🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 59 148
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Дано и ние изкараме късмет!

# 76
  • гр. София
Привет, аз съм от редовно четящите и благодарение на темата, вече 7 пъти ходим до любимия Истанбул. Върнахме се на 29.04. и минахме границата К.А. за 30 мин., като бяхме към 22.40ч.там. Винаги сме с личния ни автомобил и сами си организираме екскурзиите- обиколили сме доста от забележителностите Долма бахче, Топ  Капъ, Бейлербей, Пиер Лоти, Емирган, Миниататюрк, Рахми Коч, Подводницата, джамията Чамлъджа, женската джамия Шакирин... и.т.н. Този път програмата включваше Кулата Галата и тв. кула Камлика,  на която препоръчвам да се посети ресторанта или сладкарницата. Много вкусно и много добро обслужване. Посетихме и парка Мачка, приятен, но нищо впечатляващо, интересно е, че има лифт, който е около 5 мин. Естествено не подминахме и Емирган, за да напълним очите с красота...някои лалета бяха прецъфтяли, някои още не се бяха разтворили дори, но невероятно карасиво!
Нямам търпение вече за следващо ходене в този необятен град.

# 77
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Не знам защо, но напоследък все за ядене мисля. Та по този повод:

# 78
feiata30, за сладкарницата/ресторант на Кулата Чамлъджа необходима ли е предварителна резервация?
Може ли снимки? Благодаря предварително!

# 79
  • гр. София
feiata30, за сладкарницата/ресторант на Кулата Чамлъджа необходима ли е предварителна резервация?
Ние си направихме резервацията на място.Като Ви качат с асансьора на панорамната площадка има девойка, която продава кафе,  вода.. и тя прави резервацията.

# 80
Здравейте. Нова съм във вашата група и ще съм ви много благодарна ако ми съдействате. До сега не съм пътувала до Истанбул, а смятам да го направя. Поразрових се тук и там да потърся качествени превозвачи и ми направи впечатление, че цената за билета при различните фирми варира от 36-100лв. Доста голяма разлика. Мои познати наскоро са пътували и ми препоръчаха https://bg.panoramatrans.eu/za-nas/ - Панорама Транс като автобусен превозвач. Пътували ли сте с тях и наистина ли са толкова добри?
Благодаря

# 81
Здравейте,
Ровя в момента за препоръки и локации за хапвания - четох за форумския Ortaklar, за Balkan Lokantası пак на Истиклял, за Cihangir Sosyal Tesisleri...
Имам едно бързо въпросче, може локация или точното име за ресторанта на Бурак (пресечката на Истиклял) - търсачката във форума и гуглето нещо ми изневеряват, или аз явно търся по грешни критерии Disappointed?
Имаше и още някакъв подобен евтин с масички като в парк, на открито  (ясно си спомням снимката) в близост до Капълъто, но не намирам коментара в предходната тема.
Благодаря предварително
Ние утре вече тръгваме и правя корекции и последни записки, та ще ме у от помощ всеки отговор

# 82
Ние си направихме резервацията на място.Като Ви качат с асансьора на панорамната площадка има девойка, която продава кафе,  вода.. и тя прави резервацията.

Какви са цените? Simple Smile

# 83
  • гр. София

Какви са цените? Simple Smile
Цената на билета е 120 лири. Меню с цените на храната има в сайта на Камлика.
За три порции пилешки хапки с пържени картофи и 3 коли, платихме 270 лири.

# 84
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Извинете, че се намесвам, но и хълмовете, и парка, и джамията, и кулата се казват Ча́млъджа.
Ако някой седне да търси "Камлика" нищо няма да намери.

# 85
  • гр. София
Извинете, че се намесвам, но и хълмовете, и парка, и джамията, и кулата се казват Ча́млъджа.
Ако някой седне да търси "Камлика" нищо няма да намери.
Кулата се казва Камлика/ца/ и в мапса така я въведохме- Camlica tower. Сайта също е Camlica kule.

# 86
  • Варна и...духом на Босфора
Фейче,не е Камлика,майка,не е.
Шебечето е права.
Феята,Ок,Гугъл ти пише на ингилизко,
На турско е друго джанъм.
Спелувай си го на турски,с вокал от транслейтъра
Пък вий с Аморето казвайте че сте били на Камликатаа😁😁😁😁

# 87
Аз не обвинявам жената за според мен също грешното изписване/произнасяне на Чамлъджа, защото честно казано и в Гугъл има информация, та и статии за Камлика от туроператори.
Все пак информацията за цените и ресторанта/сладкарница ми беше полезна Simple Smile

Някой може ли да сподели хубави места за плаж, плажни барчета около Истанбул?

# 88
Здравейте! Моля за мнение за Дениз травел, ако някой е пътувал с тях.

# 89
https://translate.google.bg/?sl=tr&tl=bg&text=%C3%87aml% … &op=translate

Има и озвучаване дори на думата - ясно Чамлъджа.

Общи условия

Активация на акаунт