Дискова херния - 21

• 59 243
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
Дискус слагах и на хомеопат ходих около 4 месеца нито едно не помагна. Боуен терапия от март до май на 7 - 10 дни със слаб ефект. Направо се чувствам като извънземно, как така може нищо да не повлиява болката. Незнам Габровски ми беше препоръчан от Проф. Явор Енчев, като едва ли не единствения който би могъл да помогне. Някак обаче съм скептична, преди години при първата ми криза ходих при него и се отнесе ужасно. Не ме прегледа, гледа само диска, измърмори нещо и каза че няма какво да направи. Дано този път е по различно

Вие сте минали през много алтернативни терапии, които нямат никакъв ефект. Боуен, хомеопатия, остеопатия, енергийни лечения, чакръкчии това са "лечения" със много съмнителни ефекти, с потенциал да ви влошат, като единственото сигурно е - ще ви вземат парите. Това юмейхо, което ви чака ще е със същия ефект.

Честно казано, и озонът, който ви е влошил в началото аз бих го класирала като алтернативна терапия, дори и да се прави от лекар. Дискутирали сме го преди - рискове и съмнителни резултати.

Ако Габровски ви е казал, че не сте за операция и той не може да помогн, може би е бил честен, а не груб.

Положението ви в момента е малко сложно, едва ли някой тук може да ви даде конкретен съвет. Аз бих ви казала първо да пробвате да обсъдите с лекар, но не някой, който ще ви обещава чудеса и скъпи интервенции. Спрете с алтернативните варианти - освен да загубите пари, време и надежди, друго няма да стане.
Като активен подход потърсете физиотерапия (или я обсъдете с лекаря, с който се консултирате) и кинезитерапевт да ви помогне с изграждане на комплекс от упражнения - най-успешното за сраствания са упражненията.

# 211
  • Варна
Не знам остеопатията алтернативен вариант ли се води, но тя помогна на съпругът ми, който беше със записан час за операция по съвет на 4ма неврохирурзи. Но няма да стане от раз, трябват няколко сеанса и няколко месеца. И наистина консултация с друг лекар, ще очаквам да потребителката да сподели какво е казал доцент Генчев.

# 212
Не знам остеопатията алтернативен вариант ли се води, но тя помогна на съпругът ми, който беше със записан час за операция по съвет на 4ма неврохирурзи. Но няма да стане от раз, трябват няколко сеанса и няколко месеца. И наистина консултация с друг лекар, ще очаквам да потребителката да сподели какво е казал доцент Генчев.

Алтернативен се води. Много често проблемите с кръст се оправят сами с времето, а предполагам и сте приемали и други медикаменти през това време. Не искам да ви казвам, че не сте права, разбирам, че мъжът ви се чувства като че ли остеопатията е помогнала, но фактите са, че това е алтернативен метод и няма доказателства за неговата успеваемост. Забелязала съм, че тези методи, които включват раздвижване - остеопатия, хиропрактика - имат шанс за подобряване на състоянието и според мен това е защото самото раздвижване може да помогне. Проблемът е, че има и риск да влоши проблема просто защото специалистите не са баш специалисти.

# 213
  • Варна
Разбира се, отчасти сте права. Много трябва да се внимава с тези практики. В случая докторът е испанец , посещава България веднъж месечно, той е и преподавател с дългогодишен стаж, не самозванец, иначе не бихме се доверили. Смятам, че наистина изигра решаваща роля. Успя да освободи напрежението на мястото и възпаленият нерв се оправи.

# 214

Имаше потребители от темата оперирани в Германия. Имам спомен, че точно тази клиника Геленк сме я коментирали... И една друга съм си записала - Apex-Spine. Проф. Майкъл Шубърт, има 8000 ендоскопски операции.

Не знам какво да кажа... Съчувствам ти... Frowning1Как си се навила на 5 операции за толкова кратко време, и то не какви да е, ами и с протези, не знам... Тоя Харитонов... Close От една малка херния е станало манджа с грозде... Confounded Трябва много да се пресяват специалистите... Frowning1 Дано намериш твоя човек! Търси го, не се отказвай!

# 215
  • В най - голямото село
Аз направих консултация за хернията на майка ми с доц. Фердинандов от Свети Иван Рилски. Той отсече операция. Попитах го за други методи, но той каза, че при нея няма да се получи.Останах с много добро впечатление от него. Сега очаквам и мнение от доц. Кондов и ще решаваме.

# 216
Да, наистина операциите са много. Но не съм ги искала. Доверих се на лекарите и ето сега се мъча. Незнам как да подходя и наистина съм объркана. Изпих тонове лекарства, инжекции и системи. Косата ми окапа. Ходих при две уж добри кинезитерапевтки. Дадоха ми упражнения, но след тях положението пак става нетърпимо и немога да ги правя. Та аз едва успявам да извървя 300 метра. Налага се съпруга ми да ми помага в обличане, къпане и т.н. Какво да се прави ще си нося кръста докато мога и така. Не спирам да търся решение, но то не идва. Пожелавам ви успехи и безболезнени дни.

# 217
Аз направих консултация за хернията на майка ми с доц. Фердинандов от Свети Иван Рилски. Той отсече операция. Попитах го за други методи, но той каза, че при нея няма да се получи.Останах с много добро впечатление от него. Сега очаквам и мнение от доц. Кондов и ще решаваме.
Хернията на майка ти медианна ли е? Хирурзите, по принцип, други методи, освен хирургията, не признават. Simple Smile

Parvolova, пиши като се консултираш с Генчев. Hands Pray

# 218
  • В най - голямото село
Не знам каква се води, но почти не може да стъпва с левият крак. Има стеснение между 2 прешлена. 3 дискови протузии (л3-л4, Л4-Л5, Л5-ЕС1).

# 219
  • София
Здравейте група, чета ви от години и ето вече се реших да пиша. Историята е дълга ще опитам по съкратено да разкажа и ще помоля за съвети. 2015 по време на бременност се сецнах в кръста жестоко, пареза на ляв крак и с.............................................
Връщах се няколко пъти да прочета отново и отново, какво сте писали. Ясно е, че не са добре нещата, трудно може и да се даде съвет, ние не сме лекари, а само в темата се споделя ,кой, къде , какво е правил с надежда, че може на някой да му се помогне, но това е само споделяне, имайте предвид. Така както изчетох сте били при едни от най-добрите софийски неврохирурзи, примерно,  д-р Хаджиангелов, светла му памет ,за съжаление не е вече между нас и д-р Пранджев и двамата в комбинация правиха уникални операции, сега остана д-р Пранджев, но не зная с кой колега работи, не съм се интересувала, но това не е от значение.  Така както прочетох имате болест на Бехтерев, много сериозно заболяване и се нуждаете от доста специфично лечение в ревматологията,  може би там, ако се наместят нещата по някой начин може и да се подобри доста състоянието Ви. Клиника по ревматология има ул Урвич13,  и тя е доста добра, вероятно знаете, но аз не зная към кой от докторите сте се насочили, или се насочвате, това е изключително важно, кой точно да бъде, но един от най-добрите е проф. Румен Стоилов. Била съм му пациент преди години, а и  продължавам да съм му пациент, и точно той успя да спре развитието на артрита на малките стави на пръстите на ръцете, сега дали може да помогне за лечението на Бехтерев,  дали това  заболяване влиза в неговата специалност не мога да зная, но винаги може да се направи консултация с него, изключително приятен, словоохотлив, разбиращ и много знаещ в професията си, един от най-добрите е.  Опитайте, може би оттам трябва да се тръгне и да се работи в тази насока.  По някакъв начин би трябвало да се забави развитието на Бехтерев, знаете това е инвалидизиращо заболяване и е много сложно лечението . Успех желая! Апропо, само не прочетох , а и не сте били при д-р Минкин, неврохирург, един от най-добрите за момента, но дали няма да бъдете разочарована и от него...не знам.

# 220
Аз се заинтригувах от този д-р Гецов, дето "оправил бакиите". Как ги е оправил? Казвате Пранжев и Хаджиангелов били едни от най-добрите, а защо тогава са я отворили два пъти? Rolling Eyes От целия разказ излиза, че Хаджиянев е за съд и също не ми стана ясно, защо Харитонов е сменил два диска с изкуствени, при положение, че в началото е било 1 малка херния на л4-л5. И един страничен въпрос - Харитонов предлага ли прословутия гел против сраствания?

# 221
  • Варна
На съпругът ми да - предлага го, беше и при него на консултация във Варна.

# 222
Аз се заинтригувах от този д-р Гецов, дето "оправил бакиите". Как ги е оправил? Казвате Пранжев и Хаджиангелов били едни от най-добрите, а защо тогава са я отворили два пъти? Rolling Eyes От целия разказ излиза, че Хаджиянев е за съд и също не ми стана ясно, защо Харитонов е сменил два диска с изкуствени, при положение, че в началото е било 1 малка херния на л4-л5. И един страничен въпрос - Харитонов предлага ли прословутия гел против сраствания?

Аз мисля, така както е описано, че е било малка херния в началото, озонът и лазерът са направили поражения поне на това ниво. Отворили са я два пъти вероятно защото пораженията не са били малки (5-6 часа не е имала усещане в двата си крака) и е било по-сложно. Или още с озон + лазер, или във времето след това и съседно ниво е било засегнато. За да подменят два диска, предполагам дисковете са били в тежко състояние... Много неприятно...

# 223
Бехтерев го лекувам, на биологична терапия съм от 2017 до 2019, после прекъснах и от декември 2021 съм отново на биологична терапия. Ходила съм и в ревматологията и проф. Стоилов, няма да коментирам нищо за него. Имам лекуващ ревматолог и той смята че тези болки които имам в момента са резултат от операциите, не толкова от бехтерев. Продължавам да търся причината за болката, защото и това никой неможе да ми обясни, защо и от какво ме боли. Много ми е сложен казуса наистина.

Здравейте група, чета ви от години и ето вече се реших да пиша. Историята е дълга ще опитам по съкратено да разкажа и ще помоля за съвети. 2015 по време на бременност се сецнах в кръста жестоко, пареза на ляв крак и с.............................................
Връщах се няколко пъти да прочета отново и отново, какво сте писали. Ясно е, че не са добре нещата, трудно може и да се даде съвет, ние не сме лекари, а само в темата се споделя ,кой, къде , какво е правил с надежда, че може на някой да му се помогне, но това е само споделяне, имайте предвид. Така както изчетох сте били при едни от най-добрите софийски неврохирурзи, примерно,  д-р Хаджиангелов, светла му памет ,за съжаление не е вече между нас и д-р Пранджев и двамата в комбинация правиха уникални операции, сега остана д-р Пранджев, но не зная с кой колега работи, не съм се интересувала, но това не е от значение.  Така както прочетох имате болест на Бехтерев, много сериозно заболяване и се нуждаете от доста специфично лечение в ревматологията,  може би там, ако се наместят нещата по някой начин може и да се подобри доста състоянието Ви. Клиника по ревматология има ул Урвич13,  и тя е доста добра, вероятно знаете, но аз не зная към кой от докторите сте се насочили, или се насочвате, това е изключително важно, кой точно да бъде, но един от най-добрите е проф. Румен Стоилов. Била съм му пациент преди години, а и  продължавам да съм му пациент, и точно той успя да спре развитието на артрита на малките стави на пръстите на ръцете, сега дали може да помогне за лечението на Бехтерев,  дали това  заболяване влиза в неговата специалност не мога да зная, но винаги може да се направи консултация с него, изключително приятен, словоохотлив, разбиращ и много знаещ в професията си, един от най-добрите е.  Опитайте, може би оттам трябва да се тръгне и да се работи в тази насока.  По някакъв начин би трябвало да се забави развитието на Бехтерев, знаете това е инвалидизиращо заболяване и е много сложно лечението . Успех желая! Апропо, само не прочетох , а и не сте били при д-р Минкин, неврохирург, един от най-добрите за момента, но дали няма да бъдете разочарована и от него...не знам.

# 224
Извинявам се предварително,но някой би ли дал линк от къде се поръчат прословутите инжекции DISCUS COMPOSITUM N MIT KALMIA,тези с повечето съставки.Последно чух ,че са ги спрели и имало само с три съставки.Или ако някой от форума е в Германия ..,че напоследък като всяко нещо тук разбрах ,че имало много фалшификати..

Общи условия

Активация на акаунт