🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 59 939
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря, и в двата препоръчани хотели няма места за датите, които ме вълнуват.
Дано се включат и други.

Nikta и през сайта на хотела ли няма места? Собствениците имат още три хотела в близост.
Ето сайта на хотела
https://www.hotelpeninsula.com/

# 586
През сайта, не се сетих да проверя.
Иначе имате ли наблюдения дали директно към хотелите цените са същите?
Сега ще проверя погледна за набелязаните. Благодаря

# 587
Nikta ние платихме 225 евро за 5 дни ( две лица настанени в тройна стая) кеш на рецепция. Вижте цените в техния сайт.

# 588
  • София
Благодаря, и в двата препоръчани хотели няма места за датите, които ме вълнуват.
Дано се включат и други.

Nikta и през сайта на хотела ли няма места? Собствениците имат още три хотела в близост.
Ето сайта на хотела
https://www.hotelpeninsula.com/
Освен тези четири, наоколо е хотел до хотел. Увеличете картата в Букинг или в Гугъл и проверете за цени и наличности. Мястото наистина е удобно. Но имайте предвид, че повечето хотели в района са реновирани стари къщи и почти винаги стаите са тесни, стените са тънки, а стълбите дървени и старовремски. Има и изключения, но обикновено тези хотели са в друга ценова категория. Винаги чета първо отрицателните мнения в Букинг, за да разбера дали недостатъците са приемливи за мен или не.

# 589
  • До морето
Ние бяхме в хотел Хиподрум - на 100 метра от Синята Джамия.  Прекрасно хотелче.

# 590
  • Варна
Здравейте,искам да попитам за цените на такситата в момента,как да резервирам маса в хотел Трия и къде е най-благодатно за позаруване?Предварително ви благодаря!

# 591
Сега прочетох, че касата, от която се купуват билети за влака Истанбул - София е на гара Серкеджи, не на Халкалъ. Може би тази информация ще бъде полезна и на други.
Таня 67, още веднъж ти благодаря за линковете с разписанието на фериботните линии. Много подготвена се чувствам, като го имам.Blush

# 592
  • София
Сега прочетох, че касата, от която се купуват билети за влака Истанбул - София е на гара Серкеджи, не на Халкалъ. Може би тази информация ще бъде полезна и на други.
Таня 67, още веднъж ти благодаря за линковете с разписанието на фериботните линии. Много подготвена се чувствам, като го имам.Blush
Ли, каса, от която се купуват билети за влака Истанбул- София има и на гара Сиркеджи, и разбира се на гара Халкалъ, откъдето тръгва влака. Места в спалния вагон има колкото искаш. Може и за някои дати да са свършили, но вчера като пътувахме имаше три свободни купета във вагона с две легла, в другите нямам представа, но 40 човека бяхме в целия влак на връщане от Истанбул. За билети може да видите още като слезете от влака от София. Ако касата е затворена, защото е рано сутринта, питайте кога отваря.
Аalko, цената на такситата в Истанбул в момента е между 6 и 10 лири на км., като разликата идва от времето, което ще прекарате в задръстванията.
Роже,Ни съ крий,майка,ни съ!
Рипортваха ми Ут Флугхафена сичкУ,машината gelandet,и викат Идин слиза бая Усмян😃!
Викам - Наште са,те кат кацат на Стамбула баш глюклих са😃
Ади бакалъм,многУ здраве ут мени и дордя е съмнало пиши тука како напрайхти,де одихтИ!
Чи Уимбълдънъ почва майка,ти знайш!❤️💜❤️
Майка, ни съ крия, ама бая бързах на връщане у Стамбула, затуй бяф ухилен, както са ти рипортвали, чи без малко щях да изпусна първия мач на Рафича, майка.
Майка, шъ разправям къде одихми, и кои сокаци бродихме двайсе и кусур деня у Турско, ма да свърши Уимбълдъна и Тур Дъ Франсе.
И да вдигнем /барабар с ухилена Марийка/ 23 -та майка, тогаз шъ има и кюнефе, майка, башкъ мюнхенско пиво

# 593
  • София
Здравейте,искам да попитам за цените на такситата в момента,как да резервирам маса в хотел Трия и къде е най-благодатно за позаруване?Предварително ви благодаря!

Обадих се по телефона и запазих маса за вечерта.
Ползвахме такси от хотела (Vera hotel до един друг Dosso Dossi, близо до Султанахмет) до Ваяленд и обратно. Доста дълго се пътува, бая задръствания - платих около 110 лири в посока. Добре че реших с такси, защото с транспорт и две деца щеше да е ад под небето.

# 594
  • с трима мъже :)
Ние в неделя вечерта се прибрахме от Истанбул, с връщане през Одрин (не знаех за тая борса в Одрин, впечатлена съм от цените там, напазарувахме бая).

За Истанбул хванахме уникално време, беше много хубаво. Всичко ни хареса от екскурзията, включихме всичко, което предлагаха, без Долма Бахче, понеже плащах за 6 човека и ми дойде малко скъпо и за там Simple Smile

Иначе самото препускане из града ме изтощи и зареди едновременно.

