от 23.00 ч)

Общи условия

Активация на акаунт