Израелски сериали и филми

• 16 714
  • 237
  •   1
Отговори
# 105
Golda аз го гледах преди време, има го по безплатните онлайн стрийминг платформи, добрo превъплъщение на Хелън Мирън. Иначе самата Голда е доста противоречива личност, има крайни мнения за нея, както положителни, така и отрицателни.

Аз нали бях на вълна Холокост, изгледах още един сериал, не бе лош и той:
The Tattooist of Auschwitz
https://www.imdb.com/title/tt9022422/?ref_=nv_sr_srsg_1_tt_7_nm_0_q_the%2520ta

# 106
Golda аз го гледах преди време, има го по безплатните онлайн стрийминг платформи, добрo превъплъщение на Хелън Мирън. Иначе самата Голда е доста противоречива личност, има крайни мнения за нея, както положителни, така и отрицателни.

Аз нали бях на вълна Холокост, изгледах още един сериал, не бе лош и той:
The Tattooist of Auschwitz
https://www.imdb.com/title/tt9022422/?ref_=nv_sr_srsg_1_tt_7_nm_0_q_the%2520ta
Както е присъщо за всички големи фигури в историята. Точно сега на Израел им трябва една нова Голда Меир, която да ги измъкне от тази ситуация.

Мерси за този сериал, той май е по книга и имаше любовна нишка. Ще го потърся.

# 107
Те всички са противоречиви, като почнеш от Бен Гурион и стигнеш до Биби Натаняху. Ама единственото за което са мислели и ги е мотивирало е любовта и бъдещето на еврейския народ, на което, аз поне, мога само да им се възхищавам.

Много ми се гледаше филм за Голда Меир, но никак не харесвам Хелън Мирън и ме е яд, че точно нея са избрали за ролята.

# 108
Намерих сериала за татуировчика от Аушвиц в замунда, но няма суб Sad

А Голда се е справила с подобна ситуация през '73та за Йом Кипур, затова искам пак да се появи една такава, защото сега ситуацията изглежда безнадежда малко и хаотична, тогава не съм била родена и не знам как е изглеждала освен от прочетеното днес, но е различно като е изминало време и като се случва сега.

Хелън Милър изглежда супер много като истинската Голда, режисьорът е евреин, ама май във филма си говорят на английски, което никак няма да ме изкефи. Намерих го филма, но пак без суб... а на места има иврит. Ще търся още, ако някой намери нещо да казва, че темата и за Фауда, и тук и Техеран са заспали и кой знае кога ще ги пуснат.

# 109

Мерси за този сериал, той май е по книга и имаше любовна нишка. Ще го потърся.

Да и той и предния, който пуснах са по книги, даже в We were the Lucky Ones, накрая дадоха кадри от истинската фамилия. Той беше с по нетрадиционен сюжет, показаха не толкова филмирани аспекти, но и Татуиста си заслужава.

И двата сериала и Голда може да ги потърсиш онлайн с английски субс (май Голда наистина само превеждаха иврита), аз не помня къде ги гледах, но обикновено проверявам на тези места:

https://hdtoday.to/
https://myflixerz.to/
https://fmoviesz.to/

Иначе да прави сте всички изветни политици са противоречиви,  може би аз не съм за крайните мнения, нито да е превъзнасяне, нито заклеймяване. Точно за филма Голда, в една група за филми във Фейсбук доста хейт се изля. Според мен Хелън се справя доста добре, направо си изнася филма.

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 10:22 от AniSim

# 110
Ох, направо съм обсебена от Хишам Сюлиман, Пантерата от Фауда, той ми е най-любимият визуално и оттам, и изобщо. Хубав ми е много, хубав, един такъв, включително за гушкане, и гласът му, нежен, ласкав...Завиждам искрено на жена му. Има и три деца и със сигурност е много внимателен и нежен баща. Телефонът и десктопът ми са пълни вече с негови снимки.
Много исках да гледам Хатуфим, но от Замундата торентът, който намерих, изобщо не помръдва , и всъщност се оказа, че от няколко години стои там и не е сийдван, и с голям яд го изтрих. Моля, ако някой знае на коя от стрийм платформите го има все още, да сподели. Ако трябва ще платя за един месец да го гледам. Не всичко го има в Замунда и много торенти там просто са мъртви.
Хатуфим се вписва също в това, което ме вълнува, покрай Фауда, за тероризъм, радикализиране, тайни агенти, военни, от Израел, но и не само. Гледах трейлъри в интернет, всъщност дори първи епизод го имаше, но качеството не беше задоволително, а и без субтитри...Но дори от малкото видяно съм впечатлена, особено сцената, в която един от завърналите се от плен войници си удря главата във волана на колата и крещи. Само че, едно не ми става ясно, и честно, нямам против спойлери, защо пленените, току-що завърнали се от ада буквално, измъчвани и разбити, отново ги вкарват зад телена ограда и ги следят? Това редовна практика ли е в Израел, както и направиха в Homeland с Броуди, когато се завърна от плен, да следят под лупа такива хора? Кадри ог Хатуфим, как Нимрод и другият войник даже ги наблюдават с камери, докато спят. Те двамата доброволно ли отиват там, или го задължават?Не знам, горчив привкус оставя някак идеята, че разбити от дълги години мъчения и тормоз хора са третирани като врагове на държавата, а би трябвало най-вече да се отнасят към тях със съчувствие. 17 години в плен на терористи, и после се връщаш най-сетне в родината, и хоп, пак те затварят и следят, сакън да не са те радикализирали...Моля някой, вече гледал Хатуфим, да ми обясни, давам охотно разрешение за спойлери.
Има в ютуб и два епизода на Кводо, Ваша чест, гледах ги без субтитри, заради Хишам Сюлиман пак, но някак ми остави усещане за криндж, Хишам ми беше леко нелеп там, героят изтърси една реплика по адрес на жена си, не точно обидна, но принизяваща. И умира по гаден начин. Най-вероятно няма да го гледам докрай.
А за Кралицата на красотата от Йерусалим, нали и там той участвал, каква точно му е ролята? Моля и гледалите този сериал да споделят.
Ако ми се удаде възможност, ще гледам и Призраците на Бейрут и Витлеем, пак заради Хишам, и дано не ме разочароват.

# 111
Сутеньор играе в Beauty Queen of Jerusalem. Не точно де Joy държеше заведение, в което момичета танцуват за гостите.

# 112
Отвлечените ги задържат за прегледи и разпити от военен психолог. Искат да знаят физическото и душевното им състояние, и дали са се обърнали срещу Израел след 17 години в плен.
Сериала само на български ли го търсите?
Относно върнатите отвлечени в истинския живот - всички минават подобни прегледи. При освободените от настоящата война - ако са здрави физически ги пускат доста бързо вкъщи, с близките се виждат още в болницата. За Гилад Шалит, който е бил 5 години в плен, не знам, колко време е бил под наблюдение.

# 113
Е, предполагам, че особено за държава като Израел, която от самото си създаване живее постоянно нащрек, не е учудващо да третират всеки завърнал се израелски войник от плен като потенциално радикализиран, параноични са си. Просто ми се струва кофти, макар и да разбирам причините. 17 години биха били достатъчни да бъде пречупен някой дотам, че да стане терорист. Но дори да разберат, че някой пленник е намразил Израел, надявам се, че само заради това не ги заклеймяват. Или може би в Израел е измяна да споделиш негативно мнение за страната си?
С английски субтитри е напълно достатъчно, ако мога да намеря сериала.
Ех, Хишамчо, май все към такива роли, извън закона и съмнително морални, го тегли. А случайно да има сцена, в която му правят lap dance? Laughing Тоест, персонален танц в скута, както е по такива места?
Видях го и в някаква комедия пародия, за няколко минути, пак терорист, как се готви да реже нечия глава пред камера. Dizzy Face
И с къдравата косичка Flushed Relaxed

А тук, как гледа, не мога....Relaxed

# 114
За хората   държани  в плен дълго време ще е пагубно да бъдат пуснати направо в обществото , имат нужда от адаптация .Също  така в тези случаи се мисли и за другите “активи” които може да са в опасност ако пленника  е проговорил.

# 115
Сериала го има с вградени английски субтитри в https://wwv.thepiratebay3.co/. Напишете hatufim (името на иврит).
Приятно гледане.

# 116
Благодаря много!
При нас вече зима, а Израел още сякаш са ранна есен, гледам скорошни клипове в ютуб. Блазе им.

# 117
То в Израел зима няма. Децата изкарват с есенни дрехи и маратонки.
Като завали сняг в Йерусалим и пускат децата в дървена ваканция и затварят града Joy

# 118
Започнах да тегля от сайта, чудесно е, че и втори сезон го има. Благодаря още веднъж, буболече.
Една потребителка в тази тема сподели как срещнала в София израелци. Искам и аз...Но едва ли скоро ще дойда в София.
Макар че, като се знам как си гълтам граматиката, и да ги срещна, не бих имала смелостта да ги заговоря. Едно лято, в рейса, като пътувах от Бургад до Слънче бряг, се качиха семейство израелци, съдейки по езика. А аз пък веднага си помислих, леле, ами ако взривят рейса заради тях... Смея се още, като се сетя. Не че си е за смях де.
Би било яко, ако направят сериал копродукция Израел-България, за атентата в Сарафово от 1012та, например, израелски агент от МОСАД и българка да са главните герои, влюбени разбира се. Той да разследва атентата, а тя, не знам, може да си е обикновено момиче, не задължително свързана с правителство или тайни служби. Нали много се уважаваме с израелците, един сериал да вземем да си направим. Simple Smile

# 119
Пускам препоръка за този филм, хареса ми, може да се гледа онлайн в нетера до 8.12.2024 като част от селекцията на международния фестивал на етнографското кино:

Седем благословии/Sheva Brachot/Seven Blessings
https://www.imdb.com/title/tt28239482/?ref_=ttpl_ov

Общи условия

Активация на акаунт