Относно Сапфир и 4Д - имах по-големи очаквания, но не съжалявам, че ходих, хареса ми.
Същото и за аквариума. Ако някой ходи там и е лимитиран във времето, както бяхме ние, и в същото време обяда му се пада там, да не губи време, а след аквариума да ходи вътре в мола - на последния етаж ИЛИ вътре, в Карфура - уникални пидета. За пръв път ми хареса пиде.
Другият вариант е турските типични закуски - маслини, сирене, домати, чай, яйца - на входа на МОЛа.
Аквариумът не беше това, което очаквах, но ми хареса. Поне го разгледах, че откога се канех и на него Simple Smile

Не ми хареса, че екскурзията е направена така (груповата) ще каже човек, че е умишлено, че в петък се пада разходката пред Синята джамия, както и Света София и познайте: там не може да се влезе. Сто пъти ни предупредиха за това. Заради голямата им молитва. Не сме се и пробвали, защото времето ни беше малко, но сме ходили там преди с мъжа ми и зная колко е красиво вътре.

За Света София ще ми трябва цял живот да изчакам опашката - за трети път отиваме, за трети път опашка половин км. Явно не ходим когато трябва.

Желязната църква я видях с други очи и така да ми хареса! Ама така да ми хареса!

Разходката с корабче по Босфора не беше нещо УАУ, но ми хареса пак. Готино е, разказват ти къде какво виждаш. На български! Хванахме и делфини, та беше шоу с тях Simple Smile .

Водиха ни до новата джамия на Ердоган, в Ускудар. Огромно здание, без никакъв религиозен дух. 63 000 човека можело да се молят вътре. В Ускудар е и къщата на Ердоган.

Бягахме и до Капалъ Чаршия (ние шестимата). Пълно разочарование. Цени като в моловете, че и по-високи. И само сувенири и ориенталски произведения на изкуството - много красиви, но за мен лично - безполезни. Да припомня, че все пак миналата година от Алания и Шириндже изкупихме пазарите с такива неща. На 1/3 - 1/5 от цените на Капалъ Чаршия.

По уличките около хотела имаше страхотни стоки - каквото ви трябва. Купихме малко обувки, маратонки (не са оригинални, реплики са), блузи, спортни комплекти ... в момента нямаме нужда от много неща, затова само каквото ни трябва взехме. Просто цените те подканят да купуваш. Но ... около хотела.

Пеещите фонтани отново не бяха върха на сладоледа, но са хубави. В Лас Вегас са в пъти по-красиви и мощни, по-раздвижени и по-детайлни. Но пък тук видях за пръв път огън във водата. Бях приятно изненадана. Да знаете, че там е по-скъпичко (храната и напитките), а така е направена екскурзията , че там висиш 2 часа. Щеш, не щеш - ядеш и пиеш.

Вечерята в Гар Мюзик Хол беше по-обикновена за мен от онази, която през 2003 година гледахме: Sultana's Night show. Три бели-денсънрки - първата дебела, втората по-малко дебела. Третата беше добре и като тяло и техника. Разбира се, пяха ни БГ песни, снимаха децата с костюмите на султана и жените му ... стандартните неща. Не бях особено впечатлена, понеже вече съм била на такава вечеря, а първата беше по-внушителна. Този път бяхме и много народ - около 300 човека бяха в залата. А на Султана през 2003 бяхме много малко, на малки масички с алкохол и ядки. И имаше индивидуално отношение и шоу. Тук малко беше на конвейр работата. Но пък на децата им хареса. Нали за тях го бях организирала. Simple Smile

Хареса ми това, че пътувахме с агенция (всеки път си ходим сами), а ние не бяхме ходили с организирана група от 2003. Мъжът ми просто си почина - седи си в рейса, гледа си, ходим, слизаме, водят ни - обясняват ни. От време на време не е лошо и на такива екскурзии да даваме шанс Simple Smile . Веднъж на 19 години е добре Simple Smile

# 595
  • Пловдив
Аз да кажа две думи. В Одрин на няколко пъти се движим с такси (оставяме колата на паркинга на хотела с центъра). Направи ми впечатлениея 'че при престой броячът не отчита и въпреки трафика цената е ниска. Например център - ераста / марги - 20-25 лири, става въпрос за февруари, март, май.

# 596
  • Варна и...духом на Босфора
Gala Bg
Аз прочетох -бели и дебели😃😁😃
Значи хем те изтощи,хем те зареди -ти си някакъв феномен😁ши знайш

# 597
  • с трима мъже :)
Gala Bg
Аз прочетох -бели и дебели😃😁😃
Значи хем те изтощи,хем те зареди -ти си някакъв феномен😁ши знайш

"Бели" като Belly (dance) Simple Smile
И да, дебели Simple Smile

И да, изтощи ме града, защото вечерта ми пареха краката в обувките от ходене и обикаляне. 23 км първия ден.
А пък защо ме е заредил, всеки тук знае, понеже го е изживял Simple Smile

# 598
  • Варна и...духом на Босфора
Е,да де.
Аз затова съм сложила емотикон.😁
Е,малко Рубенс не вреди.Не са на фешънуик,Се пак.😃

Роже🥰Тамам майка,Ади бакалъм.
🌷

# 599
Бихте ли разказали малко за квартал Саръйер, моля! Харесва ми идеята за пътуване до там по вода. А от разходката в квартала какво може да се очаква? Какво гледате, какво посещавате? Колко време е добре да се предвиди?

Общи условия

Активация на акаунт