Израелски сериали и филми

• 16 700
  • 237
  •   1
Отговори
# 180
  • при него
Много добър сериал. Аз като родител на дете почти тийнейджър, много се замислих, колко (не) познаваме децата си.

# 181
За Маймунарник, който споменах нагоре: интересен филм, различна сценография, история, режисура от очакваното. На мен ми хареса, има един любопитен ретро вайб.

И още един гледах по синемакс (има го в HBO max) - Бягайки в пясъка. Много хубав филм, за бежанците е, в случая бежанци от Еритрея в Израел, но проблемът е така представен, че няма значение националността и държавата.
Толкова добре разказана история за бежанци не съм гледала.
Препоръчвам.

# 182
  • при него
"Бягайки в пясъка" ми е в любимата лична класация, толкова мило направен филм, за съдбата, за любовта, за целите в живота. Много, много хубав сценарий. И страхотен финал, макар, че аз лично бих искала да има сватба Simple Smile

# 183
Много захаросано щеше да стане ако имаше сватба. За мен беше точно и реалистично, същевременно прочуствено. Много добър филм!

Актрисата в главната роля Kim Or Azulay играеше в Beauty Queen of Jerusalem
Скрит текст:

# 184
  • при него
Сладко момиче!
Между другото, ако правилно помня, в надписите май казваха, че някои или всички актьори, които играят бежанци, са истински бежанци. Това е още един плюс, според мен.
Страхотен филм, изобщо.

# 185
Да, пишеше, че всички играли ролите на бежанци са реални бежанци в Израел, някои още живеят там, други са заминали за други държави.

# 186
По БНТ 1 дават Йерусалим от вчера .
С дублаж е гадно ,но не го намерих никъде ,дано да ми хареса .

# 187
  • Пловдив
Ако сте във Варна или пък нямате нищо против да се озовете там, не пропускайте днес и утре двете копродукции с участието на Израел, които можете да гледате само в рамките на 33-то издание на Международния филмов фестивал Iff Love is Folly / Мфф Любовта е Лудост!
🎞 2️⃣9️⃣ август, 17:30 часа 🕠 зала 2 на Фестивален и Конгресен Център Варна
ТАТАМИ - Иран, Израел
Израелският режисьор Гай Натив, който българската публика познава от игралния му филм „Голда Меир: Желязната лейди на Израел" представя в тази спортна драма вълнуващ портрет на иранската джудистка Лейла и нейната треньорка Мариам, които пътуват за Световното първенство по джудо с намерението да донесат първия златен медал за Иран. Посредата на състезанието те получават ултиматум от Ислямската република, който нарежда на Лейла да симулира контузия и да загуби. Под заплахата да бъде отнета свободата както на нея, така и на семейството ѝ, Лейла е изправена пред невъзможен избор: да се съобрази с иранския режим, както Мариам я умолява да направи или да продължи да се бори за златото.
🎞3️⃣0️⃣ август, 18:00 часа 🕕 зала 1 на Фестивален и Конгресен Център Варна
ДА ЧЕТЕШ ЛОЛИТА В ТЕХЕРАН - Израел, Италия
Филмът е създаден по автобиографичния роман на иранско-американската писателка Азар Нафиси и разказва историята на учителка, която събира седем от своите най-отдадени ученички и ги насърчава да четат забранени западни класики. Сред тях са „Лолита“, „Великият Гетсби“, „Дейзи Милър“ и „Гордост и предразсъдъци“ и момичетата осъзнават, че ако трябва да имат свобода, трябва да напуснат любимата си родина. Докато моралната полиция превзема Иран и се отдава на необуздани нападения в Техеран и университети му, момичетата свалят забрадките си и изразяват мнението си на срещите в учителската стая. Техните истории вървят успоредно с романите, които четат.

Инфо от тук : https://www.facebook.com/IsraelinBulgaria

# 188
Ако ходите, идете 1 час по-рано. Работи eдна каса и билетите ги пишат на ръка. Не може да се плаща с карта, а само кеш. Не може и от сайта на ФКЦ, въпреки че там пише "Купи билет", но не става. Онзи ден се редих на километрична опашка. А и не продават билет "от днес за утре", само за прожекциите в рамките на деня! Първобитна история!
Скрит текст:

p.s. по темата: чел съм книгата "Да четеш Лолита в Техеран", не е лоша. Дано филмът не изопачава книгата.

# 189
Благодарение на Speed queen, която го постна в темата за Фауда:

Сериал за атаката на 7 октомври 2023 г. - Red alert

не знам къде може да се гледа освен на платформата на Парамаунт

# 190
Благодарение на Speed queen, която го постна в темата за Фауда:

Сериал за атаката на 7 октомври 2023 г. - Red alert

не знам къде може да се гледа освен на платформата на Парамаунт

Благодаря, за препоръката! открих го в myflixer  с английски субтитри

# 191
Аз уж гледах в myflixer ....

# 192
Red alert само в четири епизода не успя да предаде пълно ужасът на онзи ден, донякъде съм разочарована, и изобщо не говоря, разбира се, за недостатъчно кървави и брутални сцени. Но можеха да създадат по-мащабно усещане. Моментите на Хишам ме впечатлиха най-много. Но исках още, просто си останах с усешането за непълност.
Дали в сайта има и други израелски сериали и филми?

# 193
Скоро и този за 7.10

# 194
  • при него
Yurika, аз да ти кажа, предостатъчно ми беше. И по-добре, според мен, че нямаше от онези сцени, аз нямаше да издържа да гледам. Страхотна роля за Пантерата и много, много поучителна истинска история, както се казва, който има очи - да види.
Шапки долу, за лелята, която шофираше безстрашно и успя да спаси 12 човешки живота. Невероятна жена.

Общи условия

Активация на акаунт