🌷Истанбул🌷 [тема 58]

• 58 173
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря, Таня!
Мислех, че са на един хълм, едно до друго си ги представях... Може би кулата ще я видим отдалече, все пак.

# 616
  • София
Здравейте!
Вчера се върнах от Истанбул и искам да споделя опит:
Винетката (HGS), трябва да се закупи  след влизане в Турция преди да се е минал тол пункта.
Направих експеримента, да не си купя преди Одрин винетка(бяхме с кола, която нямаше стикер) и си я купих от пощата в Сиркенджи.
Вчера на границата ми поискаха такса, защото не съм си платила в едната посока пътната такса. Не че е кой знае какво, но не е приятно като преживяване.
Мога да препоръчам на пътуващите, най- хубавото гюзлеме, което съм яла (и другата храна им е добра) в ресторант: Serbethane

# 617
  • София
Благодаря, Таня!
Мислех, че са на един хълм, едно до друго си ги представях... Може би кулата ще я видим отдалече, все пак.
Хълмовете с това име са два - малък и голям (Кючюк Чамлъджа и Буюк Чамлъджа). Кулата е на малкия, а гледката е от големия. Джамията също е на големия, но е някак встрани. Не е на най-високото място. От джамията може да се стигне през парк до гледката. Не съм минавала от там, но в темата са споменавали, че има малко изкачване. После от гледката има стръмно слизане до станцията на метрото Kisiskli, която е най-близката станция до кулата. Но пак има ходене през парк, за да се стигне до нея.

Тук съм до джамията, а гледката е горе-долу при знамето:

Стърчащото вдясно е върха на кулата.

А тук без да искам съм хванала и знамето. Целта на снимката е кулата. Simple Smile Вижда се как е отзад в по-ниското:

Скрит текст:
Здравейте!
Вчера се върнах от Истанбул и искам да споделя опит:
Винетката (HGS), трябва да се закупи  след влизане в Турция преди да се е минал тол пункта.
Направих експеримента, да не си купя преди Одрин винетка(бяхме с кола, която нямаше стикер) и си я купих от пощата в Сиркенджи.
Вчера на границата ми поискаха такса, защото не съм си платила в едната посока пътната такса. Не че е кой знае какво, но не е приятно като преживяване.
Скрит текст:
Мога да препоръчам на пътуващите, най- хубавото гюзлеме, което съм яла (и другата храна им е добра) в ресторант: Serbethane
За колко време бяхте? Да не би това да има значение? Да са нямали достатъчно време да синхронизират плащанията? Или да е имало малко заредени пари? Защото при нас нямаше проблем. Купихме стикера на третия ден в Истанбул. След още 3 дни си тръгнахме. Всичко беше отчетено.

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 22:02 от Тaня67

# 618
  • София
В Петък през нощта (1.07)влязохме през пункта може би е било към 12 ч и във Вторник сутринта си тръгнахме. Винетката я купих в Понеделник. Не е минала много време, а и 100 лири заредих.Митничарката на границата ми каза, че е трябвало да си купим на влизане винетката.

# 619
  • София
Освен този единствен ден да е бил недостатъчен за отразяването. Имам чувството, че когато колата е изобщо без стикер, някой на ръка гледа снимките от камерите и вкарва някъде данните. Защото и при нас мина известно време преди да вземат парите. Но все пак при нас имаше 3 дни до заминаването.

Погледнах и коментара на Белята. Тя пише, че са влезли на 3.04, купили са стикера на 4.04, а сумата е взета на 5.04. Тръгнали са си на 6.04, като сумата за връщането е взета на следващия ден, 7.04, когато са били вече в България. По тази логика трябва всички да бъдат глобявани, защото на излизане от страната не е платена последната магистрала. Wink При наличие на стикер и достатъчно пари в него, не е трябвало да се заяждат, но какво да се прави...  Явно при кратко пребиваване е по-добре да се закупи предварително.

# 620
Благодаря, Таня!
Ние ползвахме такси  ( таман беше се освободило) от джамията до кулата ,  36 лири платихме. После от кулата безплатен шатъл до спирката на метрото.

# 621
  • София
И аз изкарах чудесно в Истанбул благодарение на групата. Искам да споделя информация за Виаленд. Страхотно е там, но според цените в сайта за двама възрастни и две деца трябваше да платим около 400 лв. На място се оказа, че ще ни струва около 600 лв. Отнема цял ден и беше забавление и за големите и за малките.
Пффффф. Попрекалили са. Доста са попрекалили. Преди седмица платих 300 лв. за двама възрастни и две деца в Ефтелинг, Нидерландия. А за сравнение на двата парка не може и да се говори

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 09:19 от J.R,

# 622
  • София
Явно ако човек отива за дълъг уикенд е по- добре да си я купи веднага щом влезе в Турция.

# 623
  • Elena, Bulgaria
И аз изкарах чудесно в Истанбул благодарение на групата. Искам да споделя информация за Виаленд. Страхотно е там, но според цените в сайта за двама възрастни и две деца трябваше да платим около 400 лв. На място се оказа, че ще ни струва около 600 лв. Отнема цял ден и беше забавление и за големите и за малките.
Пффффф. Попрекалили са. Доста са попрекалили. Преди седмица платих 300 лв. за двама възрастни и две деца в Ефтелинг, Нидерландия. А за сравнение на двата парка не може и да се говори
Според мен тези цени са в лири, жената просто по навик е написала лева. Невъзможно е да е такава висока таксата.

# 624
  • Пловдив
Според мен тези цени са в лири, жената просто по навик е написала лева. Невъзможно е да е такава висока таксата.

Гледам в оферта на туроператор, пише - около 50 евро на човек. 600 лири за 4 човека са прекалено малко.

# 625
Здравейте!

Има ли паркинг на кулата Чамлъджа?

# 626
  • София
За съжаление не е. На сайта им излиза 3376 лири за двама възрастни и две деца. Цената за турци и за чужденци е различна. По спомен преди 2-3 години и аз платих към 300-400 лв. за ден и децата пак ме врънкаха за там. Но при тази цена, май предпочитам големите европейски паркове.

# 627
  • където ми е най-добре
Здравейте!

Има ли паркинг на кулата Чамлъджа?
Има паркинг, платен е - Vale паркира колата.

# 628
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Според сайта на Исфанбул, който още е с името Виаленд, билет за местен възрастен е 249 лири, за чужденец 849 лири.

Това винаги ме вбесява - цените за местен и чужденец, много са нагли.

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 12:01 от Шебек

# 629
Тези цени ме притесняват... Някой скоро купувал ли е билети за аквариума Флориа? Колко ли струва в момента билет за възрастен чужденец? (В сайта виждам, пише 270 лири. Питам се дали цената за чужденци не е три пъти по-висока...)

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 14:40 от Ли

Общи условия

Активация на акаунт