🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 59 117
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Какви са тези цистерни, за които често споменавате, какво представляват?
Това са покрити водохранилища за питейна вода. Били са използвани за "складиране" на вода в случай на засушаване или обасада на града. по специални виадукти водата е доставяна от извори. Вътре има колони. В Йеребатан има и статуи на медуза Горгона. Интересно място.

# 61
  • Варна
Здравейте! Моля, ако някой има информация за работното време на църквата "Свети Стефан" за дните 01.05 - 03.05 да сподели!

# 62
Здравейте! Моля, ако някой има информация за работното време на църквата "Свети Стефан" за дните 01.05 - 03.05 да сподели!
Това е православен храм и би трябвало да си работи с нормално работно време, което е от 9 до 5. Не мисля, че се влияе от Рамадана.

# 63
  • Германия
На 1, 2, 3 и 4 май общ.транспорт ще е безплатен.

# 64
Статия за безплатния транспорт в Истанбул ( на турски език) .
Приложената снимка е от статията ( превод с Гугъл преводач).
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … v1eeZqorosnSpwGUL

# 65
Привет от мрачен Истанбул 😄

Някой може ли да ми препоръча капки за очи (противовъзпалителни)? Вчера преди да тръгнем си сложих мигли пак, но на ново място и явно ми е влязло лепило в едното око, което ме ми понася и сега е много червено и ме боли отвътре... ще ходим до аптеката в 9, тогава видях че отваря най-близката, но дири не мога да намеря някакви турски на картинка, за да им покажа какво ми трябва, защото не ми трябват изкуствени сълзи, а капки с лекарство

# 66

Някой може ли да ми препоръча капки за очи (противовъзпалителни)? Вчера преди да тръгнем си сложих мигли пак, но на ново място и явно ми е влязло лепило в едното око, което ме ми понася и сега е много червено и ме боли отвътре... ще ходим до аптеката в 9, тогава видях че отваря най-близката, но дири не мога да намеря някакви турски на картинка, за да им покажа какво ми трябва, защото не ми трябват изкуствени сълзи, а капки с лекарство
Максидекс са на български,но на турски нямам представа

# 67
Ето капки за очи и лекарствената информация в линка.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … duf4ced8a42zY-Tg3

# 68
Въпрос към тези, които са пътували с дете без другия родител: искали ли са ви оригинал на акта за раждане на детето?

# 69
Днес минахме границата с дъщеря ми. Не са искали нито копие, нито оригинал на акта за раждане. Аз и не нося, никога не са ми искали подобно нещо. Само паспорт и декларация от другия родител. Ако има значение, с еднакви фамилии сме.

# 70
Благодаря много за капките! Прогледнах 🤩 турския еквивалент на Максидекс е Tobradex - 18 лири и действат супер бързо.

Синята джамия вътре все още е в ремонт, ако някой ще ходи да знае, че общо взето нищо няма да види.

Поздрави от котешкото кафене в Балат

# 71
Благодаря за новата тема!
Чета и се готвя за пътуването. Ще пътуваме с 10 годишната ни дъщеря, тя много се вълнува и очаква с нетърпение приключението.
С ТА ще сме. Миналата седмица са чакали 7 часа на Малко Търново. Румънците и украинците бавно минавали, явно по-трудно им обработват документите.

# 72
Малко настроение Simple Smile

# 73
  • sofia
Здравейте, при всичките ни ходения в Истанбул винаги сме се чудели за всички мотористи. Те карат в най-дясната лента, която попринцип до колкото знаем е за линейки и полиция и там снимат камери. Въпроса ми е всички те в нарушение ли са, но не ги санкционират или им е позволено да карат в тази лента? Ние все още пътуваме с кола, но се чудим как ли ще ни се получи с мотор ⭐ и за това събирам информация. Благодаря.

# 74
Благодаря за новата тема!
Чета и се готвя за пътуването. Ще пътуваме с 10 годишната ни дъщеря, тя много се вълнува и очаква с нетърпение приключението.
С ТА ще сме. Миналата седмица са чакали 7 часа на Малко Търново. Румънците и украинците бавно минавали, явно по-трудно им обработват документите.

Ние снощи минахме на Малко Търново за 45мин , имаше само 1 автобус преди нас. В резултат на което придтигнахме в 4 и 15 сутринта в Истанбул.На късмет е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт