🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 59 163
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Добре де, а с тия Арда Тур какво е положението? Някой има ли идея? Гледам по няколко автобуса дневно имат.
Нямам никакви лични наблюдения върху тях, но съм срещала мнения, че не са много коректни, тогава ставаше дума за централна Европа. Пробвай с търсачката, може да излезе нещопо въпроса.

Всички цени са яко нагоре, не само входовете. И всеки казва инфлация и толкова.

# 151
  • София
Да, само преди седмица TB кулата беше 120 лири на човек ...

magyyy, опашката пред Света София най-вероятно се е образувала, защото преди това не е работела. Ние почти всеки ден минавахме около 11-12 часа и се влизаше свободно, дори в деня, в който бяха довели 4-5 класа ученици. Влязохме веднъж. Няма нищо общо с предишното усещане. Да не говорим за смрадта от туристическите крака, спарени в маратонки. Joy Едно време така смърдеше в Синята джамия. Вече и тук. Joy

# 152
  • Ропотамо

За тези рибни сандвичи имаше опашка от 20 човека, която не намаляше. Мястото на което ги правят е уличките м/у новия круизен порт и гара Karaköy.

Uskudar

Кузгунджук.

Майстор на рибни сандвичи на мост Galata. (съмнителни лица)

Тук от кв. Мода. Доста снимки не мога да кача и от кузкунджук, защото са над 5мб.

Galata port наистина е страхотно място. Живота кипи до късни часове, не като нашите смотани в Варна и Бургас. Отвратих се от нашинци които случайно срещнахме в парк и магазин. Но няма да изпадам в подробности.

# 153
Здравейте, някой може ли да сподели впечатленията си за кулата Чамлъджа? Благодаря предварително!

# 154
Здравейте, някой може ли да сподели впечатленията си за кулата Чамлъджа? Благодаря предварително!
Прекрасна панорамна гледка, но достъпът от туристическата част е не особено лесен. Бих могла да пропусна, ако сега трябва да избирам предвид таксата, която е увеличена. Няма отстъпка за децата.

# 155
Благодаря за споделеното мнение!

# 156
  • София
Виж страница 9 - първият коментар.

# 157
  • София
Ето моето мнение от миналата година. Бяхме на кулата в първите дни след откриването и.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1322929.msg43012132#msg43012132

# 158
Благодаря за информацията! Предстои ми пътуване в Истанбул и бих искала да посетя кулата Чамлъджа,  джамията и новия музей на ислямското изкуство.И всяко инфо ще ми е от полза.

# 159
  • София
Ето моето мнение от миналата година. Бяхме на кулата в първите дни след откриването и.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1322929.msg43012132#msg43012132
Да добавя, че
Цитат
Преминава се покрай парка. Можете да минете и през парка, но от него няма как директно да стигнете до кулата, трябва пак да излезете на пътя, да заобиколите целия парк и да стигнете до Кулата.
не е актуално. Вече се минава през парка.

Хубаво време сте улучили. При нас видимостта беше почти никаква заради облачно време. На тъмно стана по-ясно, но външните светлини на кулата се отразяват във витрините и не стават добри снимки.

# 160
Здравейте, до момента не съм писала в темата, но вчера се прибрах от Истанбул и решех да споделя впечатленията си. 
Относно Истанбулкарт за градския транспорт. Билетите също се водят Истанбул карт и така вместо с карта се сдобихме с билет, защото се оказа че апарата не издава карти а само ги презарежда. В последствие пробвахме на друг апарат и там вече имаше опция за издаване на карта, която струва 25 лири. За да не се объркате като нас търсете символ карта на самия дисплей на апарата, това се пада третата опция от горе на долу. Първа опция е билет за 15 лири, втора опция презареждане на картата и трета е самата карта.
Първия ден се качихме  на корабче от Моста на Галата ( където правят сандвичи с риба). Цената е 60 лири на човек за дете на 10 г е безплатно. Качихме се около 19/ 19:30  и хванахме и нощните светлини, беше много красиво но духа и е студено за това е хубаво да имате с Вас връхна дреха с качулка.
Бяхме и в аквариума във Флория, много е хубав, мисля че билета беше около 330 лири със включени 4D кино и лабиринт, а за дете на 10 г беше 290 лири . Без киното и лабиринта мисля че бяха 290 tl за възрастен и 270tl за дете, но това само ориентировъчно, понеже не съм много сигурна.
До мола може да се стигне и с метрото от квартал Лалели.
Бяхме и на кулата "Галата" , опашките са големи, но аз съветвам ако сте двама един да се нареди за билети а друг на опашката за входа, така ще си спестите време в чакане а гледката е уникална.
Ако искате да посетите " Мини ататюрк", цената е 90 лири за детето не направиха отстъпка, там може да си направите снимки с костюми. Има снимки за 50 лири и за 75 лири, зависи кой декор ще изберете, аз останах доволна от фотографа. В близост е и Делфинариума.
На около 3/5 ( близо е)  спирки от там с автобус 47 ( имаше някаква буква ама не я помня) е Музея на Рахми Коч , много ни хареса има и безплатна въртележка за децата. Билетите бяха по 90 лири, за дете 40 лири.
Много ни хареса Истанбул, но времето не ни стигна да видим всичко което искаме, явно ще се пътува от ново, но този път или с кола или с влак.
Надявам се да съм била полезна.

# 161

Майстор на рибни сандвичи на мост Galata. (съмнителни лица)

Аз се престраших и ядох от един такъв съмнителен на улицата с масичка от стирипор и скара зад ъгъла на сградата Grinning, опашката беше огромна, 30 лири струваше, слагаха някакви специални сосове и подправки. Беше уникално, невероятно, божествено вкусно. Препоръчвам на всички, работеха с ръкавици момчетата, а друг събираше кинтите. Simple Smile

# 162
Здравейте момичета,
преди доста време бях писала в темата и сега пак. Simple Smile

Почти съм убедила мъжа ми да отидем семейно в Истанбул.
Сега дилемата е - агенция и пакет 3нощувки, или самостоятелно организиране и 4нощувки.
Но пак пътуването ни ще е с автобус, защото той не иска да шофира в Истанбул категорично.

Дали бихте могли да препоръчате фирма с добри автобуси и комфортно пътуване?
С две деца на 9г и 14г, какъв преход препоръчвате - нощен или дневен?
Аз предпочитам нощен и сутринта да сме там, но...предполагам в хотел, или апартамент ще може да се настаним чак след 14ч. Което означава, че от 6-7ч сутринта примерно това е много време.

Района който гледам е от Света София до Христос Спасител и надолу (мисля че е доста голям), но ок ли е като настаняване и да търся там хотели или апартамент?

Здравейте. Относно пътуването с агенция или самостоятелно. Аз лично бих предпочела самостоятелно. С агенция е малко ограничаващо и според мен се пътува по-дълго. Вчера се върнах от организирана екскурзия с дневен преход с три нощувки. Тръгнахме в 6:00 от София, пристигнахме в 16:30 в хотела. Рейса нямаше възможност да спре пред хотела, свалиха ни на една улица и от там с багажа вървяхме пеша през няколко улици ( не беше далеч, но не беше и близо). На тръгване пак така с багажа и по улицата до рейса. Сутринта тръгнахме в 8:00. Някъде към 12 бяхме в Одрин, където автобуса спря за около 40 минути на одринската борса. После ни оставиха в центъра на Одрин за час и половина и след това се отправихме към границата.  Там беше голямото чакане, защото имаше и други автобуси  и се прибрахме към 21:30.
Колите минаваха значително по-бързо.
Иначе автобуса беше с климатик, удобно беше нямам забележки.

# 163
  • София
Днес забелязахме, че най-после са ни взели парите за магистралата от 26-ти. Напомням, че минахме без да сме закупили HGS. Купихме го 2 дни по-късно от поща в Истанбул. Взети са ни 23 лири и малко - колкото си е тарифата. Няма глоби. Според мен това, че за чужденците няма гратисен период е за сплашване. Има и е 14 дни. Докато проверяхме, няколко пъти изписа, че сумата може да не е отразена, защото не са минали 14 дни.

# 164
Днес забелязахме, че най-после са ни взели парите за магистралата от 26-ти. Напомням, че минахме без да сме закупили HGS. Купихме го 2 дни по-късно от поща в Истанбул. Взети са ни 23 лири и малко - колкото си е тарифата. Няма глоби. Според мен това, че за чужденците няма гратисен период е за сплашване. Има и е 14 дни. Докато проверяхме, няколко пъти изписа, че сумата може да не е отразена, защото не са минали 14 дни.
Няма глоба, защото не сте напускали страната. Купили сте го от Истанбул. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